Quiz pentru viitorii studenți! „Testează-ți cunoștințele IT și hai la USM” cu premii de peste 5000 de lei

29 Iul. 2021, 14:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 14:14 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Universitatea de Stat din Moldova lansează astăzi, 29 iulie, Quiz-ul pentru viitorii studenți ai Universității de Stat din Moldova (USM) cu genericul „Testează-ți cunoștințele IT și hai la USM”. Concursul este destinat absolvenților anului 2021, care doresc să îmbrățișeze o profesie în domeniul Tehnologiilor Informaționale, precum și elevilor claselor a VIII-XII.

Quiz-ul „Testează-ți cunoștințele IT și hai la USM” se va desfășura pe parcursul zilei de astăzi, începând cu ora 13:00 până la ora 23:59. Înregistrările ulterioare nu vor fi considerate valabile.

Doritorii de a se înscrie la concurs vor trebui să completeze câmpurile aferente procedurii de înscriere, accesând link-ul https://forms.gle/suxZLxDPhPzmCHQXA. Ulterior, aceștia vor răspunde la întrebările din Quiz-ul „Testează-ți cunoștințele IT și hai la USM”. Menționăm că un candidat se poate înregistra doar o singură dată.

Rezultatele concursului vor fi plasate pe data de 30 iulie, pe site-ul USM. Premierea învingătorilor va avea loc pe data de 2 august 2021, în cadrul unui eveniment festiv care se va desfășura la Universitatea de Stat din Moldova și va fi transmis în regim online, cu începere de la ora 12:00.

Participanții trebuie să se asigure că, în caz de câștig, vor fi prezenți la ceremonia de înmânare a premiilor. În cazul în care nu se confirmă participarea la evenimentul de premiere până pe 1 august, ora 11:00, premiul va fi acordat următorului participat de pe lista finaliștilor.

Valoarea premiilor este de:

  1. Premiul I – 2000 lei (1 premiu);
  2. Premiul II – 1000 de lei (2 premii);
  3. Premiul III – 700 de lei (3 premii).

Totodată, fiecare participant va primi și o diplomă de participare, eliberată în format online, la solicitare.

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2021, 15:22 // Actual //  Lupu Eduard

În trei ani Republica Moldova urmează să importe curent electric din România și să scape de dependența de la Cuciurgan, care este unica sursă de achiziție a energiei electrice. Vicepremierul, Andrei Spânu declară că în câteva luni urmează să fie semnat contractul cu compania care va construi linia de înaltă tensiune de 400 kV Vulcănești-Chișinău.

”Este preconizată construirea unei stații de conversie back-to-back în Vulcănești, modernizarea și extinderea în Chișinău și în Vulcănești a stațiilor de 400 kV. proiectul de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România va fi finalizat până în 2024”, a mai punctat Spânu la TVR Moldova.

Costul total al proiectului este estimat la 260 mil. de euro și este finanțat BERD, BEI și Banca Mondială.

Anterior, implementarea proiectului de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România a fost împiedicată de autoritățile predecesoare, din cauza interesele acestora în domeniul energiei și implementarea anumitor scheme pentru achiziționarea de energie electrică dintr-o singură sursă prin companii interpuse.

Autoritățile de la Chișinău au transformat importul de energie electrică într-o formă de finanțare a separatismului de la Tiraspol – peste 70% din electricitatea importată, 2 miliarde Kwh, se cumpără de la centrala electrică de la Cuciurgan, aflată pe teritoriul transnistrean și controlată de concernul rus „Inter RAO EES”. Curentul electric este produs din gazul care nu este plătit, iar datoria în prezent este peste 7 miliarde USD. Periodic sunt pronunțate hotărâri ale instanțelor internaționale pentru legalizarea datoriile la gaz, puse în cârca Moldovagaz.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală