Țara care a interzis blugii mulați. Bărbații cu părul lung sunt considerați „dușmani ai poporului”

18 Mai 2021, 14:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Mai 2021, 14:08 // Actual //  Dumitrita Culiuc

O țară a interzis tunsoarea cu chica și blugii mulați. Bărbații care își lasă părul lung la spate, ca o coamă, sunt considerați dușmani ai poporului.

Este vorba de Coreea de Nord, țara comunistă este considerată una dintre cele mai sărace țări din lume în care libertățile cetățenilor sunt total suprimate.

Ziarul muncitorilor din Coreea de Nord a scris recent:

„Istoria ne învață lecții cruciale: putem fi vulnerabili și ne vom prăbuși ca un zid, indiferent de dezvoltarea economică și militară, dacă nu ne respectăm stilul de viață”, conform publicației.

Kim Jong Un vede drept unelte ale decadenței, adevărate distrugătoare ale comunismului, freza cu chica a bărbaților și blugii skinny, marile amenințări la adresa culturii nord coreene. Dictatorul consideră că e de datoria lui să protejeze populația împotriva a ceea ce numește „invazie a felul de a fi”.

Ziarul i-a avertizat în special pe tineri împotriva urmării „stilului de viață exotic și decadent” al capitalismului, relatează agenția de știri Yon Hap.

„Trebuie să fim atenți chiar și la cel mai mic semn al stilului de viață capitalist și să luptăm pentru a scăpa de el”, a adăugat acesta.

Localnicii care și-au vopsit părul verde inspirat de Billie Eilish, ar fi fost forțați să meargă la coafor pentru scăpa de vopsea. Ca parte a legilor draconice, bărbații și femeile trebuie să aibă una dintre cele 15 tunsori alternative – dar foarte asemănătoare, scrie metro.co.uk.

De asemenea sunt interzise hainele occidentale precum tricourile cu slogan și piercingurile pentru nas și buze.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.