Nou la maib! Economisește pentru un an înainte! Oferta cu dobândă mai bună de sărbători 

15 Dec. 2021, 11:39
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
15 Dec. 2021, 11:39 // Actual //  MD Bani

De sărbători, maib lansează o ofertă promoțională pentru cei care vor să pună bani deoparte. În perioada 15 decembrie 2021-31 ianuarie 2022, banca îți pune la dispoziție un depozit nou „Sărbătoare cu maib”, acordat în condiții atractive și cu dobândă avantajoasă.

Depozitul poate fi deschis simplu și ușor în lei pe un termen de 365 de zile la orice sucursală maib cu o dobândă fixă de 3.5% anual. Totuși, dacă vrei să profiți de o rată mai bună, atunci optează pentru depozitul digital, disponibil din aplicația mobilă maibank. În acest caz, obții un bonus de 0.5%, iar dobânda fixă va fi de 4% anual.

Prin maibank obții depozitul în câteva minute, contractul fiind semnat direct de pe telefon cu ajutorul codului unic primit prin SMS la numărul de telefon înregistrat în sistemul băncii. Mai multe informații despre depozitele digitale și dobânzile oferite afli aici, iar despre aplicația maibank – aici.

Depozitul nu prevede depuneri suplimentare, retrageri parțiale sau prelungire automată, iar soldul minim constituie 1 000 de lei.

Cu maib e ușor să economisești. Maibank – banca ta oriunde te-ai afla!

Realitatea Live

18 Oct. 2024, 12:58
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
18 Oct. 2024, 12:58 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Cele două ultime mari bănci occidentale din Rusia — Raiffeisen Bank din Austria și UniCredit din Italia — se confruntă cu dificultăți în încercările de a-și vinde filialele din Rusia și de a respecta cerința Băncii Centrale Europene de a părăsi complet piața rusă.

Autoritățile ruse au transmis că vor bloca vânzarea Raiffeisen Bank și UniCredit Bank către orice persoană care ar putea fi supusă sancțiunilor occidentale, conform Bloomberg, care citează surse familiare cu situația. Aceste condiții exclud posibilitatea vânzării băncilor către cumpărători ruși, iar potențialii investitori străini sunt blocați de reglementările occidentale. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și guvernul său consideră că băncile occidentale reprezintă un canal vital pentru plățile transfrontaliere, a declarat una dintre sursele Bloomberg. Fără aceste bănci, singura mare instituție bancară care ar mai putea efectua tranzacții în valută ar rămâne Gazprombank. Neafectat de sancțiunile europene și menținând accesul la SWIFT, Gazprombank primește plăți din Europa pentru gazul rusesc.

Cea mai mare bancă occidentală din Rusia — Raiffeisen — a găsit mai mulți potențiali cumpărători pentru filiala sa, care se află în top 15 bănci rusești după active. Cu toate acestea, aproape toate tranzacțiile au fost blocate de reglementatorii occidentali, iar una dintre ele nu a fost aprobată la Moscova, conform surselor Bloomberg. UniCredit era aproape de a încheia o înțelegere pentru vânzarea băncii sale rusești către fondul suveran Mubadala din Emiratele Arabe Unite. Cu toate acestea, conform Bloomberg, tranzacția nu a fost aprobată de autoritățile din SUA.

Autoritățile ruse au complicat deja semnificativ ieșirea companiilor străine care doresc să își înceteze operațiunile în Rusia. Orice tranzacție trebuie să primească aprobarea unei comisii guvernamentale, iar dacă suma depășește 50 de miliarde de ruble, este necesară aprobarea personală a lui Putin.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău