Războiul continuă: Putin a anunţat că va forţa luptele din Ucraina în ciuda pierderilor imense înregistrate până acum

28 Ian. 2023, 05:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 05:25 // Actual //  Lupu Eduard

După aproape un an de la invazia care ar fi trebuit să dureze câteva săptămâni, Vladimir Putin pregăteşte o nouă ofensivă în Ucraina, pregătindu-şi în acelaşi timp ţara pentru un conflict cu SUA şi aliaţii săi care se aşteaptă să dureze ani de zile, potrivit Bloomberg.

Kremlinul urmăreşte să demonstreze că forţele sale pot recâştiga avantajul după luni de zile în care au pierdut teren. Moscova încearcă să forţeze un armistiţiu care să-i permită menţinerea controlului asupra teritoriului pe care îl ocupă acum, potrivit oficialilor, consilierilor şi altor persoane familiarizate cu situaţia.

Nici măcar Putin nu poate nega slăbiciunile armatei sale, construită în decenii, după ce trupele ruse au pierdut mai mult de jumătate din câştigurile iniţiale în Ucraina. Eşecurile persistente i-au determinat pe mulţi oficiali ai Kremlinului să fie mai realişti în privinţa ambiţiilor lor imediate, recunoscând că până şi menţinerea actualei linii de front ar fi o realizare.

Dar Putin rămâne convins că forţele mai mari ale Rusiei şi disponibilitatea de a accepta victimele – care sunt deja de ordinul zecilor de mii, un număr mai mare decât în orice alt conflict petrecut de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, potrivit estimărilor americane şi europene – îi vor permite să învingă în ciuda eşecurilor de până acum. Ofensiva ar putea începe în februarie sau martie, au declarat persoanele apropiate Kremlinului.

Determinarea lui Putin prevesteşte o altă escaladare extrem de periculoasă a războiului, în timp ce Kievul pregăteşte o nouă ofensivă proprie pentru a expulza forţele ruse. Liderul de la Moscova crede că nu are altă alternativă decât să se impună într-un conflict pe care îl consideră deja existenţial, potrivit surselor citate. O nouă rundă de mobilizare ar putea avea loc încă din această primăvară, pe măsură ce economia şi societatea sunt din ce în ce mai mult subordonate nevoilor războiului.
„Putin este dezamăgit de felul în care merg lucrurile, dar nu este pregătit să renunţe la obiectivele sale”, a declarat Tatiana Stanovaya, fondatoarea R.Politik, o firmă de consultanţă politică. „Aşadar, traseul conflictului va fi mai lung, mai sângeros şi mai rău pentru toată lumea”.

Oficialii serviciilor de informaţii americane şi europene se întreabă dacă Rusia are resursele necesare pentru o nouă ofensivă majoră, chiar şi după ce a mobilizat 300.000 de soldaţi suplimentari toamna trecută. Între timp, aliaţii Ucrainei îşi intensifică livrările de arme, pregătindu-se să livreze pentru prima dată vehicule blindate şi tancuri de luptă care ar putea ajuta trupele ucrainene să străpungă liniile ruseşti.

Dar atacurile Rusiei în locuri precum Bakhmut, un oraş din est care are o valoare strategică limitată, au epuizat forţele ucrainene, slăbind capacitatea Kievului de a organiza operaţiuni ofensive în alte părţi, potrivit oficialilor americani.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

În februarie, atunci când Bill Gates şi ministrul britanic Rishi Sunak au participat la un interviu, cei doi au răspuns la câteva câteva întrebări generate de celebrul ChatGPT. Chatbotul l-a întrebat miliardar despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată şi cum i-a influenţat acesta propria viaţă. Ca răspuns, Gates a început să parafrazeze dintr-un discurs al lui Warren Buffet, unul dintre cei mai vechi prieteni ai acestuia şi coleg în breasla miliardarilor, scrie CNBC.

Gates şi Buffett sunt prieteni de mai bine de trei decenii. Interesele lor comune merg dincolo de bogăţia lor. Cei doi au cofondat The Giving Pledge, care încurajează cei mai bogaţi oameni din lume să doneze cel puţin jumătate din averea lor unor cauze caritabile, şi sunt parteneri ocazionali de bridge şi golf.

„Warren Buffet a spus că în cele din urmă ceea ce contează este ceea ce cred prietenii tăi despre tine şi cât de puternice sunt aceste prietenii”, a răspuns Bill Gates lui ChatGPT.

Gates a discutat anterior despre lecţiile pe care le-a învăţat de la Buffett, în vârstă de 92 de ani, de la investiţii la gestionarea timpului. În mod constant, el a plasat sfaturile lui Buffett privind prietenia în fruntea listei.

„Chiar dacă are un program agitat, Warren încă îşi găseşte timp pentru a cultiva prieteniile ca puţini alţi oameni pe care îi cunosc”, a mai spus miliardarul.

Buffett vorbeşte adesea despre importanţa alegerii unor prieteni buni şi a faptului de a fi tu însuţi un prieten bun. Asta înseamnă să te înconjori „de oameni care sunt mai buni decât tine”, astfel încât să poţi învăţa de la ei şi să te inspiri de la ei.

Prieteniile puternice şi pot fi destul de importante pentru succesul în carieră, oferind inclusiv un impuls pentru stima de sine şi rezilienţa mentală, arată cercetările. Menţinerea unor conexiuni bune de-a lungul vieţii te face, de asemenea, mai fericit şi mai puţin stresat, îmbunătăţindu-ţi sănătatea şi bunăstarea, potrivit Clinicii Mayo.

Gates şi Buffett au o avere netă combinată de 220 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg, dar par să fie de acord că fericirea derivată din prieteniile de durată este un adevărat semn al succesului.

„Când ajungi la vârsta mea, îţi vei măsura cu adevărat succesul în viaţă după numărul de oameni pe care vrei să-i păstrezi lângă tine şi rămân lângă tinee”, a declarat Buffett într-un discurs ţinut în 2001 la Universitatea din Georgia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău