Pfizer începe să testeze vaccinul pentru copiii sub 12 ani. Doza va fi mai mică decât cea pentru adulți

09 Iun. 2021, 10:33
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
09 Iun. 2021, 10:33 // Actual //  MD Bani

Pfizer a început testarea vaccinului COVID-19 pentru copiii sub 12 ani. Rezultatele studiului vor fi gata în septembrie.

Potrivit studiilor, în comparație cu adulții, copiii sunt mult mai puțin susceptibili de a dezvolta forme severe ale bolii.

Medicii continuă să descopere cazuri rare de sindrom inflamator multisistemic la copii, o afecțiune asociată cu boala COVID-19 care poate afecta mai multe organe, inclusiv inima. Copiii vaccinați ar trebui să contribuie la limitarea virusului prin scăderea răspândirii acestuia în comunități, scrie The New York Times.

Pfizer a anunțat marți că se testează vaccinul la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani. În următoarele săptămâni, va începe testarea vaccinului la sugarii de până la șase luni.

Compania speră să aplice la Food and Drug Administration (FDA), instituția responsabilă cu aprobarea medicamentelor în SUA, în septembrie pentru autorizarea de urgență a vaccinului pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Rezultatele pentru cei cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani ar putea fi disponibile la scurt timp după aceea, a declarat Kit Longley, un purtător de cuvânt al Pfizer. Rezultatele studiului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani ar putea fi disponibile în octombrie sau noiembrie.

Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost autorizat în mai pentru utilizare la copiii de la 12 la 15 ani.

În urma datelor dintr-un studiu anterior, Pfizer va administra două doze de câte 10 micrograme fiecare – o treime din doza administrată adolescenților și adulților – copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și două doze de câte trei micrograme fiecare copiilor 6 luni până la 5 ani.

La studiu vor participa aproximativ 4.500 de copii în peste 90 de grupe de testare din Statele Unite, Finlanda, Polonia și Spania.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 12:58 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Parcul industrial Răut de la Bălți funcționează doar pe hârtie. În hala fostei uzine sovietice Răut nu este niciun agent economic, potrivit declarației deputatului Boris Marcoci.

„Desigur avem nevoie parcuri industriale pentru agenții economici. Vreau să dau un exemplu, Parcul Industrial Răut de la Bălți. Este o hală industrială de 24 mii de metri pătrați unde nu e niciun agent economic. De zeci de ani nu se lucrează”, a comentat Marcoci eficientizarea a activității parcurilor industriale  prezentată de ministrului Economiei, Dumitru Alaiba.

Ce putem face noi pentru a aduce agenții economici, l-a întrebat Marcoci pe Alaiba.

„Realitatea e realitate, acolo suflă vântul. Nicio lege luată aparte nu va soluționa problema nu există soluții magice. Noi venim cu modificarea legii la parcurile industriale, în guvern am probat programul de industrializeze lucrăm la acordarea subvențiilor. De exemplu, în România vii cu o investiție x și primești subvenții de la stat. Este o soluție pentru parcul Răut”, a răspuns Alaiba.

Parlamentul a votat în prima lectură un set de măsuri de eficientizare a activității parcurilor industriale. Măsurile au drept scop să stimuleze producția, vânzările și veniturile din taxe, astfel încât parcurile industriale din Republica Moldova să fie mai eficiente și mai atractive pentru afaceri.

Proiectul urmează să eficientizeze activitatea parcurilor industriale pe trei dimensiuni: conceptuală, funcțională și administrativă. Parcurile industriale vor fi divizate în 3 categorii – generale, specializate și multifuncționale (de tip A, B, C). Acestea vor putea fi create pe unul sau mai multe terenuri, fiind reglementate și facilitățile oferite companiilor care activează în zonele industriale. De asemenea, vor fi stabilite drepturile, atribuțiile și obligațiile rezidenților parcurilor industriale, fiind prevăzute cerințe mai stricte pentru contractele dintre companiile administratoare și rezidenți.

Documentul, elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a fost votat de 60 de deputați. După ce proiectul de lege va fi supus consultărilor publice, urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău