Mai multe companii aeriene au scos la vânzare bilete la „promoţii”

06 Ian. 2023, 12:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Ian. 2023, 12:22 // Actual //  Lupu Eduard

Mai multe companii aeriene au scos la vânzare bilete la „promoţii” atât pe destinaţiile din Europa cât şi pe cele de lung curier către New York, Miami, San Francisco şi alte destinaţii intercontinentale

Compania Air France KLM a tăiat preţul biletelor de avion pe  lung curier la peste 70 de destinaţii din SUA, Canada şi Caraibe, promovând pe piaţa locală tarife de 465 de euro pe New York sau 550 de euro pe Miami (zboruri cu escală).

„La început de an KLM lansează campania “Real Deal Days’’, reducând preţul biletelor de avion în medie cu până la 40%. Vor beneficia de preţuri speciale peste 70 destinaţii din SUA, Canada şi Caraibe, campania fiind valabilă pentru biletele achiziţionate până pe 25 ianuarie 2023. Perioada de călătorie este până la sfârşitul lunii iunie 2023”,  potrivit oficialilor companiei.

Biletele la promoţie sunt pe  destinaţii din SUA – New York de la 465 euro, Miami şi Orlando de la 550 euro, San Francisco şi Los Angeles de la 636 euro, Las Vegas de la 639 euro, Canada – Toronto şi Montreal de la 505 euro, Caraibe – St Martin de la 752 euro, Aruba de la 793 euro şi Bonaire de la 784 euro. Tarifele au toate taxele incluse şi sunt pentru zboruri dus-întors din Bucureşti către destinaţiile vizate.

British Airways promovează tarife de la 42 de euro pe Bucureşti-Londra (zborul dus) pe site-ul companiei, spre această destinaţie concurenţa fiind foarte mare. Companiile low-cost Wizz Air şi Ryanair au în portofoliu zboruri spre Londra.

Şi jucătorii low-cost au tăiat din tariful biletelor de avion pentru a atrage cât mai mulţi pasageri,  Ryanair şi Wizz Air au lansat oferte fulger, valabile pe o zi.

Ryanair a scos la vânzare bilete la promoţie pentru lunile ianuarie şi februarie pentru toate destinaţiile operate din România. Promoţia se aplică însă doar pentru călătoriile realizate până pe 28 februarie anul acesta. Tarifele încep de la 11 euro pe un singur segment pe Milano, Pescara, Bruxelles, iar pe Londra de la 15 euro în timp ce pe Malta, Madrid sau Paphos încep de la 20 de euro pe segment, arată datele de pe site-ul companiei aeriene.

La debut de an  compania aeriană Wizz Air, liderul pieţei aeriene, a promovat mai multe oferte pe site-ul propriu, zboruri reduse inclusiv cu 23%.

Apetitul românilor pentru călătorii este în creştere, anul trecut s-au înregistrat cifre record în ceea ce priveşte suma cheltuită pe vacanţe. Românii au lăsat 5,9 miliarde de euro pe călătorii în străinătate anul trecut în perioada ianuarie-octombrie (cele mai recente date), faţă de 3,5 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, arată datele oficiale de la BNR. Suma este chiar peste cea din anul 2019, anul de referinţă din turism. Pe de altă parte, străinii au lăsat în ţară doar 3,2 miliarde de euro în ian-octombrie, faţă de 2,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, arată aceiaşi sursă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

14 Apr. 2024, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Apr. 2024, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Apple facilitează, în sfârșit, repararea iPhone-urilor de către utilizatori cu ajutorul unor piese folosite, relatează The Verge. Într-o actualizare de joi, compania a anunțat că, în această toamnă, proprietarii unor modele “selecționate” de iPhone vor putea să-și repare dispozitivele cu piese originale folosite, păstrându-și întreaga funcționalitate.

Atunci când repară un telefon, Apple le cere utilizatorilor de iPhone să treacă printr-un proces numit împerechere de piese, care îi face să potrivească numărul de serie al dispozitivului lor cu cel al unei piese noi vândute de Apple. În cazul în care un utilizator a înlocuit o piesă cu o componentă aftermarket sau uzată, iPhone-ul ar afișa notificări supărătoare care spun că Apple nu este în măsură să verifice piesa nou instalată. În cazul senzorilor Face ID și Touch ID, este posibil ca piesa să nu funcționeze deloc.

Această modificare ar trebui să elimine aceste notificări pentru piesele folosite, deoarece Apple spune că “calibrarea pentru piesele Apple originale, noi sau folosite, va avea loc pe dispozitiv după ce piesa este instalată”. De asemenea, înseamnă că utilizatorii și atelierele de reparații nu vor mai trebui să furnizeze numărul de serie al dispozitivului pe care îl repară atunci când comandă majoritatea pieselor din Self Service Repair Store.

Schimbarea se va aplica la lansare pentru ecrane, baterii și camere foto. Apple spune că “viitoarele” versiuni de iPhone vor veni cu suport pentru senzorii biometrici utilizați, cum ar fi Face ID sau Touch ID.

În același timp, Apple devine mai serioasă și în ceea ce privește urmărirea componentelor iPhone folosite.Compania a anunțat că își va extinde funcția Activation Lock, care ar trebui să împiedice hoții să folosească un dispozitiv pierdut sau furat, la piesele iPhone. “Dacă un dispozitiv aflat în reparație detectează că o piesă compatibilă a fost obținută de la un alt dispozitiv cu Activation Lock sau Lost Mode activat, capacitățile de calibrare pentru acea piesă vor fi restricționate”, spune Apple.

Dacă ajungi să îți repari iPhone-ul cu o piesă folosită, dispozitivul va stoca aceste informații în secțiunea Piese și istoric service din aplicația Setări din iOS. Apple nu specifică ce modele de iPhone vor fi suportate în această toamnă, dar compania a declarat pentru TechCrunch că va fi vorba de iPhone 15 și mai târziu.

“Cu această ultimă extindere a programului nostru de reparații, suntem încântați să adăugăm și mai multe opțiuni și mai multă comoditate pentru clienții noștri, contribuind în același timp la prelungirea duratei de viață a produselor noastre și a pieselor acestora”, spune John Ternus, vicepreședintele senior al departamentului de inginerie hardware al Apple, într-un comunicat.

Chiar dacă Apple nu și-a extins încă aprobarea pentru piesele iPhone de pe piața secundară, schimbarea este uriașă pentru atelierele de reparații și pentru cei care se ocupă de bricolaj, care au fost nevoiți să se confrunte cu plata unei prime mai mari pentru piesele iPhone noi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău