Primăriile din țară au obligația să stabilească locurile speciale, unde se va permite amplasarea afișajului electoral. De asemenea, administrațiile publice locale au obligația să asigure spații pentru desfășurarea întâlnirilor candidaților la prezidențiale și concurenților electorali înscriși la referendum cu alegătorii.
Termenul limită pentru identificarea locațiilor respective expiră cu trei zile înainte de data începerii campaniei electorale. Informațiile despre stabilirea locurilor pentru amplasarea afișelor și zonele unde candidații se vor întâlni cu votanții vor fi plasate în sediul instituțiilor, vor fi comunicate celor interesați prin intermediul mass-media și a altor mijloace de comunicare disponibile, conform Comisiei Electorale Centrale (CEC).
„Potrivit Regulamentului privind modul de furnizare, distribuire și difuzare a publicității politice, electorale și a mesajelor de interes public, aprobat prin hotărârea CEC nr. 1155/2023, panourile fixe vor avea suprafața minimă de 2 metri pătrați și vor fi amplasate cel puțin două la fiecare 6000 de alegători. În cazul municipiilor, orașelor, comunelor, autoritățile vor asigura un minim de un loc special amenajat cu panouri fixe de afișaj electoral cu suprafața de cel puțin 2 metri pătrați pentru fiecare localitate din componența acestora”, precizează responsabilii din cadrul autorității.
Panourile vor fi curățate săptămânal, administrația publică locală stabilind ziua de „igienă” pentru spațiile publicitare.
Alegerile prezidențiale și referendumul pentru aderare la UE se vor desfășura în Republica Moldova pe 20 octombrie 2024. Campania electorală pentru ele două scrutine începe vineri, 20 septembrie 2024.