Soldații ruși apelează la droguri ca să reziste la stres. Dezvăluirile unui recrut din armata lui Putin

08 Mart. 2023, 04:14
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
08 Mart. 2023, 04:14 // Actual //  bani.md

Militarii ruși apelează la droguri pentru a face față stresului din prima linie, de pe fronturile din Ucraina. Slab echipați și înarmați, aceștia sunt puși să lupte în condiții foarte dificile, motiv pentru care apelează la tot felul de trucuri pentru a scăpa de război. Un militar rus, recrutat în toamna trecută, i-a povestit soției sale coșmarul pe care este nevoit să-l suporte zilnic, în Ucraina.

Știri despre soldații ruși care apelează la substanțe halucinogene pentru a face față situației dificile de pe frontul ucrainean, circulă de mai multă vreme. Mai mulți observatori, care au văzut comportamentul ciudat al unor recruți, în posturile de luptă, i-a făcut să creadă că aceștia erau drogați.

Acum, informația este confirmată de un recrut rus, într-o relatare postată de soția sa pe canalul Telegram „Oameni din Baikal”. Militarul, care a fost recrutat în regiunea Irkutsk, în luna octombrie, și a ajuns pe front într-o „brigadă de asalt” a separatiștilor din Lugansk, după ce a fost instruit în Rusia.

Soția sa, Irina, a făcut publică o relatare a militarului, care descrie situațiile dificile de război cărora trebuie să le facă față. Femeia a relatat că soțul ei a fost încorporat ca urmare a mobilizării decretate de Vladimir Putin.

„Aproape toată lumea de acolo este în șoc. Ei sunt bombardați din aer fără oprire. Soldații sunt aruncați în luptă fără tancuri, doar cu mitraliere și grenade”, a afirmat Irina.

Militarii ruși apelează la droguri

Ea a adăugat că, din relatările soțului ei, a aflat că el și camarazii săi dorm în pivnițe sau în adăposturi improvizate pe, linia frontului. În relatarea sa, el a arătat că este nevoit să facă o mulțime de lucruri pe care, în mod normal ar trebui să le facă unitățile specializate. Noii recruți sunt obligați să ia cu asalt pozițiile inamice, să se ocupe de comunicații, să transporte muniții și chiar să îngrijească răniți.

„Este un haos nebunesc. Mergeam la război și am ajuns într-o situație destul de nenorocită”, a povestit bărbatul, conform soției sale.

Potrivit acesteia mulți dintre soldați încearcă să scape de stres apelând la droguri pe care le prepare singuri, în locurile în care dorm. Nimeni nu-i pedepsește, iar poliția militară se face că nu observă, deși orice altă abatere minoră este sancționată foarte dur.

„Dar nimeni nu se atinge de dependenții de droguri”, a mai povestit soțul Irinei.

Soldați ruși încearcă să fugă de front

Tot în acest context, soldatul rus a relatat despre camarazii săi care încearcă să scape de prima linie. Mulți dintre aceștia se automutilează, încercând să ajungă la spital. El afirmă, însă, că nu reușesc mare lucru, chiar dacă se rănesc singuri. Medicii au învățat să descopere rănile provocate prin automutilare, iar cei descoperiți sunt trimiși în prima linie.

Irina mai relatează că este imposibil să scapi cu ajutorul unor astfel de trucuri sau chiar a mitei.

„Mitele și mituirea doctorilor nu funcționează. Nu există o problemă cu banii pe front, principala problemă este lipsa de oameni, care sunt pierduți la o rată incredibilă”, a mai scris aceasta.

Numeroase înregistrări video care au apărut pe rețelele de socializare au arătat că soldații ruși au un comportament bizar în pozițiile de luptă. Acest lucru îi face pe unii analiști să creadă că cei în cauză apelează la droguri. Informația nu este confirmată din surse oficiale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

02 Dec. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Dec. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sancțiunile impuse de SUA asupra băncilor rusești au forțat companiile din Rusia să adopte scheme mai complicate și uneori dubioase pentru efectuarea plăților către furnizorii chinezi, în condițiile în care China rămâne principalul partener comercial al Rusiei.

Pe 21 noiembrie, peste 50 de bănci rusești, inclusiv cele care mai permiteau transferuri directe către China, au fost incluse pe lista de sancțiuni a SUA. Ca răspuns, au devenit tot mai populare serviciile agenților chinezi de plată, care facilitează transferurile prin metode neconvenționale.

„O companie chineză îți propune să plătești în ruble în baza unui contract de agent, iar de restul procesului de transfer se ocupă ei”, explică un importator rus care a adoptat această metodă încă din octombrie. El susține că plățile pentru bunuri precum haine și încălțăminte din fabricile chineze au fost finalizate în doar două zile, notează The Moscow Times.

Consultanții în comerț exterior explică faptul că aceste scheme implică de obicei compensări reciproce între agenții chinezi și exportatorii ruși. În acest caz, transferurile sunt gestionate prin acorduri între părți, minimizând riscurile. Comisioanele percepute de agenți variază între 2,5% și 3% pentru bunuri nesancționate, ajungând până la 15% pentru produse sancționate sau cu utilizare dublă.

Pentru unele bănci rusești sancționate, agenții chinezi oferă comisioane de doar 1%, utilizând veniturile din exportul de materii prime rusești. Totuși, această schemă este aplicabilă doar în anumite regiuni ale Chinei și în anumite bănci care gestionează astfel de tranzacții.

O parte dintre agenți operează prin așa-numitele „scheme cargo”, aducând bunuri în Rusia fără documente legale sau prin metode de contrabandă. După sancțiunile din noiembrie, aceste metode au devenit aproape inevitabile pentru importatorii de produse sancționate sau cu dublă utilizare.

Pentru a reduce riscurile, agenții oferă asigurări împotriva pierderii sau confiscării mărfurilor, însă costul acestora poate ajunge la 15% din valoarea bunurilor. „Dacă vrei să aduci un drone avansat din China, aceasta ar putea fi cea mai sigură opțiune”, a declarat un importator.

Pentru cei care importă produse nesancționate, o altă problemă este deprecierea abruptă a rublei. Devalorizarea monedei rusești cu peste 10% a dus la oprirea temporară a livrărilor din partea unor platforme comerciale chineze și la întârzieri anunțate de furnizori, ceea ce complică și mai mult situația importurilor în Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală