Putin, manipulat de apropiați. „Păpușarii” din spatele războiului

06 Nov. 2022, 04:46
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
06 Nov. 2022, 04:46 // Actual //  bani.md

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, și Aleksander Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB) sunt cei care l-ar fi convins pe Vladimir Putin să atace Ucraina.

Cei doi l-au convins pe președintele rus că nu va exista un moment mai bun de a rezolva „agresiunea vestică”.

Vladimir Putin nu a fost convins să atace Ucraina

Încă de la început, Nikolai Patrușev și Aleksander Bortnikov s-au aflat în spatele deciziei de a invada Ucraina. Potrivit jurnaliștilor cu surse în interiorul guvernului rus, oficialii aveau planul de atac încă de la sfârșitul verii 2021. Deși la acel moment nu aveau o strategie bine definită, au reușit într-un final să-l convingă și pe Vladimir Putin că ideea lor este una bună.

Graba forțelor de securitate ruse se explică prin „lipsa de timp” din cauza vârstei respectabile a liderului de la Kremlin, care a împlinit 70 de ani în octombrie.

Cei doi au fost convinși că nu va mai exista un moment la fel de prielnic pentru a rezolva problema „agresiunii vestice”.

Ei început să-l încurajeze nu numai pe Putin, ci și pe Șoigu să intre în război împotriva Ucrainei. Ministrul Apărării s-a îndoit de oportunitatea acestei idei până la final, dar a devenit un „executor tăcut al ordinelor”.

Anturajul lui Putin nu știau de planul invadării Ucrainei

Potrivit The Times, majoritatea apropiaților președintelui rus nu erau conștienți de intenția unei invazii, ci au aflat despre asta doar cu câteva zile înainte.

Un „prieten de familie” al președintelui rus, cu care au vorbit jurnaliștii, a susținut că majoritatea membrilor Consiliului de Securitate al Rusiei au aflat despre invazie în timpul unei întâlniri din 21 februarie.

Chiar și ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a fost printre cei care nu au știut de planul de a ataca Kievul până în ultimul moment. Sursa susține că nu a fost pe deplin de acord cu forțele de securitate ale lui Putin în această problemă, potrivit știripesurse.ro.

Acum, Vladimir Putin se află în ipostaza celui care trebuie să le dea explicații marilor oligarhi cu privire la acțiunile sale, pentru a nu-și pierde propria influență.

Realitatea Live

14 Iul. 2025, 13:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
14 Iul. 2025, 13:33 // Actual //  Ursu Victor

Tarifele mai accesibile de roaming între România și Republica Moldova au generat un consum record de date în anul 2024, potrivit unui raport comun publicat de ANCOM și ANRCETI. Documentul reflectă progresele înregistrate în cadrul Acordului bilateral privind reducerea tarifelor de roaming și apeluri internaționale, semnat în 2022, și aplicabil până la includerea Republicii Moldova în spațiul „Roam like at home” al Uniunii Europene, programată pentru 1 ianuarie 2026.

Conform raportului, traficul de internet în roaming a atins 1 milion de GB în 2024, marcând o creștere accelerată față de anii precedenți. Circa 75% din acest avans a fost determinat de utilizarea mai intensă a datelor mobile, 14% de creșterea numărului de utilizatori în roaming, iar restul de prelungirea duratei călătoriilor în țara vecină.

Costul mediu al unei zile de roaming a rămas stabil față de 2023, în ciuda unei creșteri de 42% a traficului zilnic de internet. Utilizatorii moldoveni aflați în roaming în România au consumat în medie 175 MB pe zi, iar cei români aflați în Moldova – 63 MB.

Și traficul de voce a înregistrat evoluții semnificative. Utilizatorii din Republica Moldova au efectuat cu 30% mai multe apeluri și au primit un volum similar mai mare de minute în rețelele din România. La rândul lor, utilizatorii din România au crescut traficul de voce cu 6% la apelurile efectuate și 8% la cele primite.

Raportul reconfirmă beneficiile economice și sociale ale cooperării digitale între cele două state, consolidând premisele integrării Republicii Moldova în spațiul digital european.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA