Taxa de intrare în Veneția va crește în 2025 pentru a încerca să reducă numărul turiștilor

13 Iul. 2024, 12:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Iul. 2024, 12:08 // Actual //  Lupu Eduard

Sistemul experimental de plată al Veneției pentru turiști a avut doar un impact limitat asupra reducerii aglomerației în orașul din lagună, ceea ce înseamnă că prețurile vor fi aproape sigur majorate anul viitor, a declarat vineri un politician care a condus proiectul, scrie Reuters. În premieră mondială, faimoasa destinație italiană a introdus în aprilie o taxă de 5 euro pentru turiștii care sosesc în zilele cele mai aglomerate, în speranța că taxa îi va descuraja pe unii oameni să viziteze orașul.

Schema pilot, care a fost urmărită îndeaproape de alte puncte turistice europene, a a fost aplicată doar 29 de zile și se va încheia duminică, deschizând calea pentru o perioadă de consultare pentru a decide cum să se procedeze cu proiectul în viitor.

Simone Venturini, consilierul municipal responsabil cu turismul și coeziunea socială, a declarat că evaluarea inițială a fost pozitivă și a confirmat că sistemul va fi reînnoit în 2025, dar a recunoscut că există încă mulțimi mari.

“În unele weekenduri au fost mai puțini oameni decât în aceeași perioadă a anului trecut … dar nimeni nu se aștepta ca toți turiștii de o zi să dispară miraculos”, a declarat el pentru Reuters, vorbind prin telefon din Veneția.

“Va fi mai eficient în anii următori, când vom crește numărul de zile și vom ridica prețul”, a adăugat el, fără a spune cât ar putea fi nevoiți să plătească vizitatorii în 2025.

Consiliul municipal încearcă să descurajeze turiștii care călătoresc o zi, în special în timpul weekendurilor și sărbătorilor, când numărul vizitatorilor poate depăși 100 000 – dublu față de numărul rezidenților locali. Persoanele cu rezervări la hotel nu au fost nevoite să plătească taxa.

Nu toată lumea din Veneția, care este un sit de patrimoniu mondial UNESCO, crede că schema ar trebui să continue.

“A fost un eșec total. Orașul este încă plin de turiști”, a declarat consilierul opoziției Giovanni Andrea Martini, adăugând că numărul persoanelor care plătesc taxa a scăzut pe măsură ce s-a răspândit vestea că amenzile din lege nu se materializează.

Venturini a recunoscut că au existat “foarte puține amenzi sau, probabil, nicio amendă”, dar a spus că a fost un început deliberat ușor. “În această fază experimentală, mai degrabă decât să amendăm oamenii, ne-am concentrat pe informarea lor”, a spus el.

Martini a pledat în schimb pentru un sistem de rezervare gratuită a locurilor pentru vizitatori, pentru a preveni excluderea familiilor cu venituri mici, dar care să poată urmări sosirile viitoare ale turiștilor.

“Trebuie să putem avertiza oamenii că, dacă vin în anumite zile, nu se vor simți bine”, a spus el, adăugând că obiectivul pe termen lung ar trebui să fie readucerea rezidenților pe termen lung, care s-au îndepărtat de oraș în ultimii ani, deoarece închirierile pe termen scurt domină tot mai mult piața imobiliară.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău