Putin, manipulat de apropiați. „Păpușarii” din spatele războiului

06 Nov. 2022, 04:46
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
06 Nov. 2022, 04:46 // Actual //  bani.md

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, și Aleksander Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB) sunt cei care l-ar fi convins pe Vladimir Putin să atace Ucraina.

Cei doi l-au convins pe președintele rus că nu va exista un moment mai bun de a rezolva „agresiunea vestică”.

Vladimir Putin nu a fost convins să atace Ucraina

Încă de la început, Nikolai Patrușev și Aleksander Bortnikov s-au aflat în spatele deciziei de a invada Ucraina. Potrivit jurnaliștilor cu surse în interiorul guvernului rus, oficialii aveau planul de atac încă de la sfârșitul verii 2021. Deși la acel moment nu aveau o strategie bine definită, au reușit într-un final să-l convingă și pe Vladimir Putin că ideea lor este una bună.

Graba forțelor de securitate ruse se explică prin „lipsa de timp” din cauza vârstei respectabile a liderului de la Kremlin, care a împlinit 70 de ani în octombrie.

Cei doi au fost convinși că nu va mai exista un moment la fel de prielnic pentru a rezolva problema „agresiunii vestice”.

Ei început să-l încurajeze nu numai pe Putin, ci și pe Șoigu să intre în război împotriva Ucrainei. Ministrul Apărării s-a îndoit de oportunitatea acestei idei până la final, dar a devenit un „executor tăcut al ordinelor”.

Anturajul lui Putin nu știau de planul invadării Ucrainei

Potrivit The Times, majoritatea apropiaților președintelui rus nu erau conștienți de intenția unei invazii, ci au aflat despre asta doar cu câteva zile înainte.

Un „prieten de familie” al președintelui rus, cu care au vorbit jurnaliștii, a susținut că majoritatea membrilor Consiliului de Securitate al Rusiei au aflat despre invazie în timpul unei întâlniri din 21 februarie.

Chiar și ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a fost printre cei care nu au știut de planul de a ataca Kievul până în ultimul moment. Sursa susține că nu a fost pe deplin de acord cu forțele de securitate ale lui Putin în această problemă, potrivit știripesurse.ro.

Acum, Vladimir Putin se află în ipostaza celui care trebuie să le dea explicații marilor oligarhi cu privire la acțiunile sale, pentru a nu-și pierde propria influență.

Realitatea Live

23 Dec. 2024, 10:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Dec. 2024, 10:24 // Actual //  Ursu Victor

Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a criticat dur avizul emis de Ministerul Agriculturii la proiectul de lege privind măsurile de sprijin pentru fermieri, aflat în discuție în Guvern. Proiectul de lege, înaintat de deputatul Viorel Barda și vizând susținerea agricultorilor afectați de seceta din 2024, ar urma să fie aprobat astăzi.

Potrivit lui Slusari, avizul Ministerului Agriculturii propune modificări care ar înrăutăți semnificativ situația pentru fermierii afectați, comparativ cu formulările originale ale deputatului Barda. „Ministerul Agriculturii, care ar trebui să protejeze interesele fermierilor, face acest lucru cu multă demagogie și reduce semnificativ eforturile comune ale deputaților și agricultorilor care au elaborat aceste modificări la solicitarea președintelui Parlamentului”, a declarat Slusari.

În continuare, reprezentantul Forței Fermierilor a lansat acuzații grave la adresa guvernului, susținând că există o capturare a acestuia de către „gașca de barosani transnaționali”. „Se pare că scopul acestora este falimentarea cât mai rapidă a fermierilor micro, mici și mijlocii din zonele rurale”, a afirmat Slusari.

„Acum totul depinde de deputații verticali, cei care au legături cu poporul și înțeleg nevoile reale ale agricultorilor. Parlamentul are puterea juridică de a ignora acest aviz aberant și de a lua deciziile corecte pentru fermieri”, a mai spus acesta.

Aceste declarații vin în contextul în care proiectul de lege se află în dezbatere și urmează să fie aprobat de Guvern, iar agricultorii continuă să se confrunte cu dificultăți majore cauzate de secetă.

La sfârșitul săptămânii trecute, deputații au votat astăzi instituirea unui moratoriu asupra plății datoriilor restante ale fermierilor, inclusiv a majorărilor și penalităților, până la 31 octombrie 2025. Legea secetei propusă de Alexandru Trubca, președintele Comisiei Agricultură a fost pusă pe pauză.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală