Maib lansează SmartPOS – soluția de acceptare a plăților cu cardul bancar, direct pe smartphone

18 Feb. 2022, 14:31
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
18 Feb. 2022, 14:31 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Maib continuă să extindă portofoliul de servicii digitale, lansând pentru clienții băncii o soluție inovativă – serviciul maib SmartPOS, care face posibilă acceptarea plăților cu cardul pe smartphone sau tabletă.

Tehnologia performantă maib SmartPOS transformă telefoanele și tabletele cu sistem de operare Android 8.0 (și cele peste 8.0), care integrează funcția NFC, în terminale de plată contactless, fără a mai fi necesare echipamente suplimentare. Companiile au posibilitatea să vândă mai ușor, iar cumpărătorii să achite în condiții de maximă flexibilitate și siguranță.

Giorgi Shagidze, CEO maib:

„Continuăm să diversificăm și să creăm noi standarde ale experienței clienților, implementând cele mai inovative produse și servicii digitale. Maib SmartPOS aduce plus valoare businessului din Republica Moldova, dar și cumpărătorilor, care vor achita simplu și ușor cu cardul bancar contactless, printr-o singură atingere a smartphone-ului. Prin lansarea acestui serviciu, trecem la nivelul următor al plăților digitale”.

Partenerii strategici de dezvoltare a proiectului sunt compania internațională Visa, lider mondial în domeniul plăților digitale, și IBA Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de tehnologii din Europa Centrală și de Est.

Oleksandr Stelmakh, Senior Director, soluții digitale, Visa CISSEE:

„Observăm un mare potențial în implementarea tehnologiei Visa Tap to Phone pentru clienții din Republica Moldova. Visa Tap to Phone este o tehnologie inovatoare care transformă orice smartphone Android cu funcția NFC într-un terminal POS și simplifică procesul de acceptare a plăților pentru companii. Întrucât dispare necesitatea deținerii unor dispozitive suplimentare, companiile mici și micro vor beneficia de avantajul de a-și extinde rețeaua de plăți contactless și de a minimiza costurile de achiziție a serviciilor. În plus, clienții vor avea o experiență mai ușoară de a plăti pentru achizițiile lor rapid, sigur și comod, chiar și acolo unde era imposibil anterior”.

Vadim Smotryaev, Director al Diviziei Tehnice la IBA Group:

„Această soluție inovatoare răspunde necesităților afacerilor într-un mod simplu, comod și avantajos de a accepta plăți contactless. Datorită noii tehnologii, clientul băncii nu mai trebuie să achiziționeze și să întrețină un terminal POS scump – acesta este înlocuit cu un smartphone obișnuit. În același timp, procesul de plăți fără numerar nu se modifică semnificativ: maib SmartPOS asigură tranzacții sigure și rapide”.

Maib SmartPOS este o alternativă terminalelor POS clasice, în special pentru afacerile care necesită mobilitate – notari, servicii de curierat, frizerii, mici producători, instalatori etc. După contractarea serviciului la una dintre sucursalele maib, este necesar doar să descarci gratuit aplicația și să recepționezi instantaneu plăți de la clienți pe contul tău bancar.

Tranzacțiile prin SmartPOS sunt sigure, fiind aplicat procesul de comutare asemănător cititoarelor de carduri tradiționale și sunt protejate de aceeași securitate oferită cardurilor cu cip.

Solicită serviciul maib SmartPOS astăzi, ca să poți vinde simplu și ușor.

Află mai multe detalii pe pagina web.

Despre maib

Cu o cotă de piață de aproape 35%, ce include peste 9 600 de POS-terminale distribuite la comercianți, maib gestionează una dintre cele mai vaste rețele de acceptare a cardurilor de plată din Republica Moldova, fiind lider incontestabil pe segmentul soluțiilor pentru comerț. Banca deservește aproximativ un milion de clienți: persoane fizice, IMM și corporații.

Despre Visa

Visa (NYSE: V) este lider mondial în domeniul plăților digitale, facilitând tranzacțiile între consumatori, comercianți, instituții financiare și entități guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii. Misiunea noastră este să conectăm lumea prin intermediul celei mai inovatoare, fiabile și securizate rețele de plată, sprijinind clienții persoane fizice, companiile și economiile să prospere. Credem că economiile care conectează toată lumea contribuie la remodelarea viitorului comerțului. Aflați mai multe detalii pe https://cis.visa.com/ru_TJ.

Despre IBA Group

IBA Group este un holding internațional, unul dintre cei mai mari integratori de sisteme, dezvoltatori, producători și furnizori de tehnologii informaționale (IT) din Europa Centrală și de Est. Povestea sa a început în urmă cu peste 20 de ani, în 1993, când compania a fost înființată. Sediul central al IBA Group este în Praga (Republica Cehă). Ca parte a IBA Group, acesta are peste 10 centre de cercetare în țările CSI și Europa.

IBA Group dezvoltă și integrează software personalizat, implementează soluții ale furnizorilor și propriile produse, oferă suport tehnic și consultanță. Pe parcursul a 29 de ani de experiență, specialiștii companiei au implementat peste 2000 de proiecte pe 5 continente pentru clienți din peste 40 de țări ale lumii.

Pentru mai multe informații, vizitați https://iba.by.

P.

Realitatea Live

12 Iun. 2024, 18:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Iun. 2024, 18:00 // Actual //  Lupu Eduard

Exporturile de floarea-soarelui din Moldova au atins noi culmi în primele 5 luni ale anului 2024, depășind cu mult recordurile anterioare. Cu toate acestea, paradoxal, prețurile au înregistrat o scădere semnificativă, potrivit declarațiilor directorului executiv al Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”, Iurie Rija.

În ciuda faptului că volumul exporturilor a fost impresionant, ajungând la 268.276 de tone în primele 5 luni ale anului 2024, comparativ cu 95,3% din totalul exporturilor din anul precedent, prețul mediu a înregistrat o scădere de la 9,8 lei pe kilogram în aceeași perioadă a anului trecut la 7,9 lei pe kilogram în 2024.

Analiza detaliată a datelor arată că exporturile din prima jumătate a anului 2024 au egalat nivelul din 2022, anul de vârf al exporturilor, cu 461.076 de tone pe an și 271.053 de tone în primele 5 luni. Companiile principale în exportul de floarea-soarelui au fost Rusagro-Prim, OromImpex și Ancom-Agro, iar destinațiile principale au fost România, Turcia și Bulgaria.

„În primele 5 luni ale anului 2024 în clasamentul companiilor exportatoare de floarea soarelui lider se poziționează compania Rusagro-Prim cu o cotă de aproximativ 17% (45 mii tone), fiind urmată de OromImpex cu o cotă de 13% (33,9 mii tone), Ancom-Agro cu o pondere de 9% (22,9 mii tone)”, potrivit analizei lui Iurie Rija.

Destinațiile de export pentru floarea-soarelui rămân stabile. În primele 5 luni ale 2024 60 % din cantitate a fost vândută către România (159 748 tone), 13,2%- către Turcia (35 558 tone), 8,2%- către Bulgaria (22 053 tone). În același timp, în 2024 se observă o activizare a exporturilor de floare către destinația Turcia.

Cu toate acestea, exportul de ulei de floarea-soarelui a cunoscut o scădere semnificativă în aprilie și mai, influențată de deficitul de floarea-soarelui cauzat de exporturile masive. Producătorii locali au rămas reticenți în vânzarea materiei prime către producătorii de ulei, ceea ce a redus producția și exportul. În încercarea de a soluționa deficitul, au fost luate măsuri pentru importul de semințe de floarea-soarelui din Ucraina.

Deși exporturile de ulei de floarea-soarelui au fost în scădere, exporturile de semințe și ulei de floarea-soarelui au depășit chiar și recordurile din sezonul 2021-2022. Această creștere semnificativă a exportului ar putea conduce la o criză de disponibilitate a materiei prime în Moldova și la creșterea prețurilor interne.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău