Un opozant al regimului lui Vladimir Putin spune că sancțiunile Occidentului funcționează și că nu trebuie stopate

09 Iun. 2022, 08:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Iun. 2022, 08:10 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Milov a fost ministrul adjunct al Energiei în Rusia anului 2002, atunci când avea să constate că Vladimir Putin încearcă să saboteze orice schimbare, motiv pentru care a decis să părăsească Federația Rusă, imediat după arestarea lui Alexei Navalnîi.

Opozant al lui Vladimir Putin spune că sancțiunile impuse de Occident dau roade

„Dacă nu aș fi făcut asta, aș fi și eu în închisoare”, spune Milov, care, întrebat dacă sacțiunile economice au un impact asupra economiei Rusiei, declară:

„Mai mult decât pare. Ei degradează nivelul de trai și viitorul industriei din Rusia. Sancțiunile transformă în mod fundamental economia Rusiei. Ele funcționează, iar Occidentul nu trebuie să renunțe la ele”, mai transmite Vladimir Milov, fost ministru adjunct în Ministerul Energiei rus, conform Mediafax.

Mai mulți afaceriști din Rusia au decis să părăsescă țara în luna aprilie 2022. Printre ei, magnatul aluminiului, Oleg Deripaska. Acesta ar fi decis să plece în Turcia, asta pentru că unul dintre iahturile sale, un Clio de 73 de metri, a fost văzut în largul coastei Gocek, conform Reuters.

Pe lângă asta, alte două super-iahturi deținute de Roman Abramovici, un alt miliardar de origine rusă, au fost văzute acostând în porturile Turciei, conform Digi 24.

Roman Abramovici a pierdut două avioane dintr-o lovitură

Mai mult, în iunie, Ministerul american al Justiției a dispus  confiscarea a două avioane care aparțin oligarhului rus Roman Abramovici, fostul patron al clubului de fotbal, Chelsea Londra. Oficialii din Statele Unite au motivat decizia pe care au adoptat-o spunând că cele două nave ale lui Roman Abramovici ar fi fost utilizate încălcând sancțiunile impuse împotriva Rusiei după declanșarea războiului din Ucraina, după cum relatează agenția de presă AFP.

Astfel, ministerul american al Justiției a explicat, în documentele juridice pe care le-a emis, că cele două aparate, un Boeing 787-8 Dreamliner şi un Gulfstream G650ER, au zburat pe teritoriul rusesc după data de 2 martie. La momentul respectiv au fost instituite reglementările americane asupra exporturilor.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău