Toată lumea imobilelor – concentrată pe o singură platformă

21 Oct. 2022, 16:10
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Oct. 2022, 16:10 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Actualmente, în spațiul online din Moldova există zeci de platforme dedicate domeniului imobiliar. Sute de anunțuri despre vânzare și chirie sunt plasate zilnic, iar urmărirea și filtrarea acestora necesită efort și timp. Odată cu lansarea platformei CasaHub.md aceste incomodități sunt reduse la minim. De ce? Vă vom povesti în următorul articol.

Acum, pentru confortul fiecărui utilizator, platforma CasaHub.md concentrează o serie de facilități unice care oferă experiențe deosebită, și anume:

Peste 10 000 de oferte actualizate zilnic

Atât ofertele dezvoltatorilor, cât și ale agențiilor imobiliare din toată țara pun la dispoziție o gamă variată de: apartamente, case, townhouse-uri în sectorul primar și secundar. Deosebirea principală a platformei este că anunțurile din toate categoriile sunt actualizate zilnic și conțin informația necesară pentru potențialii cumpărători – de la caracteristici până la calculul ratelor ipotecare pentru fiecare imobil separat. Pe platformă vei găsi inclusiv și oferte comerciale de vânzare sau chirie.

Transparență și înțelegerea posibilităților pentru client

Platforma permite calcularea online a ratelor lunare în caz de creditare, datorită unul calculator online performant, care în doar câteva clickuri afișează suma de care vei putea beneficia de la bancă, în funcție de salariul tău, perioada de rambursare și rata dobânzii. Beneficiul major al acestui serviciu este economisirea timpului, pentru că nu mai este nevoie să mergi la o sucursală sau să telefonezi pentru a afla aceeași informație de la operator.

Servicii inovative

În premieră, pe platforma Casahub a fost lansat serviciul de evaluare online a imobilului, care este gratuit și poate fi accesat de orice persoană care este cointeresată în a cumpăra sau a vinde un imobil în Moldova. Serviciul oferă claritate referitor la prețul imobilului dintr-o anumită regiune, bazată pe o statistică și analiză de piață avansată.

În același timp, a fost lansat și serviciul de Evaluare imobil pentru aplicare la un credit ipotecar sau oricare altul, unde vei avea nevoie de evaluarea imobilului tău pentru gajarea acestuia la banca emitentă a creditului. Serviciul poate fi accesat și achitat online, iar raportul de evaluare va fi expediat direct la sucursala băncii la care aplici pentru finanțare.

Interfață user-friendly

Utilitatea excepțională a platformei asigură utilizatorilor o experiență cu adevărat unică prin detailarea anunțurilor expuse inclusiv cu amplasarea acestora exactă pe hartă. Mai mult decât atât, posibilitățile de a salva, compara și de a urmări modificările de preț la anunțurile favorite îți va permite să faci o analiză obiectivă și rapidă pentru luarea unei decizii atât de importante ca procurarea unui bun imobil.

Platforma integrează și un blog specializat în domeniul imobiliar, unde sunt postate săptămânal atât articole utile referitor la legislația din Moldova, cât și articole informative dedicate subiectului imobiliar.

Parteneriat

Nu în ultimul rând, e de menționat că platforma reprezintă un hub, unde dezvoltatorii, agențiile imobiliare și persoanele fizice își pot plasa gratuit ofertele, fără a achita pentru anunțuri sau a plăti comisioane pentru vânzare. Deci, zero investiții pentru un instrument avansat de promovare și vânzare a imobilelor.

Înregistreză-te pe platforma CasaHub pentru a descoperi o nouă experiență și pentru a fi mereu la curent cu tendințele din lumea imobiliară.

CasaHub –  întreaga piață imobiliară la un click distanță.

P.

Realitatea Live

03 Iun. 2023, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2023, 09:09 // Actual //  Lupu Eduard

Pământul arabil din Olanda este din ce în ce mai inaccesibil. Olandezii nu își vând terenurile agricole, iar puținele oferte de pe piață sunt la prețuri foarte mari, care continuă să crească.

Conform analizei efectuate pentru primele 3 luni din acest an, valoarea terenului agricol din Olanda a crescut cu 5,8% față de anul trecut, ajungând la un preț mediu de 79.400 de euro/ha. În schimb, prețurile pentru pajiști au scăzut cu 0,6% comparativ cu ultimele luni din 2022.

În Olanda, puținele terenuri care sunt scoase la vânzare sunt cotate la prețuri foarte mari. De la începutul anului, tarifele la terenurile agricole continuă să crească, puțini proprietari fiind dispuși să le înstrăineze.

Oficiul Cadastral Olandez din Apeldoorn și Departamentul de Cercetare Economică de la Universitatea Wageningen (WEcR) au calculat că prețul mediu pentru un teren agricol, în primul trimestru al anului 2023, se situează la 79.400 de euro/ha, cu 3% mai mult decât în ultima parte a anului 2022. Față de întreg anul 2022, când prețul mediu a fost de 73.400 euro/ha, valoarea terenurilor a crescut cu 5,8%.

În schimb, pășunile se vând puțin mai ieftin decât terenurile arabile. În intervalul ianuarie-martie 2023, pășunile s-au vândut cu un preț mediu de 68.800 euro/ha, cu 0,6% mai puțin decât în ultima parte a anului 2022.

A fost înregistrată, însă, o primă medie de preț de 3,9% până la 77.500 euro/ha pentru terenurile arabile unde se cultivă porumbul de siloz. În același timp, prețul terenurilor construite a crescut cu o medie de 3,7%, până la 92.200 euro/ha.

Olandezii nu își vând terenurile agricole

Cu toate că condițiile de piață sunt foarte profitabile acum, tot mai puțini proprietari de terenuri agricole sunt dispuși să vândă.

Experții olandezi din piața funciară au evaluat suprafața agricolă comercializată, în perioada ianuarie-martie 2023, la un total de 6.300 ha, adică cu 4.755 ha mai puțin decât în ultimele 3 luni din din 2022 și cu 1.554 ha mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru comparație, potrivit anunțurilor de mică publicitate, în Republica Moldova un hectar de teren agricol ajunge să coste până la 100 de mii de lei în nordul țării, 50 de mii de lei în centrul țării și 20 de mii de lei în sud.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău