Un parfum Chanel N°5 este vândut la fiecare 30 de secunde. Cum reușește compania să facă față unei cereri atât de mari

30 Aug. 2021, 15:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Aug. 2021, 15:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Casa de modă „Chanel” a cumpărat 10 hectare noi de iasomie în sudul Franței pentru a-și asigura producția Chanel N°5 pentru următorii ani. Soluția este una de precauție față de câmpurile cu flori care dispar din cauza schimbărilor climatice și a numărului mare de orășeni care aleg să se mute la țară. Urban scrie că cei 100 de mii de metri pătrați de câmpuri de iasomie se adaugă altor 200 de mii pe care brandul le are în portofoliu. Florile sunt adunat în parteneriat cu o familie locală din apropierea orașului Grasee sub forma unui ritual desfășurat la finalul verii, scrie Realitatea.md.

Regiunea de lângă Pegomas a devenit un centru al producției de parfumuri florale încă din secolul al XVII-lea, când tabacarii locali au avut nevoie de miresme pentru produsele lor din piele, încercând să scape de mirosul animalier mult prea pronunțat. Olivier Polge care este parfumierul-șef al produselor Chanel din 2013, când a preluat funcția de la tatăl său, a declarat pentru presa internațională că a făcut „această mișcare, pentru că au fost vremuri în care a fost o adevărată amenințare, iar producția de iasomie începuse să se mute în alte țări”.

Despre efectul pandemiei asupra meseriei de parfumier, Olivier Polge a povestit că a fost o provocare mare, deoarece virusul lasă efecte pe termen lung, iar o mare parte din cei care au fost infectați cu Covid-19 și-au pierdut simțul mirosului. Pentru un parfumier, simțul mirosului este „obiectul muncii”.

„Cu siguranță, a fost un an foarte straniu. Chiar dacă eu sunt un nas, am încercat la fel ca toată lumea să nu mă îmbolnăvesc”.

O sticluță a parfumului Chanel N°5 este vândută la fiecare 30 de secunde

Chanel N°5 a fost primul parfum lansat de Gabrielle „Coco” Chanel în 1921. Coco Chanel a fost prima imagine a parfumului, apărând în reclama publicată de Harper’s Bazaar.

Esența a fost creată de faimosul parfumier francez Ernest Beaux care i-a arătat lui Coco Chanel șase mostre. Se spune că cea aleasă a fost cea cu numărul cinci, de aici și denumirea parfumului. Simbolul parfumului este femeia emancipată, elegantă și modernă.

Recent, Chanel a lansat un nou parfum – „Paris Édimbourg” – inspirat din relația dintre Coco Chanel și Bendor – Ducele de Westminster.

 

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 11:44
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 11:44 // Slider //  Dumitrita Culiuc

La început de noiembrie, trenul Chișinău-București își va relua circulația, după o pauză de 20 de luni. Cursa a fost sistată în martie 2020, din cauza pandemiei COVID-19.

Directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat, a precizat pentru IPN că, inițial, vor fi două curse pe săptămână, marți și vineri, iar mai târziu, în funcție de numărul de pasageri, numărul curselor ar putea fi suplimentat. Durata călătoriei cu trenul Chișinău-București este în jur de 13 ore.

Oleg Tofilat a spus că relansarea cursei Chișinău-București depinde de mai multe aspecte.

„E nevoie ca CFR (Compania „Căile Ferate Române” – n.red.)  să ne confirme disponibilitatea rețelei. Trebuie să reușim, totuși, cu reparația vagoanelor în termen. Poate să se întâmple ca unele componente n-o să vină la timp”, a specificat directorul CFM.

Oleg Tofilat a adăugat că, tot de la începutul lunii noiembrie, este preconizată și relansarea curselor spre Iași și Odesa, pe trenuri modernizate.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală