Putin s-a dezlănțuit împotriva Vestului: „Nimic nu va mai fi ca altădată”

17 Iun. 2022, 17:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Iun. 2022, 17:38 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a reluat retorica agresivă la adresa Occidentului într-un discurs pe care a fost nevoit să-l amâne cu o oră din cauza unui atac informatic.

Putin a luat cuvântul, vineri, la Forumul Economic de la Sankt Petersburg și a acuzat în mod repetat America și Vestul, relatează Sky News.

Prima sa țintă a fost America: „Când au câștigat Războiul Rece, SUA s-au declarat singure reprezentanții lui Dumnezeu pe Pământ, oameni care n-au nicio responsabilitate – doar interese. Au declarat sacre aceste interese. Acum e un trafic într-o singură direcție, ceea ce face lumea instabilă”, a spus el, , adăugând că „nimic nu va mai fi ca altădată”.

Președintele Rusiei a spus că Uniunea Europeană „și-a pierdut complet suveranitatea” și „dansează pe ritmurile altcuiva”, făcând aluzie la Statele Unite. El a acuzat UE că „ia tot ce i se dictează”, afectându-și populația, afacerile și economia, relatează The Guardian.

„Ei cred că oricine este colonia lor – dacă ei sunt excepționali, ceilalți sunt cetățeni de mâna a doua”, și-a continuat liderul de la Kremlin tirul acuzațiilor la adresa Occidentului.

Putin a spus că „războiul-fulger economic împotriva Rusiei nu are nicio șansă de succes”, adăugând că „arma sancțiunilor” este „o sabie cu două tăișuri”.

Președintele Rusiei a vorbit și despre criza alimentară, spunând că „problema nu a apărut azi” și a acuzat Europa că „încearcă să dea vina pe altcineva”.

Referindu-se la decizia de a începe „operațiunea militară specială”, Putin a spus că aceasta a fost dificilă, dar necesară, iar soldații apără „drepturile Rusiei la dezvoltare în siguranță”. Acesta a mai spus că intervenția în Donbas este „un colac de salvare pentru ei (occidentali, n.r.) ca să acuze Rusie pentru greșelile lor”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău