Preşedinta Băncii Centrale Europene Christine Lagarde a fost vizată recent de un atac cibernetic

13 Iul. 2022, 09:29
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Iul. 2022, 09:29 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Banca Centrală Europeană (BCE) a informat marţi că preşedinta Christine Lagarde a fost vizată recent de un atac cibernetic, însă acesta a fost respins fără ca datele instituţiei să fie compromise, transmite Bloomberg.

„Putem confirma că a existat recent o tentativă de incident cibernetic în care a fost implicată preşedinta”, a declarat un purtător de cuvânt al BCE. „A fost identificat şi oprit rapid”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Anterior, publicaţia Business Insider a dezvăluit că preşedintABCE, Christine Lagarde, a primit un mesaj pe WhatsApp de la un număr de telefon utilizat de fostul cancelar german Angela Merkel. Însă, înşelătoria a fost descoperită atunci când Christine Lagarde a decis să iniţieze un apel telefonic pentru a verifica autenticitatea mesajului.

„Nu putem oferi alte detalii, deoarece investigaţia este în derulare”, a precizat BCE.

În ultimii ani, mai multe atacuri cibernetice masive din întreaga lume au fost descoperite ca având în spate hackeri care au legături sau fac parte din serviciile secrete ruseşti. Kremlinul neagă orice implicare.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău