Noi schimbări la Instagram. Ce planifică să lanseze șeful aplicației folosită de milioane de utilizatori

09 Dec. 2021, 11:27
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
09 Dec. 2021, 11:27 // Au Bani //  MD Bani

Şeful Instragram anunţă dezvoltarea unei versiuni a aplicaţiei cu un flux cronologic. Potrivit informațiilor preliminare, versiunea aplicației va fi lansată la începutul anului 2022.

Şeful Instagram a declarat că intenţionează să lanseze anul viitor o versiune a aplicaţiei cu un flux cronologic, mai degrabă decât una clasată algoritmic, la prima sa apariţie în faţa Congresului american, unde a fost interogat despre siguranţa copiilor în mediul online.

Adam Mosseri, de la Instagram, a fost cel mai recent director al unei companii de tehnologie presat de autorităţi să ofere mai multă transparenţă asupra algoritmilor platformelor lor şi impactul conţinutului pe care îl organizează şi îl recomandă utilizatorilor.

Instagram şi compania sa mamă Meta, fostul Facebook, au fost supuse unei examinări intense cu privire la impactul potenţial al serviciilor lor asupra sănătăţii mintale şi siguranţei utilizatorilor tineri.

Vorbind în faţa unei comisii din Senatul american, Mosseri a spus că Instagram lucrează „de luni de zile” la opţiunea unui feed cronologic şi plănuieşte să o lanseze la începutul anului 2022, într-o schimbare semnificativă pentru serviciu, care foloseşte clasarea algoritmică pentru personalizarea feed-ului în funcţie de preferinţele utilizatorului.

La audiere, parlamentarii i-au cerut lui Mosseri răspunsuri specifice cu privire la reformele legislative pe care le va sprijini în ceea ce priveşte siguranţa online a copiilor, inclusiv în ceea ce priveşte publicitatea direcţionată. În cuvântul său de deschidere, senatorul Richard Blumenthal a spus că timpul pentru autoreglementare a luat sfârşit.

Mosseri a cerut crearea unui organism în industrie care să determine cele mai bune practici pentru a ajuta la siguranţa copiilor în spaţiul online. Organismul, a spus el, ar trebui să primească contribuţii din partea societăţii civile, părinţilor şi autorităţilor de reglementare pentru a crea standarde cu privire la modul de verificare a vârstei, de a crea experienţe adecvate vârstei şi de îmbunătăţii controlul parental.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 08:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 08:20 // Actual //  Lupu Eduard

După începutul războiului din Ucraina și pierderea unor piețe energetice din Europa, Rusia și-a direcționat exporturile de petrol către alte țări, alimentând astfel mașina de război. Însă preocupările cresc în privința unei potentiale catastrofe ecologice din Marea Baltică, unde flota „fantomă” a Rusiei, compusă din tancuri petroliere vechi de decenii, reprezintă o amenințare iminentă.

Ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, a tras un semnal de alarmă, acuzând Moscova că folosește nave nepotrivite și încalcă regulile maritime internaționale. Aproximativ jumătate din petrolul rusesc transportat pe mare traversează Marea Baltică și apele daneze, iar acest lucru se întâmplă deseori sub o proprietate opacă și prin folosirea apelor internaționale pentru a evita controlul, scrie The Guardian.

Billström a solicitat noi reguli și mecanisme de aplicare pentru a preveni riscurile asociate flotei ruse, care ar putea provoca o catastrofă ecologică în regiune. Îngrijorările sunt alimentate de faptul că navele sunt vechi și adesea în stare proastă de navigație, iar consecințele unui accident sau al unei scurgeri de petrol ar fi devastatoare pentru mediul înconjurător.

Îngrijorările privind securitatea și mediu în Marea Baltică au fost discutate de miniștrii de externe din opt grupări nordice-baltice de țări pe insula Gotland acum două săptămâni. Billström a subliniat că toți ar fi afectați de o eventuală problemă majoră cauzată de flota rusă, iar ignorarea acestei probleme ar fi periculoasă.

În timp ce Rusia continuă să își consolideze prezența militară în regiune, inclusiv prin utilizarea acestei flote de petrol, comunitatea internațională se confruntă cu provocări în gestionarea acestei situații delicate. Este esențial ca statele să coopereze și să implementeze măsuri eficiente pentru a preveni o catastrofă ecologică în Marea Baltică, subliniind importanța respectării regulilor și normelor internaționale în domeniul maritim.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău