SUA pregătesc sancțiuni împotriva „persoanelor influente“ din Ungaria

13 Apr. 2023, 04:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Apr. 2023, 04:39 // Actual //  Lupu Eduard

Statele Unite ar putea introduce în curând sancțiuni împotriva „cetățenilor influenți” maghiari pe fondul unei deteriorări semnificative a relațiilor bilaterale și a criticilor la adresa acțiunilor guvernului premierului Viktor Orbán, scrie publicația maghiară 444.hu citând mai multe surse diplomatice.

După cum notează publicația, SUA vrea să dea o lecție guvernului ungar – așa cum s-a întâmplat deja în 2014, când șase cetățeni maghiari au primit interdicție să intre în SUA din cauza acuzațiilor de corupție.

Motivul cel mai probabil al sancțiunilor este deteriorarea semnificativă a relațiilor dintre Statele Unite și Ungaria și atacurile repetate ale reprezentanților autorităților maghiare asupra ambasadorului SUA David Pressman.
De exemplu, Viktor Orbán, în discursul său din februarie, a făcut aluzie la numele de familie al lui Pressman dând de înțeles că Statele Unite au vrut să facă „presiuni”.

Într-un interviu acordat portalului Népszava, Pressman a spus că poziția sa reflectă poziția guvernului american, iar lucrurile neplăcute împotriva lui din mass-media maghiară sunt de fapt atacuri la adresa SUA.

Tot în februarie, ambasadorul american a criticat guvernul ungar, care vorbește despre promovarea păcii, dar continuă să exprime opinii susținute de Putin.

Deși Ungaria s-a alăturat sancțiunilor UE împotriva Rusiei, premierul Viktor Orban face totul pentru a-și confirma reputația de unul dintre cei mai pro-ruși lideri din Europa.

Prim ministrul maghiar Viktor Orban a identificat Statele Unite ca fiind unul dintre ”primii trei adversari” ai partidului său, se arată în informații ale CIA incluse în documentele scurse ale Petagonului, scrie The Washington Post.

Orban a făcut aceste declarații în timpul unei sesiuni de strategie politică din 22 februarie 2023, arată Ambasada SUA la Budapesta.
Comentariul lui Viktor Orban ”constituie o escaladare a nivelului retoricii anti-americane în discursul său”, se arată într-un document prezentat drept ”Actualizare a informațiilor Centrului de operațiuni CIA”.
Liderul populist de dreapta și-a intensificat declarațiile publice anti-americane de când președintele Biden a preluat mandatul, exprimându-și în mod regulat admirația pentru fostul președinte Donald Trump, mai arată The Washington Post.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Publicația americană amintește faptul că, în prima sa postare de pe Twitter, premierul Viktor Orban l-a menționat pe ”bunul său prieten” Donald Trump, înainte de a-l descrie drept singura „speranță de pace” din Ucraina într-o discuție câteva zile mai târziu.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău