Startap-ul Framey – aplicația românească de turism care primește 1 milion de dolari. Cine oferă finanțarea?

22 Iul. 2021, 13:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
22 Iul. 2021, 13:28 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Turismul e încă afectat grav de criza COVID-19, dar o aplicație românească pentru pasionații de călătorii, încă nelansată oficial pe piață, tocmai a reușit să obțină o rundă de finanțare de capital de risc de 1 milion de dolari, condusă de un fond de investiții din Emiratele Arabe Unite, scrie startupcafe.ro.

Startup-ul Framey, înființat de numai 2 ani, a primit acum investiția seed de la fondul ICE Capital din Dubai, cu participarea unui fond de investiții din România, JECO Capital.

Framey va folosi fondurile pentru a investi în dezvoltarea aplicației, extinderea operațiunilor și a echipei și lansarea la nivel internațional.

Fondată în 2019 de antreprenorii români Robert Preoteasa și Alexandru Iulian Florea, firma Framey construiește o aplicație care își propune să schimbe modul în care utilizatorii își aleg o destinație, inspirându-i pe aceștia, prin imagini, să parcurgă întregul proces al unei călătorii: de la inspirație, planificare, la experiența personală și apoi publicarea imaginilor pentru alți utilizatori.

„Suntem foarte încântați că am închis această rundă de finanțare și suntem optimiști cu privire la capitolul următor deoarece vedem oportunități enorme de creștere. Nu numai că am construit o platformă scalabilă pentru pasionații de călătorii, dar intenționăm să revoluționăm industria turismului, schimbând felul în care oamenii își plănuiesc călătoriile și experiențele. Pasionații de călătorii sunt din ce în ce mai influențați de imagini, așa că acesta a devenit scopul nostru – de a transforma fotografiile de vis în călătorii memorabile,” a declarat Robert Preoteasa, cofondator și CEO-ul al Framey.

„Ne place să fim aproape de publicul nostru, să le înțelegem nevoile și să lucrăm pentru a-i inspira să descopere locuri noi, prin intermediul fotografiilor. Ne concentrăm pe impactul pe care îl au imaginile, deoarece credem că acestea îi inspiră pe oameni să descopere și să viziteze noi locuri în întreaga lume. Până în prezent, am primit feedback foarte bun de la testerii beta și de la creatorii cu care am colaborat,” a explicat Alexandru Iulian Florea, celălalt fondator.

Aplicația Framey, ce va fi lansată în această vară, îi va ajuta pe utilizatori să își facă planuri de călătorie, să găsească locuri interesante de vizitat în apropierea lor, să facă poze inedite și să împărtășească momentele frumoase cu alți utilizatori. În cadrul aplicației Framey, utilizatorii vor avea toate instrumentele necesare pentru a planifica un nou itinerariu de călătorie.

Ce este Framey

Framey este o aplicație mobilă, pentru iOS și Android, care își propune să ofere utilizatorilor opțiunea să își creeze itinerarii pornind de la imaginile pe care le apreciază în aplicație. Echipa Framey vrea să inspire pasionații de călătorii să folosească fotografiile pe care le admiră online pentru a le transforma în călătorii memorabile.

Folosind aplicația Framey, utilizatorii vor putea găsi locurile exacte de unde pot face poze frumoase atunci când călătoresc, misiunea companiei fiind de a ghida utilizatorii prin unele dintre cele mai frumoase locuri ascunse de pe pământ, oferindu-le în același timp o nouă perspectivă pentru atracțiile cunoscute.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău