Maib continuă să primească plata pentru serviciile Orange cu 0 lei comision prin sistemele sale digitale

04 Ian. 2022, 10:41
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
04 Ian. 2022, 10:41 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Confortul și satisfacția clienților sunt esențiale pentru maib. De aceea, te poți bucura în continuare de 0 lei comision pentru plata facturii către operatorul de telecomunicații Orange.

Utilizează una din soluțiile bancare digitale din grupul serviciilor maib 365, pentru a beneficia de plăți fără comision:

Doar la sucursalele băncii se va percepe comision de 10 lei pentru achitarea serviciilor Orange.

Ești client maib și ai un card bancar maib?

Îți propunem să utilizezi cea mai digitală aplicație de mobile banking maibank, cel mai comod și gratuit instrument, care îți permite să faci banking de pe canapea, oriunde ai fi. Astfel, oricând ai nevoie să achiți serviciile de telefonie mobilă, internet sau TV, o poți face prin maibank, fără a cheltui ceva în plus.

Cum să plătești pentru utilități prin maibank:

  1. Accesează compartimentul „Plăți” de pe ecranul principal al aplicației;
  2. În secțiunea „Achitare facturi” alege opțiunea „Telefonie”;
  3. Alege Orange și urmează instrucțiunea de pe ecran.

Prin aplicația maibank poți achita facturile pentru serviciile comunale, fără a pierde timp la poștă sau bancă. Click aici pentru a vedea cât e de ușor să plătești o factură.

Nu ai un card maib, dar vrei să beneficiezi de 0 lei comision la achitarea serviciilor Orange?

Îți recomandăm să utilizezi unul din cele 190 terminalele de autoservire maib, amplasate pe teritoriul Republicii Moldova.

La terminalele maib poți efectua diverse tranzacții, achita facturile, taxele, amenzile etc, fără a depinde de programul de lucru al unităților bancare. Utilizând cardul bancar (indiferent de banca emitentă), nu-ți mai faci griji că terminalul acceptă bancnote cu o anumită valoare nominală și nu eliberează rest. Plătești exact suma indicată în factură sau contul de plată, banii fiind extrași din contul de card.

Grupul de servicii maib 365 este disponibil oricând și de oriunde, 24/7, 365 de zile pe an. Maib 365 include aplicația maibank, sistemul de internet banking, serviciile de schimb valutar la bancomatele maib, rețeaua de terminale de autoservire, maibchatbot-ul, serviciul suport Contact Center 1313, serviciile p2p și t2c.

Maib – împreună la nivelul următor!

P.

Realitatea Live

01 Iul. 2025, 16:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
01 Iul. 2025, 16:44 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova a importat, în 2024, 32.015 anvelope pentru utilaje agricole şi forestiere, iar în primele cinci luni din 2025 alte 15.676 bucăţi, arată un studiu semnat de economistul Iurie Rija. Extrapolat pe întregul an, ritmul actual ar putea egala sau chiar depăşi nivelul din 2024, confirmând cererea constant ridicată din sectorul agricol şi silvic.

Dacă în ianuarie 2024 o anvelopă costa, în medie, 2.980 lei, în ianuarie 2025 preţul a scăzut la 1.581 lei. Tendinţa s-a repetat în aprilie (1.112 lei vs. 2.836 lei). În ansamblu, valoarea importurilor pe ianuarie-mai 2025 (29,3 mil. lei) reprezintă doar 36,5 % din totalul de 80,1 mil. lei din 2024, deşi cantitatea este comparabilă. Rija explică scăderea prin trecerea la modele mai ieftine, presiunea concurenţei şi reconfigurarea logisticii.

Din punct de vedere al țării de proveniență a importurilor Turcia  domină cu 44 % din volum (21.021 buc.) şi 53 % din valoare (58,2 mil. lei); preţ mediu stabil, ~2.770 lei/buc, China – 25 % din importuri, dar doar 12 % din valoare; preţ mediu prăbuşit în 2025 la 654 lei/buc și India, Ucraina şi România completează Top 5; împreună, cele cinci ţări acoperă 90 % din cantitate şi 88 % din valoare.

Totodată, Cehia livrează anvelope premium (preţ mediu peste 6.900 lei), iar în 2024 din Spania au fost importate seturi ultra-scumpe (24.900 lei/buc.), sumă care a revenit la normal în 2025.

Din cele 74 de companii importatoare, AGROPIESE TGR GRUP SRL asigură 38 % din volum şi 30 % din valoare. INTRP IND CHIVIRIGA VITALIE aduce doar 14 % din anvelope, dar aproape 29 % din valoare, semn că mizează pe produse premium. Primele şapte firme reprezintă peste 80 % din importuri, configurând o oligopolizare a pieţei.

În concluzie, Rija spune că: „Cererea rămâne elevată şi sezonieră, cu vârfuri înainte de lucrările de primăvară şi toamnă, iar scăderea preţurilor reflectă migrarea spre modele mai accesibile şi ofensiva furnizorilor asiatici. În același timp, importatorii moldoveni sunt dependenţi de un grup restrâns de ţări şi de câţiva importatori mari expune sectorul la riscuri logistice şi de preţ”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO