„Nu recomand criptomonedele pentru investitorii noi”. Ce spune milionarul Grant Sabatier despre investițiile în cripto

14 Mai 2021, 15:20
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Mai 2021, 15:20 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Până la sfârșitul anului 2017, Grant Sabatier era un cripto-milionar. Cei 69 de bitcoini pe care îi cumpărase în 2013, la aproximativ 72 USD pe monedă, se tranzacționau cu 16.600 USD bucata. El recomandă investitorilor să nu cumpere bitcoin.

Sabatier, autorul „Libertății financiare” și cofondator al BankBonus.com, spera că acesta va fi ultimul său cuvânt pe această temă. „Mi-am exprimat punctul de vedere”, spune el.

Dar câteva lucruri s-au schimbat de atunci. În primul rând, Bitcoinul a fost singura monedă tranzacționată recent cu peste 57.000 de dolari. Întreaga piață criptografică a explodat. Valoarea totală de piață a monedelor digitale a depășit recent pentru prima dată 2 trilioane de dolari.

Și, odată cu creșterea prețurilor cripto, a crescut și conștientizarea publicului, subliniază Sabatier. „A devenit o parte imensă a culturii noastre”, spune el. „În ultimul an, a trecut de la o subcultură la avangarda culturii noastre.”

Dar, deși criptomonedele au explodat în preț și proeminență, Sabatier nu crede că ar trebui să ocupe un loc proeminent în portofoliul dvs.

“Încă nu recomand ca investitorii noi – oricine are mai puțin de 25.000 de dolari să investească în criptomonede”, spune el. „Singurul lucru care s-a schimbat este că criptomoneda ar trebui tratată ca orice altă clasă de active alternative și să fie folosită ca o modalitate de diversificare a portofoliului dvs.”

Principala preocupare a lui Sabatier cu privire la criptomonede este lipsa de istorie care poate oferi investitorilor informații despre cum se va comporta activul.

„Crypto nu are o experiență foarte lungă”, spune el. „Cu acțiuni, obligațiuni și proprietăți imobiliare, există date istorice imense care ne ajută să înțelegem performanța piețelor.”

Sabatier spune că asta nu înseamnă că criptomonedele nu-și au locul în portofoliul dvs., pur și simplu nu ar trebui să fie cap de afiș.

„Marea mea problemă este că oamenii investesc porțiuni mari din portofoliul lor în cripto, ceea ce reprezintă mai mult un joc pe termen scurt”, spune el. „Noii investitori ar trebui să economisească pe termen lung. Vrei să mergi la Vegas și să-ți pui economiile de viață pe roșu sau negru la masa de ruletă? ”

Deoarece prețurile criptografice nu sunt legate de elementele fundamentale și, în schimb, se deplasează pur pe baza speculațiilor investitorilor, orice investiție în moneda digitală este obligată să fie extrem de volatilă. Dar deținerea de alocări mici de clase de active care se comportă diferit de investițiile din portofoliul dvs. de bază adaugă diversificare și vă poate spori rentabilitatea în timp. De aceea, Sabatier recomandă tratarea criptomonedelor ca un activ alternativ, asemănător unei investiții în metale prețioase, mărfuri sau colecții.

 

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală