Putin, plan agresiv pentru Ucraina. Ce informații are, de fapt, CIA

07 Feb. 2023, 17:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:16 // Actual //  Lupu Eduard

Directorul CIA, William Burns, a avertizat că președintele Vladimir Putin „pariază că poate folosi timpul în favoarea sa”, mai ales de când sprijinul Occidentului pentru Ucraina a început să se estompeze.

CIA apreciază că următoarele șase luni de război din Ucraina vor fi „critice”, a declarat Burns, un fost ambasador al SUA în Rusia, care face călătorii frecvente la Kiev, în timpul unui eveniment la Universitatea Georgetown.

În această perioadă  „crucială”, va fi vital ca forțele ucrainene să se opună pe câmpul de luptă trupelor rusești, a continuat Burns, subliniind că Ucraina a trebuit să-i explice liderului rus  „că nu numai că nu va putea să avanseze mai mult în Ucraina, dar pe măsură ce trece fiecare lună, el riscă să piardă teritoriul pe care l-a confiscat ilegal din Ucraina”.

Evaluarea lui Burns a făcut ecou printre comentariile șefului NATO, Jens Stoltenberg, la mijlocul lunii ianuarie, când a spus că războiul intră într-o „fază decisivă”. Lupta din Ucraina s-a transformat într-un război de uzură, cu pierderi grele de ambele părți și câștiguri progresive. Prin acest lucru se așteaptă ca Rusia să lanseze o ofensivă în viitorul apropiat, pe măsură ce Ucraina își intensifică cererile pentru arme mai avansate din Occident pentru a o ajuta să se apere împotriva invadatorilor ruși și să facă eforturi pentru a revendica teritoriul ocupat.

SUA, Germania și Marea Britanie au anunțat că vor furniza tancuri de luptă Ucrainei, îndeplinind o cerere. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a sugerat că ofensiva rusă preconizată va avea loc aproape de aniversarea unui an de la invazia rusă – 24 februarie. „Credem că, având în vedere că trăiesc în simbolism, vor încerca să încerce ceva în jurul datei de 24 februarie”, a declarat Reznikov la postul de televiziune francez BFMTV.

Între timp, în Kiev și capitalele occidentale au loc discuții cu privire la potențialul forțelor ucrainene de a îndepărta trupele ruse din Crimeea și de a recâștiga controlul asupra peninsulei cruciale a Mării Negre. „Trebuie să facem totul pentru a ne asigura că Crimeea se va întoarce acasă până în vară”, a declarat generalul-maior Kirilo Budanov, șeful serviciilor secrete militare din Ucraina.

Crimeea, care găzduiește o serie de baze militare rusești și flota rusă de la Marea Neagră, a fost folosită drept teren de așteptare pentru invazia Rusiei de anul trecut. Avioanele și navele de război rusești continuă să folosească Crimeea ca bază de atac pentru lovirea Ucrainei. Analiști militari de top au susținut că recâștigarea controlului asupra Crimeei este cheia supraviețuirii pe termen lung a Ucrainei.

„Terenul decisiv pentru acest război este Crimeea. Guvernul ucrainean știe că nu se poate mulțumi ca Rusia să-și păstreze controlul asupra Crimeei”, a declarat, la sfârșitul lunii ianuarie, generalul în retragere Ben Hodges, un fost comandant al armatei americane în Europa. „În următoarele câteva luni, Ucraina va stabili condițiile pentru eventuala eliberare a Crimeei”, a adăugat el, potrivit Business Insider.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

În februarie, atunci când Bill Gates şi ministrul britanic Rishi Sunak au participat la un interviu, cei doi au răspuns la câteva câteva întrebări generate de celebrul ChatGPT. Chatbotul l-a întrebat miliardar despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată şi cum i-a influenţat acesta propria viaţă. Ca răspuns, Gates a început să parafrazeze dintr-un discurs al lui Warren Buffet, unul dintre cei mai vechi prieteni ai acestuia şi coleg în breasla miliardarilor, scrie CNBC.

Gates şi Buffett sunt prieteni de mai bine de trei decenii. Interesele lor comune merg dincolo de bogăţia lor. Cei doi au cofondat The Giving Pledge, care încurajează cei mai bogaţi oameni din lume să doneze cel puţin jumătate din averea lor unor cauze caritabile, şi sunt parteneri ocazionali de bridge şi golf.

„Warren Buffet a spus că în cele din urmă ceea ce contează este ceea ce cred prietenii tăi despre tine şi cât de puternice sunt aceste prietenii”, a răspuns Bill Gates lui ChatGPT.

Gates a discutat anterior despre lecţiile pe care le-a învăţat de la Buffett, în vârstă de 92 de ani, de la investiţii la gestionarea timpului. În mod constant, el a plasat sfaturile lui Buffett privind prietenia în fruntea listei.

„Chiar dacă are un program agitat, Warren încă îşi găseşte timp pentru a cultiva prieteniile ca puţini alţi oameni pe care îi cunosc”, a mai spus miliardarul.

Buffett vorbeşte adesea despre importanţa alegerii unor prieteni buni şi a faptului de a fi tu însuţi un prieten bun. Asta înseamnă să te înconjori „de oameni care sunt mai buni decât tine”, astfel încât să poţi învăţa de la ei şi să te inspiri de la ei.

Prieteniile puternice şi pot fi destul de importante pentru succesul în carieră, oferind inclusiv un impuls pentru stima de sine şi rezilienţa mentală, arată cercetările. Menţinerea unor conexiuni bune de-a lungul vieţii te face, de asemenea, mai fericit şi mai puţin stresat, îmbunătăţindu-ţi sănătatea şi bunăstarea, potrivit Clinicii Mayo.

Gates şi Buffett au o avere netă combinată de 220 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg, dar par să fie de acord că fericirea derivată din prieteniile de durată este un adevărat semn al succesului.

„Când ajungi la vârsta mea, îţi vei măsura cu adevărat succesul în viaţă după numărul de oameni pe care vrei să-i păstrezi lângă tine şi rămân lângă tinee”, a declarat Buffett într-un discurs ţinut în 2001 la Universitatea din Georgia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău