Topul celor mai bogați oameni ai planetei în anul 2021

12 Nov. 2021, 09:00
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
12 Nov. 2021, 09:00 // Actual //  bani.md

Cei mai bogați zece oameni ai planetei au adunat cumulativ 890 miliarde USD din martie anul curent, scrie visualcapitalist.

De exemplu, Elon Musk și-a crescut averea sa cu cel puțin 1.116% în ultimul an. Între timp, Jeff Bezos de la Amazon a câștigat încă 89 de miliarde de dolari.⁠

De la debutul pandemiei, Musk averea sa a crescut cel mai rapid în top 10 milairdari. În al treilea trimestru din 2021, venitul net Tesla a depășit 1,6 miliarde de dolari – un record al companiei. Această creștere l-a ajutat pe antreprenor să devină prima persoană care a trecut pragul averii nete de 300 de miliarde de dolari.

Încă o dată, Musk l-a depășit pe Jeff Bezos ca fiind cea mai bogată persoană din lume. Acest lucru este impresionant, deoarece averea lui Jeff Bezos a crescut cu peste 79% în același interval de timp. În mod similar, Zuckerberg, Gates și Buffett au înregistrat o creștere de două sau trei cifre.

După Musk și Bezos este Bernard Arnault, cunoscut drept „Lupul în cașmir”. Magnatul francez a realizat peste 121 de miliarde de dolari, stimulat de o creștere cu 43% a veniturilor LVMH față de 2021. La începutul acestui an, LVMH a încheiat o achiziție de 15,8 miliarde de dolari a trailerului de bijuterii Tiffany & Co.

În medie, primii 10 cei mai bogați au înregistrat câștiguri de 204% pe parcursul pandemiei. Deloc surprinzător, majoritatea fac afaceri în tehnologie.

De la începutul lunii august, Rihanna s-a alăturat clubului miliardarilor cu o avere netă estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Datorită ascensiunii rapide a lui Fenty Beauty (din care deține 50% din acțiuni), Rihanna este a doua cea mai bogată femeie de animație din lume, după Oprah, cu 2,7 miliarde de dolari. Compania se concentrează pe incluziune, oferind un set larg de produse pentru fiecare tip de piele. Lansată în 2017 cu LVMH (care deține celelalte 50% din pachetul de acțiuni), Fenty Beauty valorează 2,8 miliarde de dolari.

În schimb, cel mai tânăr miliardar de anul trecut, Kylie Jenner, a căzut de pe listă după ce se presupune că și-a umflat valoarea netă. În mod interesant, Kardashian-ul a făcut eforturi mari pentru a arăta lui Forbes amploarea averii ei, inclusiv arătându-le declarațiile fiscale împreună cu invitații la conacele lor.

Cu toate acestea, averea netă a lui Jenner se ridică la aproximativ 700 de milioane de dolari.

Având în vedere creșterea uluitoare a celor ultrabogați din ultimii ani, concentrarea bogăției de astăzi este acum comparabilă cu Epoca de Aur a Americii.

La acea vreme, John D. Rockefeller era cea mai bogată persoană din lume – în valoare de aproximativ 285 de miliarde de dolari în termenii actuali. Afacerile sale au produs 1,6% din producția economică totală a SUA.

Prin comparație, Elon Musk, cu peste 304 de miliarde de dolari, mai are încă ceva de făcut.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău