Miliardarul chinez Sun Dawu a fost condamnat la 18 ani de închisoare! A criticat public autoritățile de la Beijing

29 Iul. 2021, 10:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 10:08 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Un proeminent miliardar chinez a fost condamnat la 18 ani de închisoare.  Această acțiune este cea mai recentă dintr-un șir de pedepse împotriva șefilor corporativi, scrie BBC.

Sun Dawu conduce una dintre cele mai mari întreprinderi agricole private din țară, în provincia Hebei din nordul țării.

Sun, în vârstă de 67 de ani, a vorbit în trecut despre drepturile omului și subiecte sensibile din punct de vedere politic.

El a fost învinuit de o serie de infracţiuni care includ „provocarea la tulburări”, a anunţat miercuri un tribunal chinez.

Printre alte acuzații împotriva sa se numără ocuparea ilegală a terenurilor agricole, adunarea unei mulțimi pentru a ataca agențiile de stat și împiedicarea lucrătorilor guvernamentali să își îndeplinească sarcinile. De asemenea, a fost amendat cu 3,11 milioane de yuani (478.697 dolari).

Compania Sun este printre cele mai mari din China, cu afaceri care variază de la procesarea cărnii și hrana pentru animale de companie la școli și spitale.

El ar fi fost reținut anul trecut, împreună cu 20 de rude și asociați de afaceri, pentru o dispută asupra terenului cu o fermă administrată de guvern.

La acea vreme, el a spus că zeci de angajați ai săi au fost răniți într-un incident cu poliția legat de dispută, potrivit unui raport al AFP.

Sun se spune că este aproape de câțiva disidenți politici chinezi proeminenți și a criticat în trecut politicile rurale ale guvernului.

El a fost unul dintre puținii oameni care au acuzat în mod deschis guvernul că a acoperit un focar de gripă porcină africană, care i-a afectat fermele în 2019 și, ulterior, a devastat o mare parte din industria țării.

De asemenea, el a fost condamnat la închisoare în 2003, pentru „strângere ilegală de fonduri”, dar cazul a fost anulat după o revărsare de sprijin din partea activiștilor și a publicului.

Sun ar fi negat multe dintre acuzațiile care i-au fost aduse într-o ședință preliminară, descriindu-se drept „un membru remarcabil al partidului comunist”.

Cu toate acestea, el a recunoscut că a făcut greșeli, inclusiv postând mesaje online.

“Modul în care mă investighează acum îi face pe cei apropiați să sufere și cei care ne urăsc să se bucure. Aș dori să iau acuzațiile asupra mea, chiar dacă sunt severe, în schimbul eliberării altora. Suntem oameni care au adus contribuții societății “, a spus el.

China a reprimat întreprinderile și antreprenorii din țară. Companiile majore de tehnologie, printre care Alibaba, Didi și Tencent, sunt cercetate pentru o serie de probleme de reglementare.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:46 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Locuitorii din Budești se pot bucura acum de trotuare noi. Chiar de hramul orașului, primăria satului Budești a inaugurat proiectul de reabilitare a trotuarelor de pe artera principală din sat! Acest proiect a fost realizat cu susținerea USAID, în cadrul Programului Comunitatea Mea, implementat de IREX.

Astfel, aproape 2km de trotuare pe artera principală a localității, str. Chișinăului au fost reparate.

Reabilitările au fost efectuate în cadrul Programului Comunitatea Mea. Primăria Satului Budești, mun. Chișinău, a beneficiat de finanțarea USAID pentru reabilitarea unei porțiuni cu lungimea de 1.4 km de trotuare pe artera principală a localității, str. Chișinăului. Din contribuția locală, primăria a mai construit alți 670 de metri de trotuare pe o stradă adiacentă.

Noile trotuare sunt accesate zilnic de cei peste 5000 de locuitori ai satului și conectează instituțiile publice din sat, cum ar fi grădinița, centrul medical, școala.

Lucrările au fost realizate în baza parteneriatului cu Programul Comunitatea Mea, finanțat de Guvernul Statelor Unite/USAID și implementat de IREX. Valoarea totală a proiectului este de circa 114 de mii de dolari SUA, dintre care 60 de mii de dolari sunt
acordați de USAID, prin Programul Comunitatea Mea, iar restul sunt contribuție locală.

Victoria Gelis, directorul Departamentului Democrație și Guvernare Locală, al Misiunii USAID în Moldova a menționat că asistența acordată primăriei Budești face parte din obiectivul de dezvoltare locală al Guvernului SUA pentru Moldova.

”Trotuarele sigure sunt absolut necesare pentru siguranța pietonilor, inclusiv pentru oamenii în etate, mamele cu cărucioare și persoanele cu nevoi speciale. Suntem bucuroși să inaugurăm aceste trotuare la începutul anului școlar. Astfel, copii vor putea ajunge în siguranța la școala” a menționat reprezentanta USAID în cadrul evenimentului de inaugurare. Cetățenii din localitate au participat activ la dezvoltarea planului strategic al comunității și au selectat drept prioritate proiectul de reabilitare a trotuarelor din sat.”

”Oamenii ne spun ce își doresc, iar autoritățile locale fac tot posibilul pentru a găsi resursele financiare care să îmbunătățească infrastructura și serviciile locale și implicit viața cetățenilor în localitate. Noi vom continua să lucrăm cu Programul Comunitatea Mea, bazându-ne pe prioritățile cetățenilor, pentru că este un proiect foarte important pentru noi. Chiar astăzi, am semnat un nou contract de finanțare a unui proiect intercomunitar de gestionare a deșeurilor, care va fi implementat în parteneriat cu primăriile Tohatin, Cruzești, Colonița” a spus Primarul localității, dna Nina Costiuc.

Programul Comunitatea Mea a acordat asistență primăriei Budești pentru a putea răspunde la nevoile cetățenilor. Pe lângă proiectul de infrastructură, prin intermediul Programului Comunitatea Mea primăria a mai beneficiat de un pachet complex de asistență tehnică pentru a face activitatea primăriei mai eficientă, mai transparentă și responsabilă față de cetățeni.

„Acest proiect este rezultatul unui adevărat parteneriat dintre primărie care a investit pentru 54 de mii de dolari SUA, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) care a contribuit cu aproape 60 de mii de dolari SUA și cetățenii activi cărora le pasă de viitorul comunității lor” a menționat Daniel Șerban, Directorul Programului Comunitatea Mea.

Potrivit informațiilor, vor mai avea loc și alte evenimente de inaugurare a proiectelor de infrastructură:

– Lozova, 5 octombrie 2021: Proiectul de reabilitare a școlii din localitate;
– Răzeni, 14 octombrie 2021: Proiectul de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă.

Despre Programul Comunitatea Mea
Programul Comunitatea Mea este finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională/USAID și implementat de IREX. Scopul programului este de a susține autoritățile locale pentru a asigura o guvernare eficientă și dezvolta comunitățile din Republica Moldova.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală