Nicanor Negru, Regina Naturii: Recomand tuturor apicultorilor, cel puțin să încerce, să obțină certificarea ecologică

08 Oct. 2021, 17:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Oct. 2021, 17:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Regina Naturii este un producător de miere din raionul Ialoveni. În ultimii ani, compania a devenit foarte cunoscută în sectorul apicol, întrucât a ajuns unul dintre cei mai mari exportatori de miere din Republica Moldova. A reușit să ajungă la această performanță datorită faptului că colaborează cu apicultori din toată Republica Moldova.

„Ne ocupăm cu producere, precum și cu colectarea mierii de la producătorii mai mici din Republica Moldova deja de ceva timp și am reușit să consolidăm în jurul nostru o echipă bună.” , a declarat Nicanor Negru, directorul Regina Naturii.

De asemenea, compania Regina Naturii, cu suportul USAID a susținut un grup de apicultori din Republica Moldova să obțină certificarea ecologică. În acest sens, Nicanor Negru îndeamnă toți apicultorii să încerce să obțină certificarea ecologică.

„Recomandăm tuturor apicultorilor, cel puțin să încerce, să obțină certificarea ecologică. Acesta este un proces deloc ușor, dar, într-un final vor ști ce înseamnă cu adevărat miere ECO. Această certificare are o mulțime de avantaje, în primul rând se exclud mai multe riscuri de infectare pentru albine, deoarece respectă anumite reguli. De asemenea, aceasta are și un impact financiar asupra oricărui producător, întrucât mierea ecologică este comercializată la un preț mai mare. Produsele BIO, în special miere se vând la un preț mai mare decât cele convenționale.”, a adăugat Nicanor Negru.

În cadrul unui eveniment organizat recent de USAID în parteneriat cu Regina Naturii, un grup de 6 apicultori din țară a obținut certificarea ecologică:

  • Moisa Gheorghe;
  • BIOhoney Group SRL;
  • GȚ Bujag Stela;
  • GȚ Barbă Iulia;
  • GȚ Bivol Andrei.

Compania Regina Naturii intenționează în următoarea perioadă să crească numărul apicultorilor în grup până la 50 și să extindă lista produselor apicole certificate ECO.

Printre apicultorii care au fost certificați este și Andrei Bivol, prisaca căruia a fost și gazda evenimentului. Apicultorul a declarat că a participat în procesul de conversie la producția ecologică cu 300 de familii de albini. Cu toate că sunt condiții extrem de riguroase, apicultorul speră că aceste produse vor deschide noi perspective de comercializare a mierii, iar certificatul obținut va spori încrederea consumatorilor că mierea este cu adevărat ecologică.

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate peste 7800 de stupine. Aproximativ 15% din totalul mierii produse în Moldova este consumat local, iar 85% este exportat. Republica Moldova exportă miere în principal către Uniunea Europeană, în special către România, Italia, Franța, Germania, Spania. Acum un an, alți 11 apicultori, cu suportul proiectului USAID APM în parteneriat cu compania Apicola-Lux CC, și-au certificat ecologic procesul de producere a mierii. 

Realitatea Live

23 Oct. 2021, 20:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Oct. 2021, 20:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Utilizatorii aplicației de TikTok din întreaga lume se ocupă cu crearea de tendinţe. Unii dintre ei devin nume cunoscute şi-şi monetizează popularitatea câştigată pe platformă. Tânărul senegalez Khabane Lame, care realizează scurte videoclipuri fără cuvinte, a trecut de la a fi şomer la acumularea unei averi impresionante.

1. Addison Rae Easterling a acumulat 5 milioane de dolari

Addison era o simplă elevă înainte de a avea succes pe TikTok şi a deveni una dintre cele mai bine plătite „staruri” ale reţelei sociale. A început cu un parteneriat cu brandul de îmbrăcăminte FashionNova şi a continuat cu mărci de masă precum Reebok şi Daniel Wellington. Apoi a colaborat cu American Eagle înainte de a-şi lansa propria companie de cosmetice, Item Beauty. Succesul ei a culminat cu lansarea unui podcast numit „Mama Knows Best”, pe care îl găzduieşte împreună cu mama ei.

2. Charli D’Amelio a obţinut 4 milioane de dolari din activitatea pe TikTok

Una dintre primele vedete TikTok, Charli Grace D’Amelio a devenit prima TikTokeriţă care a trecut pragul de 50 de milioane, apoi de 100 de milioane de urmăritori. A avut o gamă largă de experienţe care i-au dus la o avere uimitoare la vârsta de numai 16 ani.

A apărut în emisiunea „Tonight Show” a lui Jimmy Fallon, a fost prezentă la săptămâna modei de la Paris reprezentând Prada, a apărut într-un spot publicitar pentru Super Bowl şi a primit oferte din partea mai multor companii de top, inclusiv EOS Cosmetics şi Morphe. De asemenea, a jucat într-un lungmetraj şi a anunţat o serie originală Hulu.

Recent, a trecut în lumea finanţelor, anunţând un parteneriat cu aplicaţia mobilă Step, ajutând adolescenţii să obţină carduri de debit pentru a afla mai multe despre sistemul bancar.

3. Chase Hudson se poate lăuda cu 3 milioane de dolari câştigaţi pe TikTok

Cunoscut sub numele de Lil Huddy, americanul Chase Hudson este cunoscut pentru că a creat pictograma TikTok Charli D’Amelio şi pentru faptul că este reprezentat de agenţia de talente WME. A trecut de la platforma TikTok la o carieră de muzician, genul Pop-Punk. Single-ul său „Eulogy of You and Me” a fost compus împreună cu bateristul şi producătorul Travis Barker de la Blink 182 şi a apărut şi în adaptarea filmului „Downfalls High”, despre rapperul american Machine Gun Kelly, în care a jucat alături de actriţa Sydney Sweeney.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie