Ce stil de design pentru interior se potrivește personalității tale

15 Mart. 2021, 16:28
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Irina Luca
15 Mart. 2021, 16:28 // Au Bani //  Irina Luca

Rareori ne dăm seama că locuința noastră este o adevărată reflectare a personalității pe care ne-am format-o în timp. Tindem să alegem stiluri fie la modă, fie ușor de încorporat.

Cu toate acestea, cu un pic de efort și cu multă dragoste la bază, poți să obții o casă care să te definească în totalitate. În articolul de azi dorim să îți prezentăm cele mai populare stiluri de design interior și să-ți oferim câteva sugestii pentru a le mixa cu ușurință și a obține sentimentul de (a)casă.

Farmec contemporan

Stilul contemporan reprezintă esența modernismului. Practic, tot ce este la modă azi intră sub umbrela designului de interior contemporan. Funcționalitatea este cuvântul cheie, iar conceptul de „calitate, nu cantitate” este esențial. Cât mai puține piese de mobilier, fie că vorbim despre comode pentru televizor, dulapuri mai puțin masive sau cât mai puține lucruri inutile – acestea caracterizează designul contemporan. Din punct de vedere al culorilor, sunt acceptate o mare varietate de nuanțe neutre, precum crem, bej, maro, inclusiv alb. Ton pe ton este atipic stilului contemporan, iar petele de culoare pot să fie ușor încorporate, fiind un adevărat deliciu vizual. De asemenea, se pot folosi culori deschise pe suprafețe lustruite și pe materiale naturale. Dacă îți plac toate lucrurile funcționale și ordonate, acest stil ți se va potrivi perfect. Ești genul de persoană care îmbrățișează schimbarea și nu-i este frică de necunoscut. De asemenea, îți place să fii la curent cu tot ce mișcă, iar eleganța și rafinamentul sunt esențiale.

Vintage

Designul interior de epocă este unic și complex. Se caracterizează prin mobilier curbat care marchează o perioadă în timp bine definită în istorie. Nuanțele de bej și crem, cât și tonurile de piersică sau cele puternice, precum roșu, albastru sau verde, vor face deliciu cunoscătorilor. Mulți pasionați de vintage iubesc istoria și apreciază orice tip de îndeletnicire meșteșugărească. Sunt personalități foarte complexe și de obicei motivate. Nu sunt ușor de îmblânzit și știu ce își doresc. Sunt unici în felul lor, la fel ca tot ce-i înconjoară.

Zen

Culorile tari sunt pentru oamenii puternici și plini de energie. Deși conceptul Zen nu este un stil de design în sine, estetica tradițională japoneză, inspirată de filozofia Zen, a devenit destul de populară în Occident. Este vorba despre crearea unei atmosfere calme și armonioase care invită la meditație și relaxare. Lumina solară, iluminatul cât mai soft și spațiile deschise sunt câteva elemente cheie ale acestui stil. Estetica Zen este asociată cu tonuri calme și calde, precum alb, gri, bej, roz, diferite tonuri de alb etc. Acest stil de design pentru interior încorporează toate culorile care emană liniște și seninătate. De asemenea, implică un sentiment de armonie și echilibru. La polul opus se află inserția de culori tari, specifice oamenilor cu personalitate dinamică și pasională.

Din punct de vedere al trăsăturilor de personalitate, acest stil de design este cel mai potrivit pentru persoanele simple, pozitive, organizate, energice, dar și cerebrale. De asemenea, acestea pot avea probleme cu dezordinea și haosul, preferând un stil de viață minimalist.

Retro sau Mid-Century

Stilul Mid-Century este specific societății americane din anii ‘50. Este un mix între stilul scandinav și influențele bauhaus, serialul Mad Men fiind un început bun pentru toți cei care vor să se inspire mai mult din acest stil și să-i cunoască dedesubturile. Mulți designeri de interior sunt de părere că stilul retro combină excelent estetica curată a modernismului cu căldura și confortul stilului tradițional, luând din ambele lumi cele mai frumoase elemente. Combinația dintre lemn și piele este un real succes, iar culori precum verde smarald, auriu, roșu sau orange sunt caracteristice. Oamenii cu un simț al esteticului extrem de rafinat, aproape princiari se pot simți foarte atrași de stilul retro. Cu toate acestea, pot fi acuzați și de faptul că sunt destul de rigizi.

Acestea sunt doar câteva dintre clasificările designului de interior, care lucrează cu psihologia la nivel extrem de subtil, dar foarte convingător – atât timp cât îi înțelegi secretele.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală