Șefă nouă la Agenția de Guvernare Electronică. Cine este Tatiana Iovv

20 Mai 2021, 10:22
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
20 Mai 2021, 10:22 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică” (AGE) s-a ales cu un nou director, Tatiana Iovv. Candidatura Tatianei Iovv a fost propusă de Cancelaria de Stat, care este fondatoarea AGE, în consultare cu Grupul Banca Mondială, partenerul strategic principal al e-guvernării în Republica Moldova.

„Cu toate că digitalizarea proceselor a început cu ceva timp în urmă, anume pandemia 2020 a declanșat „era de aur a digitalizării”. Misiunea AGE este de a face cât mai accesibile serviciile publice pentru cetățeni, dar și pentru business, oferind cele mai calitative soluții și în cel mai scurt timp, în procesul de realizare a obiectivului strategic de îmbunătățire continuă a actului de guvernare”, a declarat Tatiana Iovv, în cadrul ședinței de prezentare a noii conduceri, citează Realitatea.md.

Noul director al AGE este doctor în economie, iar anterior a activat în cadrul mai multor proiecte internaționale precum Proiectul de ameliorare a competitivităţii și Proiectul de asistență al UE „Cluster PoliSEE SEE TCP 2007-2013”.

Pe parcursul carierei profesionale, Tatiana Iovv a deținut funcția de consultant al prim viceprim-ministrului în domeniul reformelor structurale în sectorul nebancar, dar și a administrat afaceri private.

Timp de aproape jumătate de an, instituția a fost condusă de către Gheorghe Ursoi, director adjunct AGE, după ce Iurie Țurcanu a demisionat la sfârșitul anului trecut. Astfel, Tatiana Iovv este al 4-lea director al AGE de la fondare (anul 2010) și până în prezent.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.