Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

O răceală obișnuită te poate salva se Covid-19. Ce ce descoperit oamenii de știință

23 Mart. 2021, 18:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Fetco Veronica
23 Mart. 2021, 18:10 // Actual //  Fetco Veronica

Oamenii de știință de la Universitatea din Glasgow au descoperit că o răceală obișnuită te poate salva de infecția cu Covid-19. Aceste beneficii sunt, însă, de scurtă durată.

Se știe că unii viruși concurează pentru a fi cel care provoacă o infecție, oamenii de știință de la Universitatea din Glasgow spun că pare că coronavirusul cedează rhinovirusul, scrie BBC.

Beneficiile ar putea fi de scurtă durată, dar rinovirusul este atât de răspândit, adaugă ei, încât ar putea ajuta la suprimarea Covid.
Gândiți-vă la celulele din nas, gât și plămâni ca fiind ca un rând de case. Odată ce un virus intră în interior, acesta poate fie să țină ușa deschisă pentru a permite să intre alți viruși, fie poate să închidă ușa și să-și păstreze noua casă.

Gripa este unul dintre cei mai egoiști viruși din jur și se infectează aproape întotdeauna singură. Alții, cum ar fi adenovirusurile, par să fie mai dispuși să-și împartă locuința.

Provocarea oamenilor de știință este că la un an de distanțare socială a încetinit răspândirea tuturor virusurilor și a făcut mult mai dificilă studierea.
Echipa de la Centrul pentru Cercetarea Virușilor din Glasgow a folosit o replică a căptușelii căilor respiratorii noastre, formată din aceleași tipuri de celule, și a infectat-o ​​cu Sars-CoV-2 și rinovirus, care este una dintre cele mai răspândite infecții la oameni și o cauză a răcelii obișnuite.

Dacă rinovirusul și Sars-CoV-2 intră în organism în același timp, numai rinovirusul are succes. Dacă rinovirusul intră în corp cu 24 de ore înainte, atunci Sars-CoV-2 nu intră. Chiar și atunci când Sars-CoV-2 intră în organism cu un avans de 24 de ore, tot rinovirusul are câștig de cauză.

Efecte similare s-au mai observat și anterior. Un focar mare de rinovirus a împiedicat răspândirea de gripă porcină din 2009 în alte țări din Europa.

Experimente ulterioare au arătat că rinovirusul declanșează un răspuns imunitar în interiorul celulelor infectate, care a blocat capacitatea Sars-CoV-2 de a face copii de la sine.

Când oamenii de știință au blocat răspunsul imun, atunci nivelurile virusului Covid erau aceleași ca și când rinovirusul nu ar fi fost acolo.

Cu toate acestea, Covid va fi capabil să provoace din nou o infecție odată ce răceala a trecut și răspunsul imun s-a calmat.

Dr. Murcia a spus: „Vaccinarea, plus măsurile de igienă, plus interacțiunile dintre viruși ar putea scădea intens incidența Sars-CoV-2, dar efectul maxim va proveni din vaccinare”.

Realitatea LiveJazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
15 Mai 2021, 11:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mai 2021, 11:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Gestionarea finanțelor și stabilirea unui buget lunar poate fi o adevărată provocare.Dacă nu știți cu ce să începeți, strategia 50-30-20 te va ajuta. Iată cum lucrează regula.

Regula 50-30-20 împarte veniturile în trei mari categorii: necesități, dorințe și economii și investiții. Iată ce presupune fiecare dintre ele:

50% din salariu ar trebui să se îndrepte spre lucrurile de care aveți nevoie

Această categorie include toate costurile esențiale, cum ar fi chiria, plățile ipotecare, produsele alimentare, utilitățile, asigurările de sănătate, plățile datoriei și plățile auto.

Dacă cheltuielile necesare ocupă mai mult de jumătate din venituri, poate fi necesar să reduceți costurile sau să vă scufundați în fondul dorit.

20% din salariul ar trebui să se îndrepte spre economii și investiții

Această categorie include economii de lichide, cum ar fi un fond de urgență; economii de pensionare și orice alte investiții, cum ar fi un cont de brokeraj.

Experții recomandă în mod obișnuit să aveți suficient numerar în fondul de urgență pentru a acoperi cheltuieli de întreținere în valoare de trei până la șase luni. Unii sugerează, de asemenea, să vă construiți mai întâi economiile de urgență, apoi să vă concentrați pe investiții pe termen lung.

30% din salariul ar trebui să se îndrepte către lucrurile pe care le doriți

Această categorie finală include orice lucru care nu este considerat un cost esențial, cum ar fi călătoriile, abonamentele, restaurantul, cumpărăturile și distracția.

Această categorie poate include, de asemenea, upgrade-uri de lux: dacă achiziționați o mașină mai frumoasă în loc de una mai puțin costisitoare, de exemplu, aceasta intră în categoria dorințelor.

Nu există o abordare unică pentru gestionarea banilor, dar planul 50-30-20 poate fi o regulă utilă dacă vreți să începeți să gestionați veniturile.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso