Rețea de benzinării: Proiectul Hotărârii ANRE pentru depășirea crizei, contravine legislației. Argumente

15 Iul. 2021, 22:24
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
15 Iul. 2021, 22:24 // Actual //  MD Bani

Reprezentanții companiei petroliere Bemol au reacționat după ce Consiliul de Administrare al ANRE a inițiat un proiect, prin care se propune o nouă metodologie de formare a prețurilor la produsele petroliere.

În cadrul unei declarații de presă, reprezentanții companiei BEMOL susțin că formatul în care este expus în prezent proiectul de Hotărâre ar putea duce la crearea unui monopol artificial pe piața petrolieră din țara noastră.  „Proiectul Hotărârii al CA al ANRE, în formatul propus, contravine Legii 461 și, în mod inevitabil, va favoriza importatorii de produse petroliere și va deschide calea spre crearea unui monopol artificial pe piața petrolieră a Republicii Moldova”, se menționează în declarația semnată de către reprezentanții Bemol.

De asemenea, ei susțin că acel proiect de Hotărâre are mai multe carențe în ceea ce privește corespunderea la normele legale deja existente.

„Proiectul Hotărârii al CA al ANRE, care este propus spre consultări publice este în contradicție cu Legea nr. 461 cu privire la piața produselor petroliere (chiar dacă a fost apreciată ca fiind controversată și cu prevederi contradictorii). Legea nu prevede marja comercială la comercializarea cu ridicata a produselor petroliere, ca fiind una separată.

Îndemnăm ANRE să organizeze consultările în limita prevederilor stabilite de Legea 461 cu privire la piața produselor petroliere și să acționeze în mod transparent, obiectiv și realist”, se mai arată în declarație.

Ioniță, despre noul proiect ANRE: Absolut ilegal, cu toate elementele unei crime economice. CNA și PG să verifice

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău