Miliardarii lumii își vând o parte din imperiile construite. Mark Zuckerberg și Jeff Bezos, decizii misterioase

12 Mart. 2024, 09:34
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Lupu Eduard
12 Mart. 2024, 09:34 // Oameni şi Idei //  Lupu Eduard

Mark Zuckerberg, mesaj pentru părinții ai căror copii au fost afectați de Facebook. Sursa foto: arhivă EVZ

Titanii americani Jeff Bezos, Leon Black, Mark Zuckerberg, Jamie Dimon și familia Walton au stârnit îngrijorare după ce și-au vândut părți din imperiile construite un ani. Din acest motiv, un val de speculații a invadat mediul online.

Miliardarii lumii vând acțiuni din companiile pe care le au. Jeff Bezos de la Amazon, Jamie Dimon și Mark Zuckerberg au efectuat vânzări de acțiuni din propriile companii. Aceste decizii au dat curs unui val de speculații.

Jeff Bezos și Mark Zuckerberg, vânzări de acțiuni pe bandă rulantă

Jeff Bezos, al treilea cel mai bogat om după Bernard Arnault de la Louis Vuitton și Elon Musk, a vândut acțiuni Amazon în valoare de 8,5 miliarde de dolari. Tranzacțiile au avut loc doar în această lună.

În același timp, Mark Zuckerberg, al patrulea cel mai bogat om din lume, a vândut aproximativ 1,4 milioane de acțiuni Meta. Acestea se ridicau la valoarea de 638 de milioane de dolari.

Jamie Dimon, președinte și CEO al J.P. Morgan, a vândut 150 de milioane de dolari săptămâna trecută. Aceasta a fost prima sa tranzacție cu numerar, de la preluarea conducerii băncii.  În câteva zile, Leon Black de la Apollo Global Management a efectuat și el prima vânzare. Acesta a renunțat la 172,8 milioane de dolari în firma pe care o conduce de  34 de ani.

Familia Walton de la Walmart a vândut 1,5 miliarde de dolari într-o săptămână, aducând totalul încasărilor din vânzări la 2,3 miliarde de dolari din decembrie.

Având în vedere că tranzacțiile au avut loc în doar câteva săptămâni, deciziile miliardarilor au stârnit controverse.  Experții spun că vânzările ar putea fi rezultatul alegerilor care se apropie.

„Dacă analizați ce se întâmplă cu politica noastră în următorul an sau așa ceva, lucrurile stau destul de bine acum – piețele sunt în creștere. ”, a declarat consultantul în finanțe Alan Johnson pentru Fortune la sfârșitul lunii trecute.

De asemenea, reprezentanții Johnson Associates, companie cu sediul în Manhattan, au sugerat, de asemenea, că vânzările ar putea avea legătură cu alegerile din toamnă.

„ Cu politica noastră și tot ce se întâmplă la nivel geopolitic, poate că nu va fi la fel de bine peste un an sau doi”, a recunoscut el.

Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, decizii controversate

Bezos a vândut 50 de milioane de acțiuni din Amazon în doar nouă zile, tranzacția aducându-i aproximativ 8,5 miliarde de dolari. Totodată, Zuckerberg a vândut aproape 1,8 milioane de acțiuni Meta pentru peste 400 de milioane de dolari. Totuși, unii experți spun că vânzările au fost efectuate în conformitate cu planurile de tranzacționare anunțate cu luni înainte.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău