Amenzi usturătoare pe Wall Street: Morgan Stanely și-a amendat cu 1 mil. USD pe angajaţii care au folosit Whatsapp-ul

28 Ian. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Morgan Stanley a aplicat penalităţi financiare de peste 1 milion de dolari pentru bancherii care au desfăşurat activităţi oficiale pe WhatsApp şi alte platforme de mesagerie, raportează Financial Times.

Sancţiunile vin în contextul în care banca încearcă să pedepsească angajaţii pentru un scandal care a pătat reputaţia grupului şi a dus la plata unor amenzi de reglementare de 200 de milioane de dolari anul trecut.

Variind de la câteva mii de dolari la peste 1mn de dolari per persoană, sancţiunile se bazează pe un sistem de puncte care ia în considerare factori precum numărul de mesaje trimise, vechimea bancherului şi dacă acestia au primit avertismente anterioare, potrivit surselor.

În funcţie de mărimea sancţiunii, fondurile au fost recuperate din bonusurile anterioare sau vor fi reţinute din salariile viitoare.
Morgan Stanley a refuzat să comenteze problema.

Sancţiunile aplicate angajaţilor sunt cele mai recente repercusiuni din cadrul unei ample măsuri drastice luate de autorităţile de reglementare americane de pe Wall Street în legătură cu utilizarea telefoanelor personale şi a aplicaţiilor neaprobate. Multiplele investigaţii au dus la amenzi de peste 1 miliard de dolari în întreaga industrie bancară.

Autorităţile de reglementare americane au declarat că eşecurile băncilor de a se asigura că dialogurile electronice ale angajaţilor au fost stocate corespunzător au împiedicat investigaţiile în cauză.

În 2020, cel puţin doi angajaţi de rang înalt – Nancy King şi Jay Rubenstein – au părăsit divizia de mărfuri a Morgan Stanley din cauza utilizării aplicaţiilor personale de mesagerie, a relatat la vremea respectivă FT.
Alţi traderi din echipa de mărfuri a Morgan Stanley au primit, de asemenea, avertismente cu privire la utilizarea aplicaţiilor de mesagerie, a declarat o persoană familiarizată cu această chestiune. Alte nume grele din domeniul bancar, precum Credit Suisse şi HSBC, au concediat, la rândul lor, bancheri implicaţi în scandal.

Morgan Stanley s-a numărat printre băncile cele mai afectate de anchetă, compania acceptând anul trecut să plătească 200 de milioane de dolari către Securities and Exchange Commission şi Commodity Futures Trading Commission.

Morgan Stanley oferă acum angajaţilor sesiuni de instruire în care explică scenariile în care ar trebui să treacă conversaţiile de pe dispozitivele personale pe canale oficiale, cum ar fi e-mailul de serviciu. Acestea pot include cazuri aparent inofensive în care colegii schimbă mesaje despre ora sau locul unei întâlniri.

Grupul i-a avertizat pe angajaţi că aceste mesaje aparent banale duc adesea la discuţii mai importante, a declarat o persoană informată cu privire la programele de formare ale băncii.

Multe bănci le cer acum angajaţilor să facă un screenshot al mesajelor legate de muncă, trimise de pe dispozitivele personale, şi să le transmită departamentelor de conformitate pentru a putea fi păstrate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

În februarie, atunci când Bill Gates şi ministrul britanic Rishi Sunak au participat la un interviu, cei doi au răspuns la câteva câteva întrebări generate de celebrul ChatGPT. Chatbotul l-a întrebat miliardar despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată şi cum i-a influenţat acesta propria viaţă. Ca răspuns, Gates a început să parafrazeze dintr-un discurs al lui Warren Buffet, unul dintre cei mai vechi prieteni ai acestuia şi coleg în breasla miliardarilor, scrie CNBC.

Gates şi Buffett sunt prieteni de mai bine de trei decenii. Interesele lor comune merg dincolo de bogăţia lor. Cei doi au cofondat The Giving Pledge, care încurajează cei mai bogaţi oameni din lume să doneze cel puţin jumătate din averea lor unor cauze caritabile, şi sunt parteneri ocazionali de bridge şi golf.

„Warren Buffet a spus că în cele din urmă ceea ce contează este ceea ce cred prietenii tăi despre tine şi cât de puternice sunt aceste prietenii”, a răspuns Bill Gates lui ChatGPT.

Gates a discutat anterior despre lecţiile pe care le-a învăţat de la Buffett, în vârstă de 92 de ani, de la investiţii la gestionarea timpului. În mod constant, el a plasat sfaturile lui Buffett privind prietenia în fruntea listei.

„Chiar dacă are un program agitat, Warren încă îşi găseşte timp pentru a cultiva prieteniile ca puţini alţi oameni pe care îi cunosc”, a mai spus miliardarul.

Buffett vorbeşte adesea despre importanţa alegerii unor prieteni buni şi a faptului de a fi tu însuţi un prieten bun. Asta înseamnă să te înconjori „de oameni care sunt mai buni decât tine”, astfel încât să poţi învăţa de la ei şi să te inspiri de la ei.

Prieteniile puternice şi pot fi destul de importante pentru succesul în carieră, oferind inclusiv un impuls pentru stima de sine şi rezilienţa mentală, arată cercetările. Menţinerea unor conexiuni bune de-a lungul vieţii te face, de asemenea, mai fericit şi mai puţin stresat, îmbunătăţindu-ţi sănătatea şi bunăstarea, potrivit Clinicii Mayo.

Gates şi Buffett au o avere netă combinată de 220 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg, dar par să fie de acord că fericirea derivată din prieteniile de durată este un adevărat semn al succesului.

„Când ajungi la vârsta mea, îţi vei măsura cu adevărat succesul în viaţă după numărul de oameni pe care vrei să-i păstrezi lângă tine şi rămân lângă tinee”, a declarat Buffett într-un discurs ţinut în 2001 la Universitatea din Georgia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău