Nova Poshta Moldova: 10 ani de dezvoltare și inovație pe piața din Moldova

29 Aug. 2024, 14:28
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
29 Aug. 2024, 14:28 // Actual //  bani.md

Astăzi, Nova Poshta sărbătorește un eveniment important – 10 ani de activitate în Moldova. Din 2014 și până astăzi, compania a realizat progrese semnificative, devenind una dintre cele mai rapide și de încredere companii de logistică din țară.

La începutul activității din 2014, Nova Poshta Moldova avea doar trei puncte de servicii: în Chișinău, Cahul și Bălți, care serveau simultan ca depozite de sortare și oficii de marfă. Compania avea doar 14 angajați care procesau nu mai mult de 20 de comenzi pe zi, iar livrarea coletelor era realizată de doi curieri care foloseau transportul public.

În cei 10 ani de activitate, Nova Poshta a intrat în TOP-3 companii care oferă cele mai rapide servicii de livrare din Moldova, a construit una dintre cele mai extinse rețele logistice din țară, care numără 21 de oficii, 261 de poștomate și trei terminale de sortare. Compania continuă să implementeze soluții inovatoare pentru a răspunde cerințelor clienților și pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor locale. Nova Poshta a fost prima companie care a lansat pe piața din Moldova un nou format de puncte de servicii – puncte de eliberare a coletelor, care activează în locația offline a afacerilor deja existente: magazine, stații PECO și altele. Aceste 53 de puncte au devenit foarte populare, iar Nova Poshta planifică extinderea continuă a acestei rețele.

Odată cu extinderea rețelei, a crescut și volumul expedierilor livrate. Astfel, în prima jumătate a anului 2024, Nova Poshta Moldova a livrat 1,1 milioane de colete, ceea ce aproape egalează volumul livrat pe tot parcursul anului 2023 (1,2 milioane). În plus, în primele 6 luni ale anului 2024, compania a achitat 12,5 milioane de lei în bugetul de stat al Republicii Moldova sub formă de taxe și impozite.

Nova Poshta Moldova livrează colete din magazinele online din China, America, Ucraina, precum și către și din România. Compania lucrează activ la integrarea în sistemul Nova Post Europe, ceea ce va permite clienților din Moldova să expedieze și să recepționeze colete din 13 țări europene. Acest lucru va reprezenta un pas important în dezvoltarea livrărilor internaționale, care deja astăzi demonstrează o creștere semnificativă. În prima jumătate a anului 2024, compania a livrat 771 de mii de colete internaționale, în timp ce pe tot parcursul anului precedent această cifră a fost de 590 de mii.

„În 2024, planificăm să investim 880 de mii de dolari în dezvoltarea companiei, ceea ce este de 4,5 ori mai mult decât anul trecut. Partea principală a investițiilor va fi direcționată către dezvoltarea rețelei noastre, renovarea oficiilor, automatizarea locurilor de muncă, actualizarea infrastructurii IT și creșterea flotei auto pentru livrările realizate prin curieri. Scopul nostru este să facem livrarea pentru clienți și mai ușoară și mai rapidă”, a spus Serhii Shapran, CEO Nova Poshta Moldova.

Pentru anul 2025, Nova Poshta Moldova are planuri ambițioase, în special crearea unui nou hub de sortare, unde clienții de afaceri vor putea beneficia de servicii de fulfillment. Acest lucru va permite antreprenorilor locali să se concentreze pe dezvoltarea afacerii lor, lăsând procesele logistice în grija unor parteneri de încredere. Până la urmă, Nova Poshta este mereu aproape.

Realitatea Live

16 Apr. 2025, 16:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
16 Apr. 2025, 16:41 // Actual //  Ursu Victor

lucrăm la alternativele tehnice ca acest scenariu să nu se întâmple, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu, solicitat să comenteze posibila revenire la achiziția curentului de la Cuciurgan, în condițiile în care autoritățile nu au întreprins nimic pentru suplinirea instalarea capacităților suplimentare la Chișinău.

Într-o intervenție la Rlive, Parlicov a declarat că, în lipsa instalării surselor suplimentare de generare electrică, singura variantă viabilă pe termen scurt este reînnoirea contractului cu Cuciurgan, centrală aflată sub controlul regimului separatist de la Tiraspol.

„Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 16 ianuarie prevedea clar instalarea unei turbine pe gaz și a unor motoare cu ardere internă, totalizând 100 MW. Tehnic, este posibil. Finanțarea putea veni din partea Uniunii Europene. Dar nu s-a făcut absolut nimic”, a declarat Parlicov. Potrivit acestuia, inacțiunea autorităților pune în pericol independența energetică a țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European