Se aude zăngănit de cătușe pentru Șor în dosarul jafului bancar! Procuratura anunță când va fi decizia

12 Apr. 2023, 22:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Apr. 2023, 22:05 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, 12 aprilie, a avut loc o nouă ședință de judecată la Curtea de Apel Chișinău în cauza penală de acuzare a lui Ilan Șor în dosarul ”Frauda Bancară”. Șe dința a durat aproape 11 ore, și a fost întreruptă la cererea avocatului străin, pe motiv că dorește verbal să ia cuvânt în dezbateri care va dura circa două ore, iar traducătorul său a tradus în mod cursiv pe parcursul la mai mult de opt ore, scrie realitatea.md.

Cererea a fost acceptată de instanță, cu dispunerea continuării dezbaterilor mâine, 13 aprilie 2023 la 9:30. După etapa dezbaterilor judiciare, instanța urmează să delibereze și să pronunțe o decizie definitivă pe caz.

Procuratura Anticorupție anunță că în debutul ședinței, partea apărării a solicitat reluarea cercetării judecătorești, însă instanța a respins cererea.

”Ulterior apărătorii au înaintat o cerere de recuzare, instanța calificând-o ca fiind abuzivă și repetată. Toate aceste acțiuni ale părții apărării Procuratura Anticorupție le caliofică ca fiind încercări de tergiversare a procesului. De asemenea, pe parcursul ședinței instanța a fost nevoită să întreprindă măsuri în vederea asigurării ordinii, or un deputat din Parlamentul Republicii Moldova a intrat în sala de judecată și a realizat acțiuni pentru împiedicarea bunei desfășurări a ședinței. În aceste condiții instanța a dispus ca ședința de judecată să fie desfășurată doar în prezența părților în proces și a reprezentanților mass-media, poliția evacuând deputatul din sala de ședințe. Procuratura Anticorupție este ferm convinsă că tentativele de intimidare a instanțelor de judecată sau a părților și participanților la proces sunt inadmisibile și incompatibile cu scopurile procesului penal”, se arată în comunicatul Procuraturii.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău