Se caută campioni ai industriei creative. GEN Moldova revine în forță cu o nouă campanie

27 Apr. 2021, 11:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
27 Apr. 2021, 11:00 // Bani și Afaceri //  MD Bani

2021 – GEN revine în forță cu o nouă campanie de susținere a antreprenoriatului creativ din țară  și promovarea acestuia la nivel global. GEN Moldova, împreună cu partenerii locali și internaționali, organizează ediția 2020 și 2021 într-un an, prin urmare doi campioni ai economiei creative  vor fi selectați anul acesta de CBC Moldova.

S-a dublat șansa de a deveni campionul creativ național al Republicii Moldova!  

În context, Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (United Nations Conference on Trade and Development) a declarat anul 2021 Anul Internațional al Economiei Creative pentru Dezvoltare Sustenabilă. Națiunile Unite au declarat în 2018, ziua de 21 aprilie Ziua Mondială a Creativității și Inovării. Scopul acestei inițiative este de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța creativității și a inovației în rezolvarea problemelor.

GEN Moldova, cu suport oferit de partenerii naționali și internaționali, lansează, pentru lunile aprilie-iunie, o campanie de celebrare a antreprenoriatul creativ și inovativ, pentru accelerarea afacerii și ulterior expunerea față de un șir de investitori de profil creativ. A fost dat și startul procesului de înscriere la competiția Cupa Businessului Creativ Moldova (Creative Business Cup – CBC)!

CBC este inițiativa globală pentru antreprenoriat și inovație, care caută idei actuale și revoluționare, cu potențial de piață. Mulți antreprenori noi consideră că succesul lor se bazează pe calitatea și unicitatea ideii lor. De fapt, cel mai mult contează execuția, cum planifici,  construiești și crești o afacere durabilă din idee.

Cine poate aplica?

Orice startup din industriile creative care este angajat de a fi o companie înregistrată pana la CBC Global este eligibil să concureze. Aplicanții pot dezvolta afacerea în una dintre domeniile: Publicitate, Arhitectură, Meșteșugărit & Artizanat, Design, Fashion, Gastronomie, Film, Video și fotografie, Activități de agrement, Muzică, Performing Arts, Editură, Radio și Televiziune, Software, jocuri pe computer și editare electronică (pentru industriile creative), 3D, Jucării și jocuri.

Concurenții CBC pot fi:

  • Start-up-uri care utilizează abilități creative în producția unui produs / serviciu din industriile creative.
  • Startup-uri care utilizează abilități creative în dezvoltarea unui produs sau serviciu pentru / în colaborare cu alte industrii.

Precondiții pentru participanții la Creative Business Cup:

  • Dețineți activul principal al afacerii pe baza competențelor creative.
  • Produs comercial. Conceptele trebuie să aibă potențial de piață.
  • Dețineți drepturile asupra ideii cu care participă la concurs.
  • Sunteți înregistrat ca persoană juridică.
  • Nu a primit mai mult de 1.000.000 USD de investiții externe.

Startupurile pot aplica online, completând FORMULARUL DE APLICARE (https://www.f6s.com/gen-moldova2021), până pe 30 aprilie, 23.59.

Finala națională: 12 mai 2021 (în format hibrid: offline pitching transmis în format online).

Finala internațională din Copenhaga, Danemarca: sfârșitul lunii iunie (în format online).

Partenerii CBC Moldova 2020-2021: Creative Estonia,  Estonian Ministry of Foreign Affairs, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală – AGEPI, ZIPhouse Fashion Hub, Centrul de dezvoltare a industriilor creative „Artcor”, Acceleratorul de inovații în antreprenoriat „Dreamups”, Generator Hub si Facultatea Relații Economice Internaționale a  Academiei de Studii Economice din Moldova.

Vă invităm să faceți parte din experiența Cupa Businessului Creativ.

Realitatea Live

07 Iul. 2025, 15:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
07 Iul. 2025, 15:28 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

În luna iunie 2025, SA Energocom a achiziționat aproximativ 301 mii MWh de energie electrică, provenită atât din surse interne, cât și din importuri, la un preț mediu ponderat de 109,92 euro/MWh. Prețul de achiziție nu include costurile de transport, rezervarea capacităților de livrare sau alte cheltuieli logistice.

Potrivit datelor publicate de companie, cea mai mare parte a volumului – 70,65% – a fost acoperită din importuri. Din energia importată, 4,53% din consumul total a fost procurată din România la un preț preferențial, în baza unor înțelegeri bilaterale. De asemenea, 43,31% a fost achiziționată prin contracte directe cu furnizori și producători externi, iar 22,81% a provenit de pe bursele OPCOM și BRM.

Producătorii autohtoni au furnizat 29,35% din energia cumpărată de Energocom. Centralele electrice din Chișinău și Bălți (CET-urile) au livrat 5,434 mii MWh, reprezentând 1,8% din totalul achizițiilor, în timp ce energia din surse regenerabile a însumat circa 88,464 mii MWh, echivalentul a 27,55%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO