„Spider-Man: No Way Home” devine primul film care a depășit pragul de 1 miliard de dolari din 2019

27 Dec. 2021, 14:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Dec. 2021, 14:39 // Au Bani //  MD Bani

„Spider-Man: No Way Home” a depășit duminică pragul de 1 miliard de dolari la box office-urile globale – la mai puțin de două săptămâni după ce a apărut în cinematografe.

Este pentru prima dată când un film a atins acest prag din 2019, încasând până acum 1,05 miliarde de dolari la nivel mondial. Ultimul film care a înregistrat acest record a fost „Star Wars: The Rise of Skywalker” în decembrie 2019.

Filmul a fost realizat de Sony și Studiourile Marvel de la Disney și de atunci a devenit cea mai mare imagine a filmului Sony din toate timpurile în box office-urile din SUA, a anunțat duminică Sony Pictures Entertainment.

Singurele alte filme care au ajuns la un miliard de dolari mai repede au fost „Avengers: Endgame” (2019) și „Avengers: Infinity War” (2018), de la Marvel, care au atins piatra de hotar în mai puțin timp la 5 zile, respectiv 11 zile.

Realitatea Live

02 Apr. 2025, 16:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 16:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova face pași concreți spre tranziția energetică verde, înregistrând un interes remarcabil din partea investitorilor pentru construcția de centrale electrice din surse regenerabile. Potrivit Ministerului Energiei, în cadrul licitației organizate pentru oferirea statutului de „producător eligibil mare”, au fost depuse până la 31 martie 34 de oferte pentru parcuri fotovoltaice, totalizând 236,61 MW, și 8 oferte pentru centrale eoliene, însumând 207,5 MW.

Toate ofertele au fost depuse de companii locale, două dintre acestea având fondatori străini, semn că Republica Moldova continuă să atragă capital și know-how internațional, chiar și într-un climat regional instabil.

„Am crescut de opt ori capacitatea instalată a regenerabilelor în ultimii patru ani, iar în februarie 2025 am depășit 646 MW. Noile proiecte vor produce energie pentru consumul intern și vor contribui direct la dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu.

După validarea ofertelor și desemnarea investitorilor eligibili, urmează deschiderea ofertelor tehnice pentru construcția a 105 MW de energie eoliană și 60 MW de energie fotovoltaică, lansată în vara anului trecut.

Această licitație se înscrie în angajamentul Republicii Moldova de a asigura cel puțin 30% din consumul intern de energie electrică din surse regenerabile până în 2030. Producătorii vor beneficia de contracte de achiziție garantate pentru 15 ani, încheiate cu Furnizorul Central de Energie Electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!