Primarul unui oraș din Italia plătește chiria celor care aleg să locuiască în cea mai frumoasă zonă a Lombardiei

25 Iun. 2023, 16:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2023, 16:56 // Actual //  Lupu Eduard

Primarul unui oraș din Italia vrea să atragă cât mai mulți rezidenți, astfel că a apelat la stimulente în bani. Persoanele care vor să trăiască într-unul dintre cele mai frumoase orașe din regiunea Lombardia primesc 150 de euro lunar, pentru plata chiriei.

Primarul orașului Mantua, situat în regiunea Lombardia, a decis să urmeze exemplul altor edili italieni de a atrage rezidenți. El a anunțat că oferă suma de 150 de euro lunar, pentru plata chiriei, celor care vor să se mute în frumosul său oraș. Autoritățile au precizată că vor accepta în jur de 100 de cereri de subvenții pe an.

Oficialii din Mantua, un oraș renumit pentru palate renascentiste și pentru mâncarea excelentă, speră că noua schemă va contribui la atenuarea problemelor legate de îmbătrânirea populației și rata scăzută de natalitate.

„Dacă adăugăm îmbătrânirea populației la datele privind scăderea ratei natalității, în majoritatea orașelor italiene, în următorii ani, în majoritatea orașelor italiene vor fi mai multe persoane care nu lucrează decât cele care lucrează.

Trebuie să creștem populația rezidentă pentru următorii ani, sporind numărul persoanelor care lucrează și produc venituri pentru a permite municipalității să facă față cheltuielilor publice de asistență socială”, spune primarul orașului Mantua, Mattia Palazzi.

Cum poți obține, cei interesați să locuiască în Mantua, ajutorul de chirie

Primarul orașului italian a anunțat că cei 150 de euro acordați lunar persoanelor care își stabilesc reședința în Mantua reprezintă un stimulent pentru plata chiriei. Anual, vor fi acceptate în jur de 100 de cereri. Pentru a fi eligibili pentru ajutorul financiar, cei interesați trebuie să semneze un contract de închiriere pentru cel puțin un an.

Programul este destinat atât familiilor, cât și persoanelor singure. Potrivit unor surse, eligibile sunt doar persoanele cu salarii de aproximativ 1.200-1.500 de euro pe lună, însă acest prag de venit nu a fost anunțat de către autorități. Primarul a vorbit despre locurile de muncă, însă a precizat că în regiune vor fi disponibile multe oferte în următorii ani.

„Vor fi multe oferte de locuri de muncă noi în următorii doi ani. Există mai multe companii care investesc și se stabilesc în Mantua, în special în sectorul logistic”, a spus primarul Palazzi. Edilul italiana  adăugat că multe companii mari caută să angajeze tineri.

Cererile vor putea fi depuse începând cu luna septembrie, la finalul verii.

Ce se să te muți în orașul italian Mantua

Stimulente în bani pentru noii rezidenți au fost acordate de mai multe orașe din Italia, însă majoritatea erau pentru satele îndepărtate și depopulate. În cazul orașului Mantua, lucrurile stau diferit. El are aproximativ 50.000 de locuitori și este renumit pentru reședințele sale nobiliare monumentale. Centrul orașului este dominat de Palazzo Ducale, o fortăreață-palat construită de familia domnitoare Gonzaga între secolele XIV și XVII.

Orașul este plin de frumuseți arhitecturale, printre care Camera degli Sposi (Camera nunților), adesea supranumită cea mai frumoasă cameră din lume. Este decorată cu fresce iluzioniste realizate de Andrea Mantegna, reprezentând grădini luxuriante, scene de la curte și un tavan cu un oculus deschis spre un cer pictat.

O altă atracție este Palazzo Te, o extravaganță de arhitectură manieristă jucăușă realizată de Giulio Romano. Majoritatea vizitatorilor se îndreaptă spre frescele iluzioniste ale artistului care decorează Sala dei Giganti. Pereții și tavanul sunt pictate pentru a deveni o scenă spectaculoasă de giganți furioși care fac ravagii și distrugeri, potrivit stiridiaspora.ro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău