Soldații ruși apelează la droguri ca să reziste la stres. Dezvăluirile unui recrut din armata lui Putin

08 Mart. 2023, 04:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mart. 2023, 04:14 // Actual //  Lupu Eduard

Militarii ruși apelează la droguri pentru a face față stresului din prima linie, de pe fronturile din Ucraina. Slab echipați și înarmați, aceștia sunt puși să lupte în condiții foarte dificile, motiv pentru care apelează la tot felul de trucuri pentru a scăpa de război. Un militar rus, recrutat în toamna trecută, i-a povestit soției sale coșmarul pe care este nevoit să-l suporte zilnic, în Ucraina.

Știri despre soldații ruși care apelează la substanțe halucinogene pentru a face față situației dificile de pe frontul ucrainean, circulă de mai multă vreme. Mai mulți observatori, care au văzut comportamentul ciudat al unor recruți, în posturile de luptă, i-a făcut să creadă că aceștia erau drogați.

Acum, informația este confirmată de un recrut rus, într-o relatare postată de soția sa pe canalul Telegram „Oameni din Baikal”. Militarul, care a fost recrutat în regiunea Irkutsk, în luna octombrie, și a ajuns pe front într-o „brigadă de asalt” a separatiștilor din Lugansk, după ce a fost instruit în Rusia.

Soția sa, Irina, a făcut publică o relatare a militarului, care descrie situațiile dificile de război cărora trebuie să le facă față. Femeia a relatat că soțul ei a fost încorporat ca urmare a mobilizării decretate de Vladimir Putin.

„Aproape toată lumea de acolo este în șoc. Ei sunt bombardați din aer fără oprire. Soldații sunt aruncați în luptă fără tancuri, doar cu mitraliere și grenade”, a afirmat Irina.

Militarii ruși apelează la droguri

Ea a adăugat că, din relatările soțului ei, a aflat că el și camarazii săi dorm în pivnițe sau în adăposturi improvizate pe, linia frontului. În relatarea sa, el a arătat că este nevoit să facă o mulțime de lucruri pe care, în mod normal ar trebui să le facă unitățile specializate. Noii recruți sunt obligați să ia cu asalt pozițiile inamice, să se ocupe de comunicații, să transporte muniții și chiar să îngrijească răniți.

„Este un haos nebunesc. Mergeam la război și am ajuns într-o situație destul de nenorocită”, a povestit bărbatul, conform soției sale.

Potrivit acesteia mulți dintre soldați încearcă să scape de stres apelând la droguri pe care le prepare singuri, în locurile în care dorm. Nimeni nu-i pedepsește, iar poliția militară se face că nu observă, deși orice altă abatere minoră este sancționată foarte dur.

„Dar nimeni nu se atinge de dependenții de droguri”, a mai povestit soțul Irinei.

Soldați ruși încearcă să fugă de front

Tot în acest context, soldatul rus a relatat despre camarazii săi care încearcă să scape de prima linie. Mulți dintre aceștia se automutilează, încercând să ajungă la spital. El afirmă, însă, că nu reușesc mare lucru, chiar dacă se rănesc singuri. Medicii au învățat să descopere rănile provocate prin automutilare, iar cei descoperiți sunt trimiși în prima linie.

Irina mai relatează că este imposibil să scapi cu ajutorul unor astfel de trucuri sau chiar a mitei.

„Mitele și mituirea doctorilor nu funcționează. Nu există o problemă cu banii pe front, principala problemă este lipsa de oameni, care sunt pierduți la o rată incredibilă”, a mai scris aceasta.

Numeroase înregistrări video care au apărut pe rețelele de socializare au arătat că soldații ruși au un comportament bizar în pozițiile de luptă. Acest lucru îi face pe unii analiști să creadă că cei în cauză apelează la droguri. Informația nu este confirmată din surse oficiale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău