Joburi de viitor: (67) Inginer de soluții de energie durabilă

09 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Realitatea.md
09 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Realitatea.md
Dezvoltarea surselor de energie care să servească atât cerințele energetice actuale, cât și cele viitoare, fără a ne compromite clima sau mediul, este o slujbă care va exista întotdeauna și va rămâne la mare căutare.

Inginer de soluții de energie durabilă: Responsabilități/Atribuții 

Energia regenerabilă și eficiența energetică continuă să fie considerente esențiale și totuși continuă să ofere provocări semnificative. Recuperarea energiei face parte din soluție.
Inginerii de soluții de energie durabilă vor proiecta generarea, stocarea, transportul și utilizarea sistemelor de energie eficiente, durabile și sigure.
Strategiile de nouă generație sunt în mod constant dezvoltate și testate și includ strategii precum: solar, eolian, bioluminiscență, gravitațională, maree, bacterii și celule de combustie microbiene, biocombustibili și pile de hidrogen. Chimia stocării este acum bine cercetată și are o producție cu costuri reduse. Infrastructura din jurul partajării energiei a fost actualizată și transformată în sisteme sigure care se concentrează pe generarea locală și sisteme de stocare capabile care nu mai necesită rețele la nivel de stat de poli / fire inestetice și periculoase.

Inginer de soluții de energie durabilă: Abilități 

Inginerul pentru soluții de energie va trebui să dispună de cunoștințe științifice la nivel înalt, astfel încât să poată integra sisteme pentru a asigura o generație maximă pentru fiecare site. Ei vor colabora și vor comunica bine, de multe ori vor lucra în echipe care includ coordonatorul de creștere comunitară regională pentru a se asigura că soluțiile sunt aplicate în contexte regionale. Ele vor fi, de asemenea, creative și orientate spre soluții.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 17:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Directorul executiv al Philip Morris International, producătorul ţigărilor Marlboro în afara Statelor Unite, a declarat că firma pe care o conduce nu va mai vinde ţigări în Marea Britanie în aproximativ 10 zece ani, scrie burkinafaso.kivazen.com.

CEO-ul companiei, Jacek Olczak, a declarat că marca emblematică a țigării Marlboro a companiei va fi scoasă de pe rafturi în Marea Britanie în următorul deceniu. De asemenea, Olczak i-a cerut guvernului britanic să interzică ţigările în următorul deceniu, comparându-le cu maşinile pe benzină şi motorină, care vor fi interzise în Regatul Unit începând cu 2030.

Potrivit responsabililor, mişcarea face parte din eforturile companiei de a opri folosirea ţigăilor tradiţionale.

„Ne putem imagina o lume fără ţigări. Cu cât se va întâmpla mai repede acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea. Cu informaţii şi reglementări corecte, evenimentul ar putea avea loc în zece ani în anumite ţări. Iar problema ar putea fi rezolvată odată şi pentru totdeauna”, susţine Olczak.

Lupta împotriva țigărilor din ultimii ani a fost legată de problemele grave de sănătate cauzate de fumatul tutunului în întreaga lume.

Olczak a devenit CEO al companiei în luna mai și intenționează să conducă schimbarea „fără fum” a companiei. Potrivit acestuia, noua misiune a companiei este să găsească și să ofere „alternative mai puțin dăunătoare la țigări” pentru milioane de oameni care altfel ar fuma.

Philip Morris International operează separat de Philip Morris USA, care produce ţigările Marlboro în Statele Unite şi este o divizie a Altria Group. Compania s-a despărţit de Philip Morris USA în 2008 şi a anunţat recent o serie de planuri prin care se va transforma într-o companie anti-tutun, plănuind să cumpere grupul farmaceutic britanic Vectura, care face inhalatoare pentru astm. Achiziţia este estimată la 1 miliard de lire sterline.

Grupurile anti-fumat din Regatul Unit au criticat mişcarea, acuzând companiile de tutun că încearcă să dea impresia că se gândesc la sănătatea clienţilor, în timp ce vând alte produse pe bază de tutun, scrie The Guardian.

Fumatul ucide la nivel global peste 8 milioane de oameni în fiecare an. Din total, 1,2 milioane de persoane sunt nefumătoare, acestea murind din cauza expunerii constante la fumul de ţigară, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii . Dintre cei 1,3 miliarde de consumatori de tutun la nivel mondial, 80% trăiesc în ţări cu venituri mici şi mijlocii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală