Oportunități de investiții imobiliare pentru Milennials – Cum să-ți construiești propria ta proprietate

02 Aug. 2023, 12:30
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
02 Aug. 2023, 12:30 // Actual //  bani.md

Generarea de venituri pasive prin investiții imobiliare este un fenomen destul de popular, mai ales în 2023. Astfel, generația Millennials se poate bucura de multe beneficii ale acestei clase de active, odată ce înțelege cum funcționează lucrurile.

Acest articol te va ajuta să înveți elementele de bază ale investițiilor imobiliare, întrucât există multe modalități de a investi într-un imobil în Chișinău, de la cumpărare și deținere până la renovare și vânzare. Prin urmare, este recomandabil să fii informat și pregătit. Făcând acest lucru, îți vei crește șansele de a te afirma pe piață ca un investitor bun.

 Ce este investiția imobiliară?

Să începem cu faptul că investițiile imobiliare au ca scop obținerea de venituri care includ achiziționarea, administrarea și eventuala vânzare de investiții imobiliare. Exemplele de bunuri imobiliare includ: case unifamiliale, complexe de apartamente, centre comerciale și depozite. Pentru mulți oameni, investițiile imobiliare reprezintă o sursă de câștig financiar valoros.

blond businessman happy expression

Vânzarea de bunuri imobiliare valoroase îți poate oferi venituri destul de mari. Deducerile fiscale, cum ar fi dobânda ipotecară și amortizarea sunt un alt mod în care investitorii economisesc bani. Totuși, astăzi există mai multe tipuri de investiții imobiliare de luat în considerare, și anume:

  1. Proprietăți de închiriat rezidențiale: Este vorba despre investiții în case unifamiliale, apartamente de vânzare în Chișinău sau alte proprietăți imobiliare care pot genera venituri din chirie.
  2. Imobile comerciale: Achiziționarea de clădiri, birouri, spații comerciale de vânzare în Chișinău, centre comerciale și alte proprietăți imobiliare comerciale pentru închiriere sau vânzare profitabilă.
  3. Proprietăți Real Estate: Cumpărarea unei proprietăți care necesită reparații, recondiționări sau restaurare și revânzarea acesteia pentru profit.
  4. Investiția într-o franciză imobiliară: Nu trebuie să cumperi propriu zis bunuri, nu investești în tehnică, nu ai stocuri și nici salariu. Francizarea nu face altceva decât să scurteze perioada investițională, deoarece cumperi un business deja existent și funcțional.

Ești gata să investești în imobiliare?

Investiția în imobiliare oferă o serie de beneficii, inclusiv apreciere, venituri consistente din chirii, diversificare, beneficii fiscale și active imobiliare. Înțelegerea elementelor de bază ale investițiilor imobiliare este un pas esențial pentru a fi un investitor imobiliar de succes.

RE/MAX este o companie de renume, susținută de investitori și manageri imobiliari. Au o echipă dedicată înțelegerii și analizei tendințelor pieței și alcătuirii unui portofoliu de oportunități de investiții care oferă cele mai bune randamente. Lucrând cu agenția imobiliară din Chișinău RE/MAX, poți beneficia de consiliere și asistență de specialitate în timp ce navighezi în lumea investițiilor imobiliare. Dar cel mai important, compania oferă o varietate de resurse și servicii pentru a ajuta investitorii să ia decizii informate și să își atingă obiectivele de investiții.

Dacă ești în căutarea unei oportunități de investiții imobiliare ale cărei standarde de calitate sunt uniforme pe tot globul, alătură-te echipei RE/MAX din Moldova.

RE/MAX lider mondial în imobiliare!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău