O nouă privire asupra obișnuitului. Cât de corect este să funcționăm așa cum suntem obișnuiți?

11 Mart. 2021, 10:53
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
11 Mart. 2021, 10:53 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Oamenii se mișcă pe bază de inerție. Adesea, începând să facem ceva, continuăm fără să ne mai gândim dacă acțiunile noastre sunt corecte sau nu. Să luăm serviciul drept exemplu.

Încă din copilărie am auzit că munca este strict legată de un program fix și de odihnă, că masa prânzului trebui să fie la o anumită oră, iar salariul să vină într-o anumită zi a lunii. E o obișnuință. Dar cât de corectă este aceasta?

Gândiți-vă – în lume există o persoană care stabilește la ce oră trebuie să vă ridicați din pat și la ce oră trebuie să mergeți la culcare. El decide la ce oră să mâncați. Iar dacă, de exemplu, aveți doar o singură cafenea la locul de muncă, tot el decide ce veți mânca la prânz. Și această persoană nu sunteți dvs. Mai credeți că este normal un astfel de stil de viață?

Desigur că nu! Mai ales astăzi, când lumea și piața oferă atât de multe modalități de a câștiga bani buni direct de pe ecranul unui smartphone. Și, adesea, nici măcar nu trebuie să efectuați careva acțiuni pentru aceasta.

Un exemplu clar este serviciul PAMM de la brokerul Forex AlpariPAMM este cel mai simplu mod posibil de a vă asigura venituri pasive. Pentru a face acest lucru, este suficient să deschideți un cont, să îl supliniți și să alegeți un manager – cel care va tranzacționa diferența de curs valutar pentru dvs. În același timp, toți banii rămân în contul dvs., iar managerul primește o recompensă numai dacă câștigă bani pentru dvs.

Nu este de mirare faptul că astăzi conturile PAMM unesc sute de mii de investitori din întreaga lume. La urma urmei, aceasta nu este doar o cale către bogăție. Aceasta este calea spre libertate.

P.

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 13:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 13:40 // Actual //  Lupu Eduard

Constructorul german de automobile sportive Porsche AG a redus marți estimările privind vânzările și profitabilitatea pentru acest an, din cauza lipsei de aluminiu care a obligat compania să înceteze producția anumitor modele, informează agenția Reuters.

Inundațiile care au afectat o facilitate de producție a unui important furnizor de aluminiu, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, au afectat livrările de componente de aluminiu utilizate la toate vehiculele Porsche. În aceste condiții, este posibil ca producția mai multor tipuri de vehicule să fie oprită, a precizat constructorul auto într-un comunicat de presă.

Anunțul a dus la scăderea cu 5% a cotațiilor acțiunilor Porsche.

Porsche se așteaptă acum la vânzări cuprinse între 39 și 40 de miliarde de euro în acest an, ca urmare a inundațiilor care au afectat facilitățile de producție ale unuia dintre furnizorii săi de aluminiu. Anterior, Porsche estima venituri între 40 și 42 de miliarde de euro.

De asemenea, Porsche, companie la care acționar majoritar este Volkswagen, se așteaptă în prezent la o rentabilitate a vânzărilor de până la 15% în acest an, în scădere față de estimarea anterioară de 17%. Au fost revizuite în scădere și estimările privind vânzările de automobile electrice Porsche.

Producția de vehicule Porsche ar putea fi afectată timp de mai multe săptămâni după ce furnizorul de aluminiu a declarat situație de forță majoră, o măsură invocată de companii pentru evenimentele din afara controlului lor și care le împiedică să facă afaceri. Mai multe țări europene, inclusiv Elveția, s-au confruntat cu inundații majore în ultimele săptămâni.

Revizuirea prognozelor de către Porsche vine la câteva zile după ce constructorul și-a redus ambițiile în domeniul vânzărilor de vehicule electrice, din cauza cererii sub așteptări pentru modelele de tip plug-in în Europa și China.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău