Universitatea de Stat din Moldova lansează site-ul aniversar dedicat celebrării a 75 de ani de la fondare

24 Sept. 2021, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
24 Sept. 2021, 13:46 // Actual //  Otilia Cotruța

Astăzi, 24 septembrie, Universitatea de Stat din Moldova (USM) a lansat site-ul aniversar dedicat celebrării a 75 de ani de la fondare.

La șapte decenii și jumătate de activitate USM vă propune o incursiune în trecutul său și vă invită să descoperiți absolvenții săi de succes și personalitățile care s-au învrednicit de titlul Doctor Honoris Causa.

De asemenea, vizitatorii site-ului au posibilitatea de a depăna cele mai frumoase amintiri vizualizând galeria de fotografii realizate la evenimentele organizate de comunitatea universitară.

„Dacă sunteți student sau absolvent al Universității de Stat din Moldova și doriți să transmiteți un mesaj de felicitare pentru Alma Mater, în contextul aniversării a 75-a de la fondare o puteți face expediind un mesaj video sau text la următoarea adresă electronică: imgusm@yahoo.com . mesajul dvs. va fi postat pe site-ul aniversar la rubrica mesaje de felicitare.

Elaborarea paginii web aniversare face parte dintr-un program amplu de acțiuni, desfășurat de USM pe parcursul anului 2021.”, se scrie în cazul unui comunicat al Universității de Stat din Moldova. 

Amintim că în perioada 24 septembrie – 11 noiembrie, Universitatea de Stat din Moldova organizează mai multe activități educaționale, științifice și culturale. Programul evenimentelor poate fi vizualizat aici: https://75.usm.md/wp-content/uploads/2021/09/Program_USM_75_de_ANI.pdf .

Universitatea de Stat din Moldova este prima instituție de învățământ superior cu statut de universitate înființată în Republica Moldova. Fondată la 1 octombrie 1946, cu denumirea inițială de Universitatea de Stat din Chișinău, de-a lungul timpului și-a format o reputație impecabilă la nivel național și internațional. Crearea ei a constituit un pilon de bază pentru dezvoltarea și consolidarea învățământului superior din țară.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău