Un nou test rapid pentru depistarea SARS-CoV-2 a fost lansat în Republica Moldova. Cine îl poate utiliza

21 Feb. 2022, 11:20
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
21 Feb. 2022, 11:20 // Actual //  MD Bani

Un producător de dispozitive medicale a anunțat despre lansarea pe piața din Republica Moldova a unui sistem portabil, conceput pentru detectarea rapidă a antigenului SARS-CoV-2, care oferă rezultatul timp de aproximativ 15 minute. Este vorba de BD Veritor™ Plus.

Testul se bazează pe imunodozarea cromatografică pentru detectarea directă și calitativă a antigenului SARS-CoV-2 în mostrele nazale și este însoțit de un analizor portabil, numit BD Veritor™ Plus.

Sistemul portabil de testare rapidă este conceput pentru a fi utilizat de către profesioniștii din domeniul sănătății, în cadrul oricărei instituții medicale sau a punctelor de testare a pacienților suspectați că ar fi infectați cu virusul COVID-19.

Noul test rapid poate verifica prezența virusului COVID-19 în aproximativ 15 minute, permițând specialiștilor luarea unor decizii rapide cu privire la tratament, în timp ce pacientul să află la consultație.

De la începutul pandemiei, Organizația Mondială a Sănătății recomandă utilizarea tehnologiilor de diagnosticare rapidă a antigenilor pentru a reduce povara asupra sistemului de sănătate. Conform ghidului OMS din septembrie 2020, testele rapide și ușor de utilizat permit depistarea bolii la majoritatea pacienților cu stadiu incipient al infecției acute cu SARS-CoV-2, permițând izolarea imediată și luarea măsurilor necesare pentru a opri transmiterea, fapt ce reduce numărul persoanelor cu suspiciuni de infecție care ar necesita teste suplimentare.

 „BD Veritor™ Plus este un sistem cu dimensiuni ceva mai mari decât cele ale unui telefon mobil, care propune un proces de lucru simplu, fapt ce îl transformă într-o soluție convenabilă nu doar pentru personalul din laboratoare. Printre cei care îl pot utiliza se mai numără cadrele medicale din policlinici, aziluri de bătrâni, servicii de ambulanță, specialiștii din punctele medicale aflate în aeroporturi, cabinetele medicale din școli, din marile întreprinderi și din punctele medicale situate în localitățile rurale”, a declarat șeful Reprezentanței Becton Dickinson B.V., Serghei Rubin, menționând că: „Acest sistem este deja utilizat în multe țări pentru depistarea unor infecții precum streptococul de grup A, gripa A+B și virusul respirator sincițial (VRS). În timpul sezonului gripal, se recomandă ca toți pacienții care prezintă simptome respiratorii acute să fie testați în paralel atât pentru SARS-CoV-2, cât și pentru gripa A+B, ceea ce poate fi realizat cu ajutorul aceluiași analizor BD Veritor Plus”.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:08 // Actual //  Lupu Eduard

O măsură drastică luată de SUA împotriva băncilor care finanţează comerţul cu bunuri pentru invazia lui Vladimir Putin în Ucraina a îngreunat mult mai mult circulaţia banilor în şi din Rusia, potrivit unor înalţi oficiali occidentali şi finanţişti ruşi, scrie FT.

Volumele schimburilor comerciale ale Moscovei cu parteneri-cheie precum Turcia şi China s-au prăbuşit în primul trimestru al acestui an, după ce SUA au vizat băncile internaţionale care ajută Rusia să achiziţioneze produse esenţiale pentru a-şi ajuta efortul de război.

Un ordin executiv al SUA, pus în aplicare la sfârşitul anului trecut, a determinat creditorii să renunţe la contrapartidele ruseşti şi să evite tranzacţiile într-o serie de monede, au declarat oficiali occidentali şi trei finanţatori ruşi de rang înalt.

„A devenit mai greu pentru Rusia să acceseze serviciile financiare de care are nevoie pentru a obţine aceste bunuri”, a declarat Anna Morris, adjunctul secretarului adjunct pentru afaceri globale din cadrul Trezoreriei SUA.

„Este cu siguranţă un obiectiv de a face mult mai dificil ca aceşti bani să circule, de a creşte costul pentru ruşi [şi] fricţiunea din sistem. Perturbarea este un rezultat important”, a adăugat ea.

Pentru a ocoli restricţiile este nevoie acum de o reţea tot mai mare de intermediari pentru a evita controlul de reglementare, chiar dacă tranzacţiile nu au nicio legătură cu maşina de război a Rusiei, au declarat oficialii şi finanţiştii, crescând în acelaşi timp costurile de conversie valutară şi comisioanele.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău