Twitter a lansat funcția Super Follows prin care se pot câștiga bani din postări, până la 7,5 miliarde de dolari anual

02 Sept. 2021, 20:02
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
02 Sept. 2021, 20:02 // Au Bani //  MD Bani

Twitter a introdus funcția „Super Follows”, care permite utilizatorilor rețelei sociale să câștige un venit lunar prin partajarea conținutului exclusiv cu urmăritorii sau abonații. Deocamdată, opțiunea este disponibilă pentru userii din Canada și SUA, însă urmează să se extindă la nivel global, scrie startupcafe.ro.

„Super Follows” funcționează pe iOS în cele două state, iar în perioada următoare va putea fi utilizată pe android și pe twitter.com la nivel internațional, a anunțat platforma social media.

Creatorii pot să își distribuie conținutul cu un grup selectat de persoane, care trebuie să se aboneze la contul lor. Astfel, cei care își partajează tweet-urile exclusiv cu abonații, pot câștiga până la 7,5 miliarde de dolari anual, dacă au 315 milioane de utilizatori activi zilnic, care plătesc conținutul, până la sfârșitul anului 2023.

Prețul unui astfel de abonament lunar pe Twitter este de 3, 5 sau 9 dolari și este stabilit de persoana care postează, în funcție de conținutul său.

Condițiile pe care un utilizator (creator) din SUA sau Canada, precum și la nivel global (când opțiunea va fi disponibilă) trebuie să le respecte pentru a-și monetiza contul sunt: să aibă cel puțin 10.000 de urmăritori, să aibă 18 ani și să fi postat de 25 de ori în ultima lună.

În mai 2021, Twitter a lansat o opțiune prin care utilizatorii care postează mesaje interesante pe rețeaua socială pot primi bani sub formă de bacșiș din partea celorlalți useri.

Noua formă de monetizare a tweet-urilor, disponibilă doar unui număr limitat de profiluri, se numește  „Tip Jar” (borcan pentru bacșiș) și funcționează pe Android sau de iPhone în limba engleză.

Cei care își activează „Tip Jar” din setările profilului pot primi bani de la alți utilizatorii Twitter prin 5 servicii online, deocamdată: Patreon, PayPal, Venmo, Bandcamp și Cash App. Donatorii pot vedea noul buton „Tip Jar” lângă cel de „follow” de la profilul care își actvează noua opțiune.

Toți cei care folosesc aplicația Twitter de Android sau iOS în limba engleză pot lăsa bacșiș celor care și-au activat butonul „Tip Jar”.

Grupul restrâns de profiluri care pot primi acum bani cu noua opțiune Twitter include jurnaliști, experți, organizații non-profit și alți creatori de conținut. „În curând, mai mulți oameni vor putea să-și adauge Tip Jar la profil și îl vom extinde la mai multe limbi”, a precizat Twitter.

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 15:04 // Actual //  Ursu Victor

În anul 2024, veniturile disponibile ale populației din Republica Moldova au constituit în medie 5 283,8 lei lunar per persoană, în creștere cu 7,5% față de 2023, potrivit datelor oficiale. Ajustate la inflație, veniturile reale s-au majorat cu 2,7%, însă decalajele dintre mediul urban și cel rural rămân semnificative, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cea mai importantă sursă de venit rămâne activitatea salarială, cu o pondere de 55,8%, urmată de prestațiile sociale – 20,9%. Veniturile din activități pe cont propriu au contribuit cu 10,1%, iar transferurile din afara țării, deși încă semnificative (10,2%), au înregistrat o scădere de 0,9 puncte procentuale față de anul precedent.

Venitul lunar mediu în urban a fost cu 2 536,8 lei mai mare decât în rural, adică de 1,6 ori mai mare. În mediul urban, salariile contribuie cu 65% la veniturile totale, iar în rural – doar cu 44,4%. Gospodăriile din sate sunt mult mai dependente de activitatea agricolă (11,1%) și transferurile din străinătate (12,8%), față de 8,1% în urban.

Venitul mediu pe persoană scade odată cu creșterea numărului de membri ai gospodăriei. O persoană care locuiește singură dispune de 6 190,6 lei/lună, în timp ce într-o gospodărie cu 5 persoane și mai multe, suma scade la 3 367,7 lei/persoană.

Cheltuielile de consum au fost în medie de 4 407 lei/persoană/lună, în creștere cu 3,7% față de 2023, dar în termeni reali, populația a cheltuit cu 0,9% mai puțin. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru: produse alimentare și băuturi nealcoolice – 39,9%, locuință, apă, electricitate și gaze – 17,2% și îmbrăcăminte și încălțăminte – 7,7%.

Cheltuielile din urban au fost, în medie, de 5 611,6 lei/persoană, cu 2 132,6 lei mai mari decât în rural. Locuitorii urbani cheltuie mai mult pentru transport, sănătate, educație, cultură și restaurante, în timp ce cei din rural alocă mai mult pentru hrană (46,6%) și utilități (19,2%).

Cheltuielile în natură sunt mai frecvente în gospodăriile rurale (10,3% din total), reflectând autoconsumul din agricultură și ajutoarele primite.

În 2024, 10,8% din populație a cheltuit peste 10% din buget pentru sănătate (15,5% în urban și 7,2% în rural). Totodată, 11,4% din populație a alocat peste 30% din venitul disponibil pentru întreținerea locuinței – în scădere față de 13,6% în 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ