Mobiasbanca – OTP Group premiată cu Mercuriul de Aur – Recunoașterea pentru implicarea socială

29 Iun. 2021, 12:35
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 12:35 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Mobiasbanca – OTP Group dintotdeauna este preocupată de oameni, de comunitatea în care activează și de educația financiară, iar efortul și energia băncii în domeniul CSR în 2020 au fost apreciate cu distincţia supremă „Mercuriul de Aur” la nominalizarea „Marca Comercială Responsabilă Social” în cadrul evenimentului Gala Businessului Moldovenesc, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie.

Este prima dată când banca participă la concursul „Marca Anului”, iar această distincție confirmă statutul Mobiasbanca – OTP Group de companie socială – responsabilă, care investește în bunăstarea comunităților prin intermediul sponsorizărilor și donațiilor, susținând inițiative și proiecte sociale de impact.

Sub umbrela Politicii de Responsabilitate Socială Corporativă (RSC), aliniată la strategia Grupului OTP, banca  acționează ca partener financiar responsabil, angajator responsabil, partener responsabil în comunitate și consumator responsabil.

Prezent la eveniment, Ruslan Cebotari Vicepreședinte al Comitetului Executiv – CRO, Șef Divizie RISC Management a subliniat „Suntem onorați să primim distincția Mercuriul de Aur pentru implicarea socială. Mulțumim partenerilor pentru proiectele prompte, cu impact, realizate în anul 2020. Ne bucură faptul că efortul echipei Mobiasbanca – OTP Group este apreciat, astfel prindem forță pentru noi proiecte de implicare.”

Alături de partenerii noști din sectorul social avem un obiectiv comun – cel de a fortifica mediul social și a crea oportunități de suport și dezvoltare. Mai multe detalii despre acțiunile CSR puteți descoperi în Raportul CSR 2020.

Trofeul și-a găsit locul de cinste lângă alte trofee și premii. László Diósi, Președintele Comitetului Executiv – CEO, Mobiasbanca – OTP Group a declarat: „În activitatea noastră zilnică și interacțiunile cu partenerii avem în vedere mereu impactul social și de mediu. Iar de importanța educației financiare ne-am convins în timpul crizei, pentru că toți cei care au fost pregătiți din punct de vedere financiar au supraviețuit mult mai ușor. Fundația pentru Educație financiară „OK” își aduce aportul la creșterea gradului de educație financiară în rândul generației tinere”.

Fundația pentru Educație Financiară „OK” a fost decernată cu Medalia de Aur la nominația „Debutul anului” în cadrul evenimentului Gala Businessului Moldovenesc, drept confirmare a implicării Mobiasbanca – OTP Group în evoluția și dezvoltarea sectorului bancar local și aportul la creșterea gradului de educație financiară a populației.


Scopul evenimentului a fost de a unifica eforturile producătorilor naționali și internaționali în activitatea de antreprenoriat și de a aprecia cele mai reușite proiecte. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Agenția de Stat  pentru Proprietatea Intelectuală.Mobiasbanca – OTP Group S.A., parte a unui grup financiar internaţional, este un angajator responsabil pentru circa 1000 angajați, o bancă de încredere pentru cei peste 165 000 clienți și un partener de încredere pentru societate, care investește în programe de educație financiară și voluntariat, susține sectorul sănătății, cultura și artă. 

P. 

Realitatea Live

02 Apr. 2025, 16:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 16:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova face pași concreți spre tranziția energetică verde, înregistrând un interes remarcabil din partea investitorilor pentru construcția de centrale electrice din surse regenerabile. Potrivit Ministerului Energiei, în cadrul licitației organizate pentru oferirea statutului de „producător eligibil mare”, au fost depuse până la 31 martie 34 de oferte pentru parcuri fotovoltaice, totalizând 236,61 MW, și 8 oferte pentru centrale eoliene, însumând 207,5 MW.

Toate ofertele au fost depuse de companii locale, două dintre acestea având fondatori străini, semn că Republica Moldova continuă să atragă capital și know-how internațional, chiar și într-un climat regional instabil.

„Am crescut de opt ori capacitatea instalată a regenerabilelor în ultimii patru ani, iar în februarie 2025 am depășit 646 MW. Noile proiecte vor produce energie pentru consumul intern și vor contribui direct la dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu.

După validarea ofertelor și desemnarea investitorilor eligibili, urmează deschiderea ofertelor tehnice pentru construcția a 105 MW de energie eoliană și 60 MW de energie fotovoltaică, lansată în vara anului trecut.

Această licitație se înscrie în angajamentul Republicii Moldova de a asigura cel puțin 30% din consumul intern de energie electrică din surse regenerabile până în 2030. Producătorii vor beneficia de contracte de achiziție garantate pentru 15 ani, încheiate cu Furnizorul Central de Energie Electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ