SUA pregătesc sancțiuni împotriva „persoanelor influente“ din Ungaria

13 Apr. 2023, 04:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Apr. 2023, 04:39 // Actual //  Lupu Eduard

Statele Unite ar putea introduce în curând sancțiuni împotriva „cetățenilor influenți” maghiari pe fondul unei deteriorări semnificative a relațiilor bilaterale și a criticilor la adresa acțiunilor guvernului premierului Viktor Orbán, scrie publicația maghiară 444.hu citând mai multe surse diplomatice.

După cum notează publicația, SUA vrea să dea o lecție guvernului ungar – așa cum s-a întâmplat deja în 2014, când șase cetățeni maghiari au primit interdicție să intre în SUA din cauza acuzațiilor de corupție.

Motivul cel mai probabil al sancțiunilor este deteriorarea semnificativă a relațiilor dintre Statele Unite și Ungaria și atacurile repetate ale reprezentanților autorităților maghiare asupra ambasadorului SUA David Pressman.
De exemplu, Viktor Orbán, în discursul său din februarie, a făcut aluzie la numele de familie al lui Pressman dând de înțeles că Statele Unite au vrut să facă „presiuni”.

Într-un interviu acordat portalului Népszava, Pressman a spus că poziția sa reflectă poziția guvernului american, iar lucrurile neplăcute împotriva lui din mass-media maghiară sunt de fapt atacuri la adresa SUA.

Tot în februarie, ambasadorul american a criticat guvernul ungar, care vorbește despre promovarea păcii, dar continuă să exprime opinii susținute de Putin.

Deși Ungaria s-a alăturat sancțiunilor UE împotriva Rusiei, premierul Viktor Orban face totul pentru a-și confirma reputația de unul dintre cei mai pro-ruși lideri din Europa.

Prim ministrul maghiar Viktor Orban a identificat Statele Unite ca fiind unul dintre ”primii trei adversari” ai partidului său, se arată în informații ale CIA incluse în documentele scurse ale Petagonului, scrie The Washington Post.

Orban a făcut aceste declarații în timpul unei sesiuni de strategie politică din 22 februarie 2023, arată Ambasada SUA la Budapesta.
Comentariul lui Viktor Orban ”constituie o escaladare a nivelului retoricii anti-americane în discursul său”, se arată într-un document prezentat drept ”Actualizare a informațiilor Centrului de operațiuni CIA”.
Liderul populist de dreapta și-a intensificat declarațiile publice anti-americane de când președintele Biden a preluat mandatul, exprimându-și în mod regulat admirația pentru fostul președinte Donald Trump, mai arată The Washington Post.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Publicația americană amintește faptul că, în prima sa postare de pe Twitter, premierul Viktor Orban l-a menționat pe ”bunul său prieten” Donald Trump, înainte de a-l descrie drept singura „speranță de pace” din Ucraina într-o discuție câteva zile mai târziu.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău