Țara care a interzis blugii mulați. Bărbații cu părul lung sunt considerați „dușmani ai poporului”

18 Mai 2021, 14:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Mai 2021, 14:08 // Actual //  Dumitrita Culiuc

O țară a interzis tunsoarea cu chica și blugii mulați. Bărbații care își lasă părul lung la spate, ca o coamă, sunt considerați dușmani ai poporului.

Este vorba de Coreea de Nord, țara comunistă este considerată una dintre cele mai sărace țări din lume în care libertățile cetățenilor sunt total suprimate.

Ziarul muncitorilor din Coreea de Nord a scris recent:

„Istoria ne învață lecții cruciale: putem fi vulnerabili și ne vom prăbuși ca un zid, indiferent de dezvoltarea economică și militară, dacă nu ne respectăm stilul de viață”, conform publicației.

Kim Jong Un vede drept unelte ale decadenței, adevărate distrugătoare ale comunismului, freza cu chica a bărbaților și blugii skinny, marile amenințări la adresa culturii nord coreene. Dictatorul consideră că e de datoria lui să protejeze populația împotriva a ceea ce numește „invazie a felul de a fi”.

Ziarul i-a avertizat în special pe tineri împotriva urmării „stilului de viață exotic și decadent” al capitalismului, relatează agenția de știri Yon Hap.

„Trebuie să fim atenți chiar și la cel mai mic semn al stilului de viață capitalist și să luptăm pentru a scăpa de el”, a adăugat acesta.

Localnicii care și-au vopsit părul verde inspirat de Billie Eilish, ar fi fost forțați să meargă la coafor pentru scăpa de vopsea. Ca parte a legilor draconice, bărbații și femeile trebuie să aibă una dintre cele 15 tunsori alternative – dar foarte asemănătoare, scrie metro.co.uk.

De asemenea sunt interzise hainele occidentale precum tricourile cu slogan și piercingurile pentru nas și buze.

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 10:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2021, 10:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Gigantul american de îmbrăcăminte sportivă Nike și gigantul de vânzare cu amănuntul Costco afirmă că se confruntă cu lipsuri de produse și cu întârzieri din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare global, scrie BBC.

Nike a declarat că producția și livrarea pantofilor săi vor avea impact până în primăvara anului viitor, deoarece se luptă cu problemele de transport maritim și cu lipsa de lucrători din Asia.

Între timp, Costco a reimpus limite asupra articolelor precum hârtia igienică.

Se spune că clienții depozitează din nou pe fondul temerilor Covid, dar se luptă, de asemenea, să livreze bunuri către magazinele sale.

Joi, Nike a declarat că și-a redus perspectivele de vânzări pentru anul din cauza întreruperii continue.

“Nu suntem imuni la vânturile frontale ale lanțului de aprovizionare global care pun în discuție [producția] și mișcarea produselor în întreaga lume”, a spus directorul financiar Matthew Friend.

Timpul necesar pentru a-și aduce produsele din Asia în America de Nord s-a dublat, de la aproximativ 40 la 80 de zile. Nike a văzut, de asemenea, creșterea timpului de tranzit în America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu și Africa din cauza „congestiei portuare și feroviare și a penuriei de forță de muncă”.

Costco – un comerciant cu amănuntul – a declarat joi că restabilește limitele la achizițiile de articole cheie, inclusiv role de toaletă, apă îmbuteliată și unele produse de curățare.

De asemenea, încearcă să găsească camioane, șoferi și containere de transport pentru a duce mărfurile la magazinele sale.

Vânzătorul cu amănuntul a închiriat chiar și trei dintre navele sale maritime pentru a muta produse între Asia și America de Nord în anul următor.

“Factorii care presează lanțurile de aprovizionare și inflația includ întârzieri în porturi, lipsa de containere, întreruperi Covid, lipsa diferitelor componente, materii prime și ingrediente, presiuni ale costului forței de muncă și lipsa camioanelor și șoferilor”, a declarat directorul financiar al Costco, Richard Galanti.

De când economiile s-au redeschis, comercianții cu amănuntul din întreaga lume s-au confruntat cu o întrerupere generalizată pe fondul creșterii cererii de importuri.

Mărci, printre care producătorul de jucării Hasbro și gigantul de îmbrăcăminte sport Adidas, au avertizat despre potențialele blocaje ale aprovizionării care intră în sezonul crucial de sărbători.

Și săptămâna trecută, un număr record de 73 de nave au fost nevoite să facă coadă în afara a două porturi majore din SUA, Long Beach și Los Angeles, în timp ce personalul portului s-a grăbit să elimine restanța. Înainte de Covid, era neobișnuit ca mai mult de unul să aștepte o dana.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală