Joburi de viitor: (67) Inginer de soluții de energie durabilă

09 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Realitatea.md
09 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Realitatea.md
Dezvoltarea surselor de energie care să servească atât cerințele energetice actuale, cât și cele viitoare, fără a ne compromite clima sau mediul, este o slujbă care va exista întotdeauna și va rămâne la mare căutare.

Inginer de soluții de energie durabilă: Responsabilități/Atribuții 

Energia regenerabilă și eficiența energetică continuă să fie considerente esențiale și totuși continuă să ofere provocări semnificative. Recuperarea energiei face parte din soluție.
Inginerii de soluții de energie durabilă vor proiecta generarea, stocarea, transportul și utilizarea sistemelor de energie eficiente, durabile și sigure.
Strategiile de nouă generație sunt în mod constant dezvoltate și testate și includ strategii precum: solar, eolian, bioluminiscență, gravitațională, maree, bacterii și celule de combustie microbiene, biocombustibili și pile de hidrogen. Chimia stocării este acum bine cercetată și are o producție cu costuri reduse. Infrastructura din jurul partajării energiei a fost actualizată și transformată în sisteme sigure care se concentrează pe generarea locală și sisteme de stocare capabile care nu mai necesită rețele la nivel de stat de poli / fire inestetice și periculoase.

Inginer de soluții de energie durabilă: Abilități 

Inginerul pentru soluții de energie va trebui să dispună de cunoștințe științifice la nivel înalt, astfel încât să poată integra sisteme pentru a asigura o generație maximă pentru fiecare site. Ei vor colabora și vor comunica bine, de multe ori vor lucra în echipe care includ coordonatorul de creștere comunitară regională pentru a se asigura că soluțiile sunt aplicate în contexte regionale. Ele vor fi, de asemenea, creative și orientate spre soluții.

Realitatea Live

12 Dec. 2024, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Dec. 2024, 14:59 // Actual //  Ursu Victor

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat bugetul apărării (NDAA) pentru anul 2025, însă fără includerea programului de tip Lend-Lease pentru Ucraina. Această prevedere, inițial prezentă în proiectul de lege, a fost eliminată, potrivit ambasadoarei Ucrainei în SUA, Oksana Markarova. Ambasadoarea a declarat că diplomații ucraineni continuă să facă eforturi pentru menținerea acestui mecanism, inclus în alt proiect de lege, denumit Stand with Ukraine Act, susținut de ambele partide și camere legislative.

De asemenea, Markarova a menționat că bugetul adoptat nu prevede finanțare pentru Ukraine Security Assistance Initiative (USAI), întrucât suma de 300 de milioane de dolari a fost alocată în avans în bugetul anterior. Per total, NDAA pentru 2025 a fost aprobat de 281 de congresmeni, în timp ce 140 au votat împotrivă (16 republicani și 124 democrați). Documentul urmează să fie analizat săptămâna viitoare de Senat.

Programul de tip Lend-Lease pentru Ucraina a fost semnat de președintele Joe Biden pe 9 mai 2022, cu scopul de a simplifica procedurile pentru livrarea de arme către Kiev. Acest mecanism a fost utilizat anterior doar în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru sprijinirea Marii Britanii și a Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste, fără plată anticipată și cu termene extinse de rambursare.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit ajutor militar american în valoare de 61,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Pentagonului din 2 decembrie. Ulterior, SUA au anunțat un nou pachet de sprijin militar în valoare de aproape 1 miliard de dolari, ce include muniții pentru HIMARS, drone, echipamente și componente pentru reparații și modernizarea tehnicii de luptă. În plus, pe 10 decembrie, SUA au oferit un împrumut de 20 de miliarde de dolari Ucrainei, finanțat prin activele rusești înghețate.

Totodată, Ucraina își propune să obțină de la partenerii occidentali suma de 126 de miliarde de dolari pentru continuarea războiului în 2025, o valoare semnificativ mai mare față de angajamentele asumate la summitul NATO din Washington, unde s-a stabilit un minim de 43,3 miliarde de dolari.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că sprijinul occidental nu acoperă nevoile complete ale armatei ucrainene. De cealaltă parte, președintele ales al SUA, Donald Trump, a indicat intenția de a reduce sprijinul oferit Kievului, transferând această responsabilitate către statele Uniunii Europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală