Moldindconbank a acordat ajutor financiar Asociației Nevăzătorilor din Moldova

16 Nov. 2022, 11:25
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Nov. 2022, 11:25 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Moldindconbank a oferit suport financiar în valoare de 45 de mii de lei pentru renovarea sediului Asociației Nevăzătorilor din Moldova. Clădirea a fost grav avariată în urma unui incendiu devastator de la sfârșitul acestei veri. Banca a oferit acest ajutor de Ziua Mondială pentru educația persoanelor cu dizabilități de vedere, care este marcată anual la 13 noiembrie.

Pompierii au luptat ore în șir cu flăcările care au distrus acoperișul, etajele întâi și doi ale blocului, dar și toate bunurile din interior.

„Pe data de 30 august, atunci când în municipiul Chișinău a fost o ploaie torențială, în sediul nostru a avut loc un incendiu devastator în rezultatul unui scurtcircuit, așa spun pompierii. Au ars ferestrele, 3 uși, un geam mare, aparatura pentru persoanele cu dizabilități care se afla în încăpere. Pierderile noastre sunt de peste 2 milioane de lei, iar Moldindconbank ne-a ajutat mult să reparăm ce este mai urgent”, a povestit Dumitru Sclifos, administratorul Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

În acest context, Moldindconbank a acordat un suport financiar de 45 de mii de lei pentru a restabili o parte din pierderile provocate de incendiu. Din acești bani au fost procurate trei uși, o fereastră și au fost acoperite o parte din costurile pentru renovarea acoperișului, complet distrus în urma incendiului.

„Vreau să mulțumesc Moldindconbank pentru că printre primii au reacționat și ne-au ajutat cu surse financiare. Acum putem intra în iarnă și putem să prelungim lucrările. Acele 45 de mii de lei pe care ni le-ați acordat dvs. sunt o temelie pentru reparație și pentru toate necesitățile pe care le vom avea”, a adăugat Nicolae Ciobanu, specialist principal al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

„Responsabilitatea socială este parte a valorilor pe care le promovăm. Depunem tot efortul ca să fim alături de oamenii care au nevoie de ajutorul nostru în momente critice. Nu am putut rămâne indiferenți la solicitarea Asociației Nevăzătorilor din Moldova care a trecut prin aceste clipe de coșmar și vom face tot posibilul ca să-i ajutăm în continuare”, a declarat Tzvetanka Kroumova, președinte interimar al Moldindconbank.

Banca a realizat în acest an mai multe proiecte de responsabilitate socială în domenii-cheie, precum educație, sport, diversitate culturală și sănătate.

Moldindconbank – mereu alături!

P.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău