Musk, dat în judecată de un acționar Tesla. Și-a acordat singur un salariu de 56 miliarde de dolari

07 Nov. 2022, 16:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
07 Nov. 2022, 16:37 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În timp ce Elon Musk este foarte concentrat pe reorganizarea companiei Twitter, un acționar al Tesla l-a acționat în judecată pentru că în 2018 a încasat un pachet salarial de 56 de miliarde de dolari. „Nu a avut performanțe, a creat pachetul pentru a-și finanța visul de a coloniza Marte”, au spus avocații lui Gabrielle Toledano, notează Reuters.

Un acționar al Tesla (TSLA.O) încearcă să anuleze acordul de salarizare al lui Musk din 2018, susținând că la vremea respectivă Consiliul ar fi stabilit obiective ușoare de performanță și că Musk a creat pachetul pentru a-și finanța visul de a coloniza Marte.

Avocații acționarului îl prezintă pe Musk drept un „CEO cu normă parțială”, spunând că în 2018 a lucrat marți, miercuri și vineri la producătorul de mașini electrice și luni și joi la compania de rachete SpaceX, potrivit unei declarații a lui Musk din 2018.

Potrivit procesului, președintele consiliului de administrație al Tesla, Robyn Denholm, a spus într-un e-mail din 2018 către Gabrielle Toledano, care la acea vreme era șeful personalului Tesla, că „timpul minim” pe care Musk l-a petrecut la Tesla „devine din ce în ce mai problematic”. Compania a susținut că înțelegerea pentru pachetul salarial era nu să îi ceară lui Musk să fie la program, ci să atingă ținte „îndrăznețe”.

Tesla a replicat că pachetul a oferit o creștere extraordinară a valorii de 10 ori pentru acționari.

Procesul începe pe 14 noiembrie și va fi decis de Kathaleen McCormick la Curtea Cancelariei din Delaware. Tot ea a supravegheat procesul Twitter împotriva lui Musk, care s-a încheiat luna trecută, când acesta a fost de acord să încheie contractul său de 44 de miliarde de dolari pentru Twitter, o achiziție pe care a finanțat-o în mare parte cu acțiunile sale Tesla.

Mai mulți experți juridici au spus că procesul intentat de acționarul Tesla, Richard Tornetta, va fi mult mai dificil decât cazul Twitter împotriva lui Musk.

Musk a fondat și este CEO al SpaceX, una dintre cele mai valoroase companii private din lume, și a fondat sau co-fondat Neuralink, care produce implanturi cerebrale, The Boring Co și OpenAI, un laborator de cercetare a inteligenței artificiale.

Săptămâna trecută, el s-a numit CEO Twitter.

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 14:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 14:17 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță un concurs pentru ocuparea funcției de director general adjunct. Scopul principal al acestei poziții este implementarea politicii statului în domeniul privatizării și activităților post-privatizare, precum și gestionarea parteneriatelor public-private, concesiunilor și proiectelor investiționale.

Candidații interesați sunt invitați să aplice până la data de 18 martie 2024, ora 17:00. Principalele responsabilități ale directorului general adjunct includ dezvoltarea și implementarea strategiilor de privatizare și de gestionare a proprietății publice, monitorizarea și evaluarea performanței operaționale, precum și coordonarea activităților interne și externe ale agenției.

Condițiile de participare la concurs și formularul de aplicare pot fi găsite pe site-ul oficial al Agenției Proprietății Publice. Candidații sunt încurajați să se familiarizeze cu acestea și să aplice conform instrucțiunilor indicate.

Agenția Proprietății Publice încurajează distribuirea acestui anunț către toate persoanele care ar putea fi interesate și potrivite pentru această poziție. Oportunitatea de a contribui la procesul vital de privatizare și gestionare a proprietății publice este deschisă tuturor celor calificați și dornici să aducă o contribuție semnificativă în acest domeniu.

În prezent, APP administrează 877 de întreprinderi cu capital public, dintre care: 618 – municipale, 178 – de stat și 81 – societăți pe acțiuni. Companiile de stat au datorii de peste 15 miliarde de lei. Astăzi valoarea tuturor activelor acestor întreprinderi este la nivel de 34,9 de miliarde de lei. Întreprinderile, proprietate a statului – 27,2 miliarde de lei, iar cele municipale – 7,7 miliarde de lei. În ultimii zece ani valoarea acestor întreprinderi practic nu s-a schimbat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău