TOP 5! Destinații de vizitat cel puțin o dată în viață

08 Iul. 2021, 12:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Iul. 2021, 12:09 // Au Bani //  MD Bani

După ce o perioadă îndelungată am renunțat la călătorii, acum a venit timpul să vă permiteți vacanțe de neuitat în locații neobișnuite. Iată câteva destinații pe care să nu le ratezi în vara acestui an sau vara viitoare.

Napa Valley, California

Napa este o destinație de călătorie care merită a fi vizitată cel puțin o dată în viață, și în același timp un loc unde veți dori să reveniți în fiecare an. Aici veți descoperi hoteluri, restaurante și vinării din cele mai deosebite.

Paterson, Africa de Sud

Pentru un safari din Africa de Sud, spre deosebire de oricare altul, abateți-vă de la clasica excursie în Parcul Național Kruger pentru a căuta în schimb o rezervație privată de joc, care face experiența faunei sălbatice mai intimă și profund impactantă. Rezervația de jocuri private Shamwari, din Paterson, Africa de Sud, oferă zilnic două unități de joc, aducând oaspeții în căutarea celor cinci mari (rinoceri negri, lei, leoparzi, elefanți și bivoli Cape). Aceste animale sunt de fapt native din țara pe care se află rezervația. Ca victimă a colonizării, animalele au părăsit zona, dar au fost reintroduse etic când a fost înființată rezerva privată în 1990. Shamwari Private Game Reserve găzduiește opt cabane de lux – și numai oaspeții fiecărei cabane au voie să facă safari aici. Cea mai nouă cabană, Sindile, este de cinci stele glamping la cele mai bune – camerele oferă bazine și vedere la câmpii, unde puteți vedea girafe păscând de pe balconul întins.

Loire Valley, Franța

O călătorie de o oră cu trenul te îndepărtează de Paris până la marginea de nord a Pays de la Loire, unde vei găsi un castel care a fost odinioară sub proprietatea unui baron și a unei baroane reale. Hotelul Château du Grand Lucé a fost deschis publicului în 2019, dar proprietatea datează din 1760 și este plină de statui date moșiei lui Ludovic al XV-lea. În timp ce Valea Loarei este cunoscută pentru cramele sale, această călătorie se referă la viața castelului, la mersul cu bicicleta și la picnic în Jardin Exotique, plină de flori, și la explorarea orășelului înconjurător pitoresc Grand Lucé.

Perez Zeledon, Costa Rica

În timp ce alții pot fi tentați de stațiunile de pe plajă din Costa Rica, evitați punctele fierbinți turistice aglomerate și fugiți la Perez Zeledon, Costa Rica. Cu peste 150 de acri de peisaj natural curat, veți avea multe de explorat, inclusiv o fermă de cafea, un sat tribal îndepărtat și o pădure tropicală luxuriantă. Hacienda AltaGracia, o nouă stațiune din colecția Auberge Resorts, este poarta de acces spre paradis și se deschide la sfârșitul anului 2021. Luați totul în mod caballista, călare și bucurați-vă de desayuno lângă râu în fiecare dimineață.

Sardinia, Italia

Poate că cea mai râvnită destinație de plajă din Italia (și cu siguranță cea mai împânzită de stele), Sardinia găzduiește plaje fascinante cu nisip alb, cu ape strălucitoare turcoaz și o abundență de stațiuni de lux perfecte pentru o întoarcere triumfătoare la călătorii. Baglioni Resort Sardinia tocmai a fost deschis în iunie 2021 și este amplasat într-o frumoasă rezervație marină, în timp ce Hotelul Pitrizza oferă vile de nivel superior care asigură seninătate și intimitate. În cele din urmă, asigurați-vă că vă uitați în Hotelul Cala di Volpe pentru o experiență de lux clasică de văzut și de văzut pe Costa Smeralda – proprietatea a fost recent renovată și găzduiește renumitul restaurant al bucătarului Nobuyuki Matsuhisa.

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală