Un an bun pentru cei ce vând scump – Piaţa produselor de lux va creşte cu cel puţin 5% în acest an

21 Iun. 2022, 16:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iun. 2022, 16:01 // Actual //  Lupu Eduard

Vânzările globale de produse de lux urmează să înregistreze în acest an o creştere de cel puţin 5%, pe măsură ce cumpărătorii din SUA şi Europa vor continua să achiziţioneze ceasuri, bijuterii şi încălţăminte scumpă, în pofida incertitudinii politice legate de conflictul din Ucraina şi a exploziei inflaţiei, a estimat marţi firma de consultanţă Bain, transmite Reuters.

„Până acum, consumul nu pare să fie afectat”, susţine Claudia D’Arpizio, partener la firma de consultanţă Bain.

Potrivit celor mai conservatoare estimări ale Bain, vânzările globale de produse de lux vor ajunge la cel puţin 305 miliarde de dolari în acest an, în timp ce în conformitate cu un scenariu optimist ar putea ajunge chiar şi la 330 miliarde de euro, continuând tendinţa de revenire rapidă înregistrată după ridicarea restricţiilor impuse în pandemie. Comparativ, estimările anterioare mizau pe o piaţă a produselor de lux cuprinsă între 300 şi 310 miliarde de euro în acest an.

Bain a decis să îşi îmbunătăţească estimările pentru a ţine cont de vânzările solide actuale, a dezvăluit Claudia D’Arpizio, în pofida evoluţiilor negative înregistrate pe pieţele bursiere din SUA şi a îngrijorărilor cu privire la o posibilă recesiune economică.

„Suntem conştienţi că suntem într-un context foarte turbulent”, a spus Claudia D’Arpizio.

Analiştii de la Bain au mai estimat că anul trecut vânzările mondiale de articole personale de lux, categorie care include articolele de îmbrăcăminte, accesorii şi produse de frumuseţe, au atins 288 miliarde de euro, devansând estimările anterioare de 283 de miliarde euro, graţie cheltuielilor solide făcute în perioada sărbătorilor.

Chiar şi cu inflaţia ridicată şi cu perturbările provocate în China continentală de restricţiile impuse în contextul noului val de infecţii cu COVID-19, firmele care produc articole de lux au profitat de cererea locală din Europa şi SUA cu campanii eficiente de marketing.

„Cu siguranţă că am fost uimiţi de cât de rezistentă este încrederea consumatorilor, în pofida inflaţiei”, a spus Claudia D’Arpizio.

Cheltuielile interne ale consumatorilor chinezi ar urma să îşi revină pe parcursul celui de al doilea semestru, estimează analiştii Bain, care menţionează şi Coreea de Sud ca o piaţă în creştere.

Potrivit unui raport publicat anterior de Bain, anul trecut SUA au detronat Europa din poziţia de cea mai mare piaţă a luxului.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Viorica- Cosmetic din România, subsidiara celei din Republica Moldova controlată de milionarul Vasilii Chirtoca, intenționează să ajungă la o rețea de 20 de magazine peste Prut.

„Pe lângă dezvoltarea de magazine proprii, nu ratăm oportunitatea să ne extindem şi pe segmentul partenerilor IKA (reţele internaţionale – n.red.), suntem prezenţi cu produse în Kaufland, Auchan, Cora şi Lidl. Pe lângă partea de distribuţie, avem şi vânzările prin intermediul magazinului nostru online în România. Dezvoltăm absolut toate canalele de distribuţie pentru a ajunge la nivelul la care ne dorim. Mai mult, un următor proiect pe care vrem să îl dezvoltăm este partea de vânzări corporate“, a spus Dumitru Petraşcu, CEO al Viorica Cosmetic România, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor.

Fabrica de parfumuri și cosmetice Viorica (redenumită ulterior în Viorica-Cosmetic) a fost construită la finele anilor ’80 ai secolului XX, ca model fiind luată o fabrică a celebrului brand francez Christian Dior.

În 1993, întreprinderea a fost inclusă în lista companiilor nepasibilă privatizării contra bonurilor patrimoniale, însă agravarea situației economice au forțat autoritățile să decidă, la începutul anului 1996, transformarea Viorica-Cosmetic în societate pe acțiuni cu capital majoritar de stat (96%), restul acțiunilor fiind repartizate angajaților.
Mai mult, în 1998, a fost adoptat și un plan individual de privatizare a Viorica-Cosmetic, dar care aşa şi nu a fost realizat, iar în 2007 a fost în general abrogat. Abia în iunie 2012, statul a vândut la Bursa de Valori cota sa de 95,85%. Cumpărătorul – grupul DAAC Hermes, a plătit 51,04 milioane de lei pentru a prelua controlul Viorica-Cosmetic.

Milionarul Vasile Chirtoca controlează compania DAAC-Hermes fondată în 1994. În perioada, când în Republica Moldova s-a desfășurat privatizarea în masă, a creat fondul de investiții pentru privatizare DAAC-Hermes, care ulterior a devenit unul dintre cele mai importante grupuri financiar-industriale din Republica Moldova, numit ”DAAC Hermes grup”S.A.

Astfel, Chirtoca a participat activ și nemijlocit la apariția primelor relații de piață în Republica Moldova. Întreprinderile, administrate de Chirtoca, s-au constituit într-un grup financiar-industrial, compus din circa 40 agenți economici având o strategie de dezvoltare comună.

Acestea activează în diverse ramuri ale economiei moldovenești, cum ar fi: construcția de mașini, fabricarea produselor cosmetice și de parfumerie, repararea și deservirea tehnicii agricole, păstrarea și procesarea culturilor cerealiere, comercializarea și deservirea automobilelor, tehnologiile informaționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău