Un parfum Chanel N°5 este vândut la fiecare 30 de secunde. Cum reușește compania să facă față unei cereri atât de mari

30 Aug. 2021, 15:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
30 Aug. 2021, 15:05 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Casa de modă „Chanel” a cumpărat 10 hectare noi de iasomie în sudul Franței pentru a-și asigura producția Chanel N°5 pentru următorii ani. Soluția este una de precauție față de câmpurile cu flori care dispar din cauza schimbărilor climatice și a numărului mare de orășeni care aleg să se mute la țară. Urban scrie că cei 100 de mii de metri pătrați de câmpuri de iasomie se adaugă altor 200 de mii pe care brandul le are în portofoliu. Florile sunt adunat în parteneriat cu o familie locală din apropierea orașului Grasee sub forma unui ritual desfășurat la finalul verii, scrie Realitatea.md.

Regiunea de lângă Pegomas a devenit un centru al producției de parfumuri florale încă din secolul al XVII-lea, când tabacarii locali au avut nevoie de miresme pentru produsele lor din piele, încercând să scape de mirosul animalier mult prea pronunțat. Olivier Polge care este parfumierul-șef al produselor Chanel din 2013, când a preluat funcția de la tatăl său, a declarat pentru presa internațională că a făcut „această mișcare, pentru că au fost vremuri în care a fost o adevărată amenințare, iar producția de iasomie începuse să se mute în alte țări”.

Despre efectul pandemiei asupra meseriei de parfumier, Olivier Polge a povestit că a fost o provocare mare, deoarece virusul lasă efecte pe termen lung, iar o mare parte din cei care au fost infectați cu Covid-19 și-au pierdut simțul mirosului. Pentru un parfumier, simțul mirosului este „obiectul muncii”.

„Cu siguranță, a fost un an foarte straniu. Chiar dacă eu sunt un nas, am încercat la fel ca toată lumea să nu mă îmbolnăvesc”.

O sticluță a parfumului Chanel N°5 este vândută la fiecare 30 de secunde

Chanel N°5 a fost primul parfum lansat de Gabrielle „Coco” Chanel în 1921. Coco Chanel a fost prima imagine a parfumului, apărând în reclama publicată de Harper’s Bazaar.

Esența a fost creată de faimosul parfumier francez Ernest Beaux care i-a arătat lui Coco Chanel șase mostre. Se spune că cea aleasă a fost cea cu numărul cinci, de aici și denumirea parfumului. Simbolul parfumului este femeia emancipată, elegantă și modernă.

Recent, Chanel a lansat un nou parfum – „Paris Édimbourg” – inspirat din relația dintre Coco Chanel și Bendor – Ducele de Westminster.

 

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 09:55 // Actual //  Lupu Eduard

TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce lucrează pentru a răspunde preocupărilor UE, a declarat compania miercuri, pe platforma de socializare X, transmite CNBC.

Comisia Europeană a dat termen până miercuri inclusiv companiei deţinute de grupul chinez ByteDance să abordeze preocupările cu privire la posibila creare de dependenţă prin intermediul programului de recompense pentru copii, urmând ca în caz contrar se confrunte cu o suspendare temporară a funcţiei.

CE consideră că acest mecanism reprezintă ”riscuri grave la adresa sănătăţii mentale a utilizatorilor”.

Platforma nu a comunicat Bruxellesului, înainte de lansarea aplicaţiei, o evaluare a riscurilor, conform obligaţiilor prevăzute în cadrul noii legislaţii cu privire la serviciile digitale (DSA).

Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a lansat săptămâna trecută în Franţa şi în Spania noua aplicaţie, care le permitea utilizatorilor să fie plătiţi pentru vizionarea de videoclipuri. TikTok Lite era deja disponibilă în Coreea de Sud şi Japonia.

Utilizatorii TikTok Lite cu vârste de peste 18 ani puteau „să colecteze puncte descoperind noi conţinuturi sau realizând anumite acţiuni”, au declarat reprezentanţii reţelei de socializare. Punctele astfel colectate puteau fi transformate în carduri cadou sau folosite pentru a susţine creatorii de conţinuturi.

„Recompensele variază în funcţie de sarcinile îndeplinite şi de experienţa în aplicaţie”, iar „durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat la momentul respectiv reprezentanţii TikTok.

Foarte apreciată de tineri şi de influenceri pentru videoclipurile sale care sunt adeseori dansante sau muzicale, controversata reţea de socializare TikTok a atras peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

Ea este acuzată cu regularitate că găzduieşte numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase şi imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj şi de propagandă în slujba Chinei, o acuzaţie respinsă de compania ByteDance.

Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja „sănătatea fizică şi mintală” a minorilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău