Miliardarii din crypto îşi fac loc printre cei mai bogaţi oameni din lume

11 Ian. 2022, 09:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Ian. 2022, 09:50 // Actual //  Lupu Eduard

Changpeng Zhao, CEO-ul platformei de exchange pentru criptomonede Binance, a ajuns la o avere de 96 de miliarde de dolari, ceea ce îl transformă în al 11-lea cel mai bogat om din lume, potrivit celor mai noi estimări realizate de Bloomberg Billionaires, citat de Ziarul Financiar.

Luni, Bloomberg a calculat averea netă a lui Zhao la 96 de miliarde de dolari. Astfel, el l-a depăşit pe Mukesh Ambani, CEO-ul conglomeratului indian Reliance Industries, şi se situează chiar după Larry Elisson, cofondator al Oracle, care are o avere estimată la 107 de miliarde de dolari.

Bloomberg notează că estimările sale sunt bazate pe participaţia lui Zhao în Binance. Publicaţia americană scrie că Binance a generat venituri de 20 de miliarde de dolari în 2021, iar Zhao deţine 90% din acţiunile companiei.

Averea totală a lui Changpeng Zhao ar putea fi chiar mai mare de 96 de miliarde de dolari în contextul în care Bloomberg nu a luat în calcul deţinerile personale ale lui Zhao în criptomonede. Fortune scrie că dacă aceste deţineri ar fi luate în calcul averea CEO-ului Binance s-ar putea apropia de cele ale lui Bill Gates sau Mark Zuckerberg.

Zhao nu a comentat public cu privire la dimensiunea portofoliului personal, însă a declarat pentru Associated Press în luna noiembrie că deţinerile personale de crypto formează cea mai mare parte a averii sale.

Realitatea Live

03 Iun. 2023, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2023, 09:09 // Actual //  Lupu Eduard

Pământul arabil din Olanda este din ce în ce mai inaccesibil. Olandezii nu își vând terenurile agricole, iar puținele oferte de pe piață sunt la prețuri foarte mari, care continuă să crească.

Conform analizei efectuate pentru primele 3 luni din acest an, valoarea terenului agricol din Olanda a crescut cu 5,8% față de anul trecut, ajungând la un preț mediu de 79.400 de euro/ha. În schimb, prețurile pentru pajiști au scăzut cu 0,6% comparativ cu ultimele luni din 2022.

În Olanda, puținele terenuri care sunt scoase la vânzare sunt cotate la prețuri foarte mari. De la începutul anului, tarifele la terenurile agricole continuă să crească, puțini proprietari fiind dispuși să le înstrăineze.

Oficiul Cadastral Olandez din Apeldoorn și Departamentul de Cercetare Economică de la Universitatea Wageningen (WEcR) au calculat că prețul mediu pentru un teren agricol, în primul trimestru al anului 2023, se situează la 79.400 de euro/ha, cu 3% mai mult decât în ultima parte a anului 2022. Față de întreg anul 2022, când prețul mediu a fost de 73.400 euro/ha, valoarea terenurilor a crescut cu 5,8%.

În schimb, pășunile se vând puțin mai ieftin decât terenurile arabile. În intervalul ianuarie-martie 2023, pășunile s-au vândut cu un preț mediu de 68.800 euro/ha, cu 0,6% mai puțin decât în ultima parte a anului 2022.

A fost înregistrată, însă, o primă medie de preț de 3,9% până la 77.500 euro/ha pentru terenurile arabile unde se cultivă porumbul de siloz. În același timp, prețul terenurilor construite a crescut cu o medie de 3,7%, până la 92.200 euro/ha.

Olandezii nu își vând terenurile agricole

Cu toate că condițiile de piață sunt foarte profitabile acum, tot mai puțini proprietari de terenuri agricole sunt dispuși să vândă.

Experții olandezi din piața funciară au evaluat suprafața agricolă comercializată, în perioada ianuarie-martie 2023, la un total de 6.300 ha, adică cu 4.755 ha mai puțin decât în ultimele 3 luni din din 2022 și cu 1.554 ha mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru comparație, potrivit anunțurilor de mică publicitate, în Republica Moldova un hectar de teren agricol ajunge să coste până la 100 de mii de lei în nordul țării, 50 de mii de lei în centrul țării și 20 de mii de lei în sud.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău