Țările cele mai potrivite pentru a supraviețui unui colaps global al civilizației. Miliardarii lumii își cumpără pământ

29 Iul. 2021, 15:44
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
29 Iul. 2021, 15:44 // Au Bani //  MD Bani

Noua Zeelandă, Islanda, Marea Britanie, Tasmania și Irlanda sunt considerate locurile cele mai potrivite pentru a supraviețui unui colaps global al civilizației, potrivit unui studiu, transmite The Guardian.

Potrivit cercetătorilor, starea civilizaţiei umane este una „periculoasă” din cauza societăţii puternic interconectate.

Colapsul ar putea apărea din șocuri, cum ar fi criza financiară severă, impactul crizei climatice, distrugerea naturii, o pandemie chiar mai gravă decât Covid-19 sau o combinație a acestora, au spus oamenii de știință.

Pentru a stabili ce naţiuni ar rezista cel mai bine la un astfel de colaps, ţările au fost listate în funcţie de abilitatea de a produce mâncare pentru populaţia lor, de a-şi proteja graniţele în faţa unei migraţii masive şi de a-şi menţine o reţea electrică şi unele capacităţi de manufactură.

Insulele din regiunile temperate şi, în general, cu o densitate scăzută a populaţiei se află în top.

Cercetătorii susțin că studiul lor subliniază factorii pe care ţările trebuie să îi îmbunătăţească pentru a creşte rezilienţa. Aparent, miliardarii lumii au început să cumpere pământ pentru a construi buncăre în Noua Zeelandă pentru a se pregăti de o apocalipsă.

 „Civilizaţia mondială, mare consumatoare de energie care caracterizează epoca modernă reprezintă o situaţie anormală comparată cu mare parte din istoria omenirii”, a declarat profesorul Aled Jones de la Global Sustainability Institute din Marea Britanie.

S-a raportat că miliardarii cumpără terenuri pentru buncărele din Noua Zeelandă în pregătirea apocalipsei. „Nu am fost surprinși că Noua Zeelandă era pe lista noastră”, a spus prof. Aled Jones, de la Global Sustainability Institute, la Anglia Ruskin University, din Marea Britanie.

El a spus că pandemia de coronavirus a arătat că guvernele pot acționa rapid atunci când este nevoie.

„Este interesant cât de repede putem închide granițele și cât de repede guvernele pot lua decizii pentru a schimba lucrurile.”, a adăugat Jones.

„Am fost destul de surprinși că Marea Britanie a ajuns în top. Este dens populată, a externalizat în mod tradițional producția, nu a fost cea mai rapidă în dezvoltarea tehnologiei regenerabile și produce doar 50% din propriile alimente în acest moment. Dar are potențialul de a rezista șocurilor.”

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 11:03
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 11:03 // Uncategorized //  Ursu Victor

Prețul aurului a atins luni un nou maxim istoric, depășind pragul de 3 110 dolari pe uncie, în timp ce argintul a urcat la cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani, potrivit datelor publicate de Trading Economics. Evoluția este alimentată de creșterea interesului investitorilor pentru activele de refugiu, în contextul unei tensiuni sporite în comerțul global.

Tensiunile s-au amplificat după ce presa internațională a relatat că Donald Trump urmează să anunțe miercuri un plan de majorare a tarifelor vamale pentru produse provenite dintr-un număr extins de țări, ceea ce a accentuat volatilitatea pe piețele financiare.

Pe bursa Comex, contractele futures pentru livrarea în aprilie au crescut luni cu 1%, ajungând la 3 118 dolari pe uncie. De la începutul anului, aurul a înregistrat o creștere de aproximativ 18%, marcând astfel cel mai mare avans trimestrial din 1986 încoace.

În paralel, prețul argintului a crescut cu 0,6%, atingând valoarea de 34,855 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani.

Potrivit estimărilor Goldman Sachs, prețul aurului ar putea ajunge până la 3 300 de dolari pe uncie până la sfârșitul anului, în cazul în care tensiunile geopolitice și comerciale vor continua să se adâncească.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ