Vouchere pentru apicultori. Vor fi oferite după principiul primul venit – primul servit

08 Iul. 2021, 10:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
08 Iul. 2021, 10:58 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) anunță un mecanism deosebit pentru susținerea afacerilor apicultorilor, inclusiv pentru înregistrarea și dezvoltarea afacerilor. În acest sens, vor fi oferite fonduri nerambursabile.

Apicultorii vor beneficia de reduceri substanțiale la serviciile respective, datorită suportului Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova care include un mecanism Voucher de finanțare parțială a acestor servicii, se arată în cadrul unui comunicat al asociației.

„Este un mecanism nou, dar care ne dorim să devină o practică eficientă de motivare a apicultorilor care sunt membri activi ai ANARM”, afirmă Ion Maxim, președintele asociației.

„Prin implementarea acestui mecanism vrem să facilităm accesul apicultorilor la serviciile de consultanță profesioniste, reieșind din specificul activității apicole, și să susținem eforturile apicultorilor de a trece de la hobby la business”, a explicat președintele ANARM.

Albinarii care vor procura Voucherele vor primi la preț redus servicii de asistență la identificarea și selectarea celei mai potrivite forme juridice pentru afacerea lor, adaptată necesităților solicitantului, precum și vor fi  ajutați de specialiștii ANARM în procesul înregistrării afacerii.

Totodată, posesorii de Vouchere vor putea opta pentru serviciile de accesare a investițiilor, care presupun elaborarea dosarelor și ghidarea în procesul de aplicare la programele de granturi și subvenții în avans sau subvenții post investiționale.

Pentru a beneficia de reducere, apicultorii se vor înregistra la oficiul ANARM sau la cele cinci Centre de Instruire și Consultanță în Apicultură (CICA), achitând prima contribuție în avans, care va fi documentată printr-un Voucher eliberat clientului. Voucherele vor fi oferite  după principiul primul venit – primul servit.

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală