Toată lumea imobilelor – concentrată pe o singură platformă

21 Oct. 2022, 16:10
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Oct. 2022, 16:10 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Actualmente, în spațiul online din Moldova există zeci de platforme dedicate domeniului imobiliar. Sute de anunțuri despre vânzare și chirie sunt plasate zilnic, iar urmărirea și filtrarea acestora necesită efort și timp. Odată cu lansarea platformei CasaHub.md aceste incomodități sunt reduse la minim. De ce? Vă vom povesti în următorul articol.

Acum, pentru confortul fiecărui utilizator, platforma CasaHub.md concentrează o serie de facilități unice care oferă experiențe deosebită, și anume:

Peste 10 000 de oferte actualizate zilnic

Atât ofertele dezvoltatorilor, cât și ale agențiilor imobiliare din toată țara pun la dispoziție o gamă variată de: apartamente, case, townhouse-uri în sectorul primar și secundar. Deosebirea principală a platformei este că anunțurile din toate categoriile sunt actualizate zilnic și conțin informația necesară pentru potențialii cumpărători – de la caracteristici până la calculul ratelor ipotecare pentru fiecare imobil separat. Pe platformă vei găsi inclusiv și oferte comerciale de vânzare sau chirie.

Transparență și înțelegerea posibilităților pentru client

Platforma permite calcularea online a ratelor lunare în caz de creditare, datorită unul calculator online performant, care în doar câteva clickuri afișează suma de care vei putea beneficia de la bancă, în funcție de salariul tău, perioada de rambursare și rata dobânzii. Beneficiul major al acestui serviciu este economisirea timpului, pentru că nu mai este nevoie să mergi la o sucursală sau să telefonezi pentru a afla aceeași informație de la operator.

Servicii inovative

În premieră, pe platforma Casahub a fost lansat serviciul de evaluare online a imobilului, care este gratuit și poate fi accesat de orice persoană care este cointeresată în a cumpăra sau a vinde un imobil în Moldova. Serviciul oferă claritate referitor la prețul imobilului dintr-o anumită regiune, bazată pe o statistică și analiză de piață avansată.

În același timp, a fost lansat și serviciul de Evaluare imobil pentru aplicare la un credit ipotecar sau oricare altul, unde vei avea nevoie de evaluarea imobilului tău pentru gajarea acestuia la banca emitentă a creditului. Serviciul poate fi accesat și achitat online, iar raportul de evaluare va fi expediat direct la sucursala băncii la care aplici pentru finanțare.

Interfață user-friendly

Utilitatea excepțională a platformei asigură utilizatorilor o experiență cu adevărat unică prin detailarea anunțurilor expuse inclusiv cu amplasarea acestora exactă pe hartă. Mai mult decât atât, posibilitățile de a salva, compara și de a urmări modificările de preț la anunțurile favorite îți va permite să faci o analiză obiectivă și rapidă pentru luarea unei decizii atât de importante ca procurarea unui bun imobil.

Platforma integrează și un blog specializat în domeniul imobiliar, unde sunt postate săptămânal atât articole utile referitor la legislația din Moldova, cât și articole informative dedicate subiectului imobiliar.

Parteneriat

Nu în ultimul rând, e de menționat că platforma reprezintă un hub, unde dezvoltatorii, agențiile imobiliare și persoanele fizice își pot plasa gratuit ofertele, fără a achita pentru anunțuri sau a plăti comisioane pentru vânzare. Deci, zero investiții pentru un instrument avansat de promovare și vânzare a imobilelor.

Înregistreză-te pe platforma CasaHub pentru a descoperi o nouă experiență și pentru a fi mereu la curent cu tendințele din lumea imobiliară.

CasaHub –  întreaga piață imobiliară la un click distanță.

P.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 14:39
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 14:39 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Economiile cetățenilor Republicii Moldova în prezent sunt estimate la 104 miliarde de lei, dintre care 33,3 miliarde de lei sunt ținuți la bănci, iar 20,5 miliarde de lei acasă. Restul 50,1 miliarde de lei sunt în valută străină, dintre care: 21,1 miliarde lei în bănci, iar 29 de miliarde de lei – acasă, a declarat economistul Veaceslav Ioniță, în cadrul emisiunii „Analize economice” care face referire la CBS-Research.

Potrivit sondajului, referitor la situația familiei, 50,5% dintre respondenți au spus că nu au economii, iar 24,7% – că au datorii și doar 20,3% – au economii. „Deci, prima constatare este că fiecare al cincilea cetățean din Republica Moldova are economii, iar 80% din populație nu are nici un fel de economii, pentru nici un fel de eveniment”, a specificat Veaceslav Ioniță.

Cât privește modul în care moldovenii își țin banii, sondajul arată 43,6% dintre moldoveni nu fac economii. 26,7% au spus că preferă să țină toate sau aproape toate economiile acasă. 8,4% dintre moldovenii au declarat că preferă să-și țină economiile la bancă. 7,4% – jumătate la bancă și jumătate acasă. Alții 4% au spus că mai mult acasă, dar țin și la bancă, și tot 4% au menționat că majoritatea economiilor sunt la bancă, dar au și acasă. Astfel, despre locul în care moldovenii preferă să-și țină economiile: 64% – casă, 36% – la bancă.

„Cetățenii declară că mai mult țin banii acasă, decât la bancă. Au spus că mai mult preferă în lei, decât în valută. Și dacă are totuși valută, preferă euro, apoi dolarul și restul nu mai contează. Euro domină totalmente. Tabloul acesta corespunde în mare măsură cu ceilalți indicatori economici cum ar fi volumele de remitențe de peste hotare, care în proporție de 2/3 sunt în euro, tranzacțiile care au loc în Republica Moldova”, a punctat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău